Povolené je jesť výlučne jedlo, ktoré neprešlo tepelnou úpravou, maximálne môžete upraviť pokrm sušením do 42 stupňov.
Vyznávači raw food sú nadšení najmä z obrovského množstva živín, ktoré dostanú do tela. Podľa nich sa dokonca nemusíte vzdať ani obľúbených dobrôt. Ak by ste chceli tieto sviatky poňať zdravšie, vyskúšajte si pripraviť raw klobásku.
Potrebujeme: 200 g sušených paradajok, 200 g slnečnicových semien, 100 g tekvicových semien, 2 strúčiky cesnaku, 1/2 ČL himalájskej soli (alebo kvalitnej sójovej omáčky), 1/4 ČL mletej rasce, 1 ČL mletej červenej papriky (môže byť aj štipľavá, prípadne údená)
Sušené paradajky namočíme aspoň na 1 hodinu do vody. Ak chcete použiť tie v oleji, tak namáčať nič netreba. Potom rajčiny rozmixujeme vo food procesore, ale nie úplne do hladka, ale tak, aby tam boli aj kúsky.
Potom pridáme slnečnicu a tekvicu. Zopár semienok necháme bokom. Pridáme zvyšné suroviny. Poriadne mixujeme. Keď je zmes hotová, pridáme zvyšné slnečnicové a tekvicové semienka. Môžu byť jemne posekané a poriadne premiešame lyžicou.
Pomocou potravinárskej fólie vytvarujeme klobásky. Dáme stuhnúť do chladničky alebo na chvíľu do mrazničky, aby sa lepšie krájala.
Autor: mal
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.