A to je na začiatok slušný úspech.
Ak idete na firemný obed a máte na výber z viacerých vecí, ako prvé si na tácku položte ovocie. Automaticky vás to bude lákať k zdravšiemu jedlu.
Predsa len, k jablku sa viac hodí cestovinový šalát ako čiernohorský rezeň s hranolčekmi. Vždy obedujte pri jedálenskom stole.
Ak si dáte jedlo pri počítači, takmer určite to bude niečo nezdravé, kvôli čomu sa vám neoplatí ísť do kuchyne, a to je omyl.
Navyše jedlo zjedené pri počítači máme tendenciu považovať za akési neúplné, a preto sa večer najeme o to viac.
Pozor na švédske stoly
Dôležité je vybrať si aj správny stôl. V reštaurácii si sadajte pokiaľ možno čo najviac do stredu a do svetla.
V tmavom kúte v rohu sme menej na očiach a viac hrešíme s nezdravým jedlom. Keď sme stredobodom miestnosti, už podvedome sa snažíme ísť príkladom a neprejedať sa hlúposťami.
Ak máte počas jedenia pocit, že ste už plná, nedojedajte to. Nechajte si to zabaliť a máte rovno aj večeru alebo obed na druhý deň.
Alebo si môžete nechať zabaliť polovicu, už keď vám čašník jedlo donesie. Aspoň budete v menšom pokušení všetko doraziť.
Švédske stoly sú najväčším pokušiteľom. Preto pri nich platia prísne pravidlá. Najprv si prezrite ponuku. A potom si vyberte iba dve veci, na ktoré máte najviac chuť.
Všimnite si niekedy - tuční ľudia si zoberú z každého trošku (tým pádom zjedia spolu oveľa viac), kým chudí si vyberú len to, čo najviac chcú.
Autor: ela
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.