Korzár logo Korzár
Piatok, 21. september, 2018 | Meniny má Matúš
Nájdete nás na webe

Recept: Jahňací hrebienok, zemiakové šúľance, chrenová omáčka

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšej reštaurácie v Košickom kraji.

Jahňací hrebienok, zemiakové šúľance, chrenová omáčka.(Zdroj: Vladimír Mulík)

Ak by ste jedlo radi ochutnali priamo od jeho tvorcov, nájdete ho na jedálnom lístku Olive Tree.

Jahňací hrebienok, zemiakové šúľance, chrenová omáčka

Jahňacie jedávajú ľudia, ktorí ho milujú. Tí, ktorí ho nejedia, ho milujú tiež, no ešte o tom nevedia.

Na prípravu pre osem „mäsoľubov" potrebujeme dvakrát 60 minút a ešte:

Jahňací chrbát s kosťou 1600 g. Smotana živočíšna 33% 1 l. Zemiaky 500 g. Múka polohrubá 200 g. Vajíčko sliepky 1 ks. Chren čerstvý 100 g. Jablko chutné 100 g. Soľ. Čerstvo drvené celé čierne korenie. Olivový olej extra panenský. Maslo. Med.

Článok pokračuje pod video reklamou

Včera:

Uvaríme zemiaky v šupke.

Dnes:

Ako prvé si zoberieme mäso, ktoré očistíme, umyjeme a osušíme. Rúru v závislosti od jej druhu rozpálime na 200-220°C.

Keď máme mäso osušené, tak ho osolíme a okoreníme. Opečieme ho a to hlavne z časti, kde je pupočný tuk na rebierkach.

Ten sa vypečie a na ňom opekáme druhú stranu mäsa. Práve tuk mu dá vôňu aj chuť.

Mäso položíme na plech, s papierom na pečenie alebo bez, do rozohriatej rúry a vypneme ju.

Necháme pozvoľna dôjsť 18-20 minút. Po uplynutí času je mäso na reze pekne ružové.

Zemiaky strúhame na jemno, pridáme vajíčko, múku, mierne osolíme a vypracujeme poddajné cesto.

Z cesta tvarujeme valce. Krájame ich na neveľké kúsky a tvarujeme šúľance, šúľaním medzi dlaňami.

Šúľance poprášime múkou a postupne vyvárame v chutne osolenej vode. Nemiešame varechou. Pomykom hrnca prípadne prilepené kúsky bezpečne povolíme.

Po vyplávaní šetrne vyberieme dierovanou varechou a na ozaj krátko zachladíme v studenej vode. Polepeniu zabránime pridaním kvapky oleja medzi uvarené šúľance.

Omáčku pripravíme tak, že smotanu redukujeme varom na primeranú hustotu, dochutíme soľou a korením. Počas redukcie smotany si očistený chren a jablko nastrúhame na jemno.

Nastrúhaný chren s jablkom vložíme do vriacej omáčky a odstavíme. Už nevaríme!!! Chren by zhorkol a stratil na sile. Omáčku necháme postáť asi 10 minút a potom vycedíme cez jemné sitko.

Na zjemnenie chuti ešte môžeme pridať créme fraiche. Omáčku podávajme spokojne pri izbovej teplote.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Arabská exotika: Top hotely v Ománe
  2. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  3. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste
  4. Ako dostať akné pod kontrolu? Odhaľte jeho príčiny!
  5. Ušetrite na vykurovaní s novým Teplom so zárukou od ZSE
  6. Vo VSD prepli na vyššiu rýchlosť, šetria nám čas a peniaze
  7. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať
  8. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať
  9. Najužitočnejšia appka
  10. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách
  1. Arabská exotika: Top hotely v Ománe
  2. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  3. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste
  4. Polus Market – trh v srdci nákupného centra
  5. Ako dostať akné pod kontrolu? Odhaľte jeho príčiny!
  6. Ušetrite na vykurovaní s novým Teplom so zárukou od ZSE
  7. Vo VSD prepli na vyššiu rýchlosť, šetria nám čas a peniaze
  8. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať
  9. Bratislava dostane o rok nový mestský bulvár
  10. Dexis Slovakia má nového generálneho riaditeľa
  1. Najužitočnejšia appka 16 505
  2. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 15 057
  3. V O2 to s dátami poriadne prehnali 10 945
  4. Účet za liečbu chlapca? Šesť miliónov eur 10 931
  5. Do boja s plastovým odpadom na Slovensku vstúpil prvý reťazec 10 892
  6. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej 9 568
  7. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách 6 310
  8. Nasledujúci týždeň budeme cestovať za polovicu 6 012
  9. Čerstvosť je o správnom skladovaní. Reportáž zo skladu Kauflandu 3 654
  10. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu 2 416

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop