Korzár logo Korzár
Streda, 20. január, 2021 | Meniny má DaliborKrížovkyKrížovky

Brownie z horkej čokolády

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšej reštaurácie v Košickom kraji.

Brownie.Brownie. (Zdroj: Vladimír Mulík)

Ak nemáte na varenie čas a radi by ste ho ochutnali priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť vo štvrtok počas biznis obeda v Olive Tree.

Brownie z horkej čokolády

Na tento recept pre piatich milovníkov tmavej horkej čokolády potrebujeme:

Horká čokoláda 250 g, podiel kakaa minimálne 80 %

Maslo 125 g plus 20 g na vymastenie formy

Cukor trstinový 250 g

Vajíčka 4 ks

Múka hladká 125 g

Kakao 50 g

Prášok do pečiva 1 čajová lyžička

Hrubá múka alebo strúhanka na vysypanie formy

Na tento dezert potrebujeme formu na pečenie, ktorú vymastíme maslom a vysypeme múkou alebo strúhankou. Osobne doma používam menšiu formu na srnčí chrbát s objemom jedného litra alebo keramické misky na muffiny s objemom 120 ml.

Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo, polovicu horkej čokolády a po roztopení metličkou vymiešame tak, aby sa maslo a čokoláda spojili.

V menšej miske si zmiešame do hromady múku, kakao a prášok do pečiva. Druhú polovicu čokolády nasekáme nožom na hrubo. Teraz si vo vhodnej nádobe vyšľaháme metličkovým mixérom celé vajíčka s cukrom do vláčnej peny.

Šľahanie nám potrvá o niečo dlhšie ako s obyčajným cukrom, takže "trpezlivosť nám kvalitné brownie prináša" alebo šľaháme, kým sa nám úplne nerozpustí trstinový cukor.

Do vyšľahaných vajec vlejeme roztopenú maslovo-čokoládovú zmes, ktorá nesmie byť na dotyk horúca, cca od 40 °C do 50 °C. Zľahka premiešame mixérom na nízkych otáčkach. T

eraz pridávame cez jemné sitko múčnu zmes a gumenou stierkou alebo metličkou postupne vmiešavame do vaječnej zmesi.

Poslednou prísadou je nahrubo posekaná čokoláda, ktorú vmiešame do cesta. Cesto na brownie vlejeme do formy a pečieme v rozohriatej rúre na 170 °C dvadsať minút a po uplynutí tohto času znížime teplotu na 150 °C a dopekáme ešte ďalších desať minút.

Po upečení necháme brownie chvíľu odstáť cca päť minút a potom ho vyklopíme z formy.

Brownie chutí najlepšie za tepla s kyslým lesným ovocím, jahodami, ale aj za studena poteší!

Recept Františka Schillera

Vek: 35 rokov

Pochádza zo Slanca

Sous Chef DoubleTree by Hilton Košice

Sedem rokov pôsobil v Prahe.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  2. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  3. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  4. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  5. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  6. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  7. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  8. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  9. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku
  10. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká?
  1. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  2. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  3. Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru
  4. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  5. Najobľúbenejšie auto Slovákov je opäť ŠKODA
  6. PLANEO Elektro funguje aj počas lockdownu - má akčný výpredaj
  7. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  8. MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky
  9. Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon
  10. Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 26 924
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 24 164
  3. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 12 287
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 11 077
  5. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 740
  6. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 7 592
  7. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 373
  8. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 639
  9. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 532
  10. Nakupujete online? Toto potrebujete vedieť 5 576
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Pritlačená župa odkryla odmeny. Priemerne 1 037 eur na úradníka

Otázky nestačili, zabral až slobodný prístup k informáciám.

Košický župan Rastislav Trnka.
POZNÁMKA

Prešľap župy s odmenami je nepochopiteľný

Odpoveď kraja bola všetko iné, len nie priesvitná a zrejmá.

Úrad Košického samosprávneho kraja.
Marián Pouchan oceňuje pomoc starostky Malej Lodiny Adriány Fečkovej.
Nástroj na plašenie kormoránov.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Prokuratúra chystá oslabenie boja s extrémizmom, ktorý chcela vláda ako prioritu

Samostatné oddelenie špeciálnej prokuratúry má dnes päť ľudí.

Milan Mazurek v budove Najvyššieho súdu (vpravo).
Dobré ráno

Dobré ráno: Obvinili Fica, Kotlebu aj Mazureka. Teraz im hrozí zánik

Pripravuje sa reorganizácia prokuratúry.

Komentár Zuzany Kepplovej

Žilinka vykročil ľavou

Rozpustenie Honzovho úradu sa nezdá ako dobrý začiatok perestrojky na prokuratúre.

Zuzana Kepplová.
Do skúmavky treba pľuť minútu, aby bolo dosť slín na test. Netreba robiť výtery z nosa a hrdla.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop