Korzár logo Korzár
Streda, 21. november, 2018 | Meniny má Elvíra
Nájdete nás na webe

Recept: Jahňací hrebienok, zemiakové šúľance, chrenová omáčka

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšej reštaurácie v Košickom kraji.

Jahňací hrebienok, zemiakové šúľance, chrenová omáčka.(Zdroj: Vladimír Mulík)

Ak by ste jedlo radi ochutnali priamo od jeho tvorcov, nájdete ho na jedálnom lístku Olive Tree.

Jahňací hrebienok, zemiakové šúľance, chrenová omáčka

Jahňacie jedávajú ľudia, ktorí ho milujú. Tí, ktorí ho nejedia, ho milujú tiež, no ešte o tom nevedia.

Na prípravu pre osem „mäsoľubov" potrebujeme dvakrát 60 minút a ešte:

Jahňací chrbát s kosťou 1600 g. Smotana živočíšna 33% 1 l. Zemiaky 500 g. Múka polohrubá 200 g. Vajíčko sliepky 1 ks. Chren čerstvý 100 g. Jablko chutné 100 g. Soľ. Čerstvo drvené celé čierne korenie. Olivový olej extra panenský. Maslo. Med.

Včera:

Uvaríme zemiaky v šupke.

Dnes:

Ako prvé si zoberieme mäso, ktoré očistíme, umyjeme a osušíme. Rúru v závislosti od jej druhu rozpálime na 200-220°C.

Keď máme mäso osušené, tak ho osolíme a okoreníme. Opečieme ho a to hlavne z časti, kde je pupočný tuk na rebierkach.

Ten sa vypečie a na ňom opekáme druhú stranu mäsa. Práve tuk mu dá vôňu aj chuť.

Mäso položíme na plech, s papierom na pečenie alebo bez, do rozohriatej rúry a vypneme ju.

Necháme pozvoľna dôjsť 18-20 minút. Po uplynutí času je mäso na reze pekne ružové.

Zemiaky strúhame na jemno, pridáme vajíčko, múku, mierne osolíme a vypracujeme poddajné cesto.

Z cesta tvarujeme valce. Krájame ich na neveľké kúsky a tvarujeme šúľance, šúľaním medzi dlaňami.

Šúľance poprášime múkou a postupne vyvárame v chutne osolenej vode. Nemiešame varechou. Pomykom hrnca prípadne prilepené kúsky bezpečne povolíme.

Po vyplávaní šetrne vyberieme dierovanou varechou a na ozaj krátko zachladíme v studenej vode. Polepeniu zabránime pridaním kvapky oleja medzi uvarené šúľance.

Omáčku pripravíme tak, že smotanu redukujeme varom na primeranú hustotu, dochutíme soľou a korením. Počas redukcie smotany si očistený chren a jablko nastrúhame na jemno.

Nastrúhaný chren s jablkom vložíme do vriacej omáčky a odstavíme. Už nevaríme!!! Chren by zhorkol a stratil na sile. Omáčku necháme postáť asi 10 minút a potom vycedíme cez jemné sitko.

Na zjemnenie chuti ešte môžeme pridať créme fraiche. Omáčku podávajme spokojne pri izbovej teplote.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte!
  2. 4 konkrétne tipy, ako získať peniaze na rozvoj podnikania
  3. Ako dobre poznáte tieto svetové ikonické značky?
  4. Tip na výlet: Romantický zámoček a červené víno v Maďarsku
  5. Superbaktéria zatvorila časť nemocnice, lieky na ňu nie sú
  6. Slovákom na účtoch leží 17 miliárd. Ako ich zhodnotiť?
  7. S mobil bankingom nosíte banku vo vrecku
  8. Cena elektriny rastie, čo to znamená pre firmy?
  9. Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!
  10. Spoločenská zodpovednosť je súčasťou podnikania
  1. Tip na výlet: Romantický zámoček a červené víno v Maďarsku
  2. Superbaktéria zatvorila časť nemocnice, lieky na ňu nie sú
  3. Ako dobre poznáte tieto svetové ikonické značky?
  4. S mobil bankingom nosíte banku vo vrecku
  5. Slovákom na účtoch leží 17 miliárd. Ako ich zhodnotiť?
  6. Deti z Kľušova už vedia zachraňovať životy
  7. Vyberáme správny názov firmy
  8. Cena elektriny rastie, čo to znamená pre firmy?
  9. 4 konkrétne tipy, ako získať peniaze na rozvoj podnikania
  10. Manažment a svet v pohybe, výzvy, príležitosti a hrozby
  1. Slovákom na účtoch leží 17 miliárd. Ako ich zhodnotiť? 21 806
  2. Platíte si poistenie domova zbytočne? 20 931
  3. Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte! 16 698
  4. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch 11 942
  5. Dvaja Slováci dokázali zázrak. Ich listy chcú po celom svete 10 654
  6. Kde robia v Bratislave najlepšiu kávu? Vybrali sme 6 kaviarní 7 968
  7. Televízor s 8K rozlíšením je realitou. Kúpiť či čakať? 5 665
  8. Psychológ varuje rodičov: Nesnažte sa byť dokonalými 5 289
  9. Ľudia si už neuvedomujú, že ich svet nekončí na vlastnom prahu 3 764
  10. Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka! 3 579

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop