Korzár logo Korzár
Sobota, 16. február, 2019 | Meniny má Ida, Liana
Nájdete nás na webe

Raw (nielen) veľkonočná klobáska

Raw food, teda surová strava zaznamenáva v poslednej dobe obrovský boom.

Povolené je jesť výlučne jedlo, ktoré neprešlo tepelnou úpravou, maximálne môžete upraviť pokrm sušením do 42 stupňov.

Vyznávači raw food sú nadšení najmä z obrovského množstva živín, ktoré dostanú do tela. Podľa nich sa dokonca nemusíte vzdať ani obľúbených dobrôt. Ak by ste chceli tieto sviatky poňať zdravšie, vyskúšajte si pripraviť raw klobásku.

Potrebujeme: 200 g sušených paradajok, 200 g slnečnicových semien, 100 g tekvicových semien, 2 strúčiky cesnaku, 1/2 ČL himalájskej soli (alebo kvalitnej sójovej omáčky), 1/4 ČL mletej rasce, 1 ČL mletej červenej papriky (môže byť aj štipľavá, prípadne údená)

Sušené paradajky namočíme aspoň na 1 hodinu do vody. Ak chcete použiť tie v oleji, tak namáčať nič netreba. Potom rajčiny rozmixujeme vo food procesore, ale nie úplne do hladka, ale tak, aby tam boli aj kúsky.

Potom pridáme slnečnicu a tekvicu. Zopár semienok necháme bokom. Pridáme zvyšné suroviny. Poriadne mixujeme. Keď je zmes hotová, pridáme zvyšné slnečnicové a tekvicové semienka. Môžu byť jemne posekané a poriadne premiešame lyžicou.

Pomocou potravinárskej fólie vytvarujeme klobásky. Dáme stuhnúť do chladničky alebo na chvíľu do mrazničky, aby sa lepšie krájala.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  2. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  3. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online
  4. Šanca pre mladé talenty z oblasti umenia, vedy či športu
  5. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime
  6. Stotisíc ľudí rozhodlo: Nadácia banky rozdelí štvrť milióna eur
  7. Slovensko má historicky najvyšší počet ľudí bankujúcich online
  8. ZSE ako jediné prináša Virtuálnu batériu pre fotovoltiku
  9. First moment: Španielske pobrežie patrí medzi najpredávanejšie
  10. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma
  1. Podnikanie a významné ukazovatele v roku 2019
  2. Smartfóny Samsung Galaxy S priniesli množstvo inovácií
  3. eKasa prichádza na Slovensko
  4. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  5. 4 úkony, ktoré treba absolvovať po založení s.r.o.
  6. Konferencia - EU support for research
  7. A dynamic year in the industrial and logistics sector
  8. Hotovosť je na ústupe. Karty akceptujú aj v kostole či na ulici
  9. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  10. Zápis do Registra partnerov vo verejnom sektore
  1. Na dôchodok si možno sporíte zle. Šesť zásad správneho šetrenia 19 175
  2. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku 12 150
  3. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu 8 315
  4. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma 8 202
  5. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime 6 713
  6. Hotovosť je na ústupe. Karty akceptujú aj v kostole či na ulici 4 918
  7. First moment: Španielske pobrežie patrí medzi najpredávanejšie 4 525
  8. Esin Group: Líder Iniciatívy poľnohospodárov vydiera 4 183
  9. Zbrojársky líder z Považia pomáha ľuďom 4 037
  10. Sedem mýtov o stavebnom sporení 3 801

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop