Korzár logo Korzár

Bodkovaný cheesecake

Ak ste podľahli kúzlu tohto pomerne jednoduchého zákuska, máme pre vás tip, ako ho ešte vylepšiť.

Fotka bodkovany cheescake.Fotka bodkovany cheescake. (Zdroj: bakersdaughter)

Ak ho ozdobíte bodkami, ohromíte všetkých navôkol.

Potrebujeme:

Na korpus:

1 šálka rozdrvených keksov (BEBE, Marína, venčeky a pod.), 1/4 šálky kakaa, 2 lyžice cukru, 1/4 šálky rozpusteného masla

Na plnku:

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

500 g mäkkého smotanového syra - cream cheese (môžete ho nahradiť napr. jemným tvarohom alebo mascarpone), 1/2 šálky cukru, 2 vajíčka, 30 ml rozpustenej tmavej čokolády, 1 lyžicu vanilkového cukru, 2/3 šálky kyslej smotany

Príprava:

Rúru si predhrejeme na 150 °C. Formu vystelieme papierom na pečenie. V menšej miske zmiešame rozdrvené keksy, cukor, kakao a rozpustené maslo a zmesou vystelieme našu formu. Cream cheese si v druhej mise vymiešame do hladka.

SkryťVypnúť reklamu

Postupne pridávame cukor, vajíčka a za stáleho miešania ďalej pridávame vanilku a kyslú smotanu. Z tejto na hladko vymiešanej hmoty si na bok oddelíme 1/2 šálky. Plnku vylejeme do formy a rovnomerne ju vyhladíme.

Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu a zmiešame ju s 1/2 šálky oddelenej plnky. Vzniknutá zmes bude putovať do zdobiaceho cukrárskeho vrecka s okrúhlou špičkou. Vrecko s plnkou jemne zatlačíme do plnky vo forme, čím v plnke vytvoríme guľôčky.

Bodkovaný cheesecake pečieme 1 hodinu. Po hodine rúru vypneme a zákusok v nej necháme ešte ďalšiu hodinu.

Po vybratí bude cheesecake smerovať do chladničky a to na dobu najmenej 24 hodín.

Autor: kreativita.info, nit

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. Kam smerujú peniaze bohatých?
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  7. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  8. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji
  1. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  2. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  3. Kam smerujú peniaze bohatých?
  4. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  6. Záver vojny bol pre mnohých Slovákov životnou skúškou
  7. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá
  8. LESY SR otvorili Poľanu: Nová cesta pre ľudí aj prírodu
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 15 938
  2. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 069
  3. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 5 597
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 071
  5. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 3 119
  6. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 593
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 395
  8. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody 2 341
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu