Korzár logo Korzár
Streda, 21. október, 2020 | Meniny má UršuľaKrížovkyKrížovky

Brownie z horkej čokolády

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšej reštaurácie v Košickom kraji.

Brownie.Brownie. (Zdroj: Vladimír Mulík)

Ak nemáte na varenie čas a radi by ste ho ochutnali priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť vo štvrtok počas biznis obeda v Olive Tree.

Brownie z horkej čokolády

Na tento recept pre piatich milovníkov tmavej horkej čokolády potrebujeme:

Horká čokoláda 250 g, podiel kakaa minimálne 80 %

Maslo 125 g plus 20 g na vymastenie formy

Cukor trstinový 250 g

Vajíčka 4 ks

Múka hladká 125 g

Kakao 50 g

Prášok do pečiva 1 čajová lyžička

Hrubá múka alebo strúhanka na vysypanie formy

Na tento dezert potrebujeme formu na pečenie, ktorú vymastíme maslom a vysypeme múkou alebo strúhankou. Osobne doma používam menšiu formu na srnčí chrbát s objemom jedného litra alebo keramické misky na muffiny s objemom 120 ml.

Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo, polovicu horkej čokolády a po roztopení metličkou vymiešame tak, aby sa maslo a čokoláda spojili.

V menšej miske si zmiešame do hromady múku, kakao a prášok do pečiva. Druhú polovicu čokolády nasekáme nožom na hrubo. Teraz si vo vhodnej nádobe vyšľaháme metličkovým mixérom celé vajíčka s cukrom do vláčnej peny.

Šľahanie nám potrvá o niečo dlhšie ako s obyčajným cukrom, takže "trpezlivosť nám kvalitné brownie prináša" alebo šľaháme, kým sa nám úplne nerozpustí trstinový cukor.

Do vyšľahaných vajec vlejeme roztopenú maslovo-čokoládovú zmes, ktorá nesmie byť na dotyk horúca, cca od 40 °C do 50 °C. Zľahka premiešame mixérom na nízkych otáčkach. T

eraz pridávame cez jemné sitko múčnu zmes a gumenou stierkou alebo metličkou postupne vmiešavame do vaječnej zmesi.

Poslednou prísadou je nahrubo posekaná čokoláda, ktorú vmiešame do cesta. Cesto na brownie vlejeme do formy a pečieme v rozohriatej rúre na 170 °C dvadsať minút a po uplynutí tohto času znížime teplotu na 150 °C a dopekáme ešte ďalších desať minút.

Po upečení necháme brownie chvíľu odstáť cca päť minút a potom ho vyklopíme z formy.

Brownie chutí najlepšie za tepla s kyslým lesným ovocím, jahodami, ale aj za studena poteší!

Recept Františka Schillera

Vek: 35 rokov

Pochádza zo Slanca

Sous Chef DoubleTree by Hilton Košice

Sedem rokov pôsobil v Prahe.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  2. Zamestnanec chcel príspevok na stravu, no šéf mal iný názor.
  3. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  4. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  5. Kupujte originálne tonerové kazety HP
  6. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % do 8 %
  7. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  8. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár
  9. Zelená Bratislava
  10. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové
  1. Kupujte originálne tonerové kazety HP
  2. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % do 8 %
  3. Prebudili ste sa už v sude, sene alebo teepee? Je to zážitok!
  4. Počas pandémie je dôležité aj správne kúrenie
  5. Bezbariérové vozidlo
  6. Na NFŠ môže byť rýchlo 72 špeciálnych lôžok pre COVID 19
  7. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  8. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  9. Zelená Bratislava
  10. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár
  1. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 29 220
  2. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 16 066
  3. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 15 198
  4. Čo bude s gastráčmi a miliardy z EÚ ako prekliatie? 13 750
  5. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 12 831
  6. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 371
  7. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 421
  8. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 9 277
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 195
  10. Hodnotenie profesionála: Ako obstáli obľúbené hotely v Tatrách? 8 951
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Z tenisového centra v Košiciach škrtli halu, ušetria 15 miliónov

Poslanci odobrili memorandum so zväzom s podmienkami.

Z Národného tenisového centra bude po škrtoch Národné tréningové centrum.

Situácia v škole v Rokycanoch je vybičovaná. Učiteľky nedostávajú výplaty

Obec s otvorením 5. ročníka súhlasila, starosta si ide svoje.

Odvolaná riaditeľka ZŠ Rokycany Iveta Markovičová.

Takmer raz toľko. Zákazku mala Myslava preplatiť o 90 percent

Kontrolór hovorí o predražených prácach. Starostka to odmieta.

Starostka tvrdí, že postupovali podľa smernice. Podľa kontrolórov ju však ešte predtým zrušili.
Obyvatelia bytovky na Ulici SNP 33 spísali petíciu. Žiadajú vysťahovať neprispôsobivých.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Dobré ráno

Dobré ráno: Prvé dni po pôrode ovplyvnia celý život, aj tak delíme matky od detí

V roku 2018 sa na Slovensku narodilo predčasne štyritisíc detí.

Podcast Dobré Ráno.
Ilustračné foto.
Stĺpček Zuzany Kepplovej

Ako by Trnku potrestali u Emira Kusturicu

Sebaočistu prokuratúra ani len nepredstiera.

Zuzana Kepplová, komentátorka denníka SME.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop