Korzár logo Korzár
Štvrtok, 23. február, 2017 |Meniny má Roman, Romana

Recept: Jahňací hrebienok, zemiakové šúľance, chrenová omáčka

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšej reštaurácie v Košickom kraji.

Jahňací hrebienok, zemiakové šúľance, chrenová omáčka.(Zdroj: Vladimír Mulík)

Ak by ste jedlo radi ochutnali priamo od jeho tvorcov, nájdete ho na jedálnom lístku Olive Tree.

Jahňací hrebienok, zemiakové šúľance, chrenová omáčka

Jahňacie jedávajú ľudia, ktorí ho milujú. Tí, ktorí ho nejedia, ho milujú tiež, no ešte o tom nevedia.

Na prípravu pre osem „mäsoľubov" potrebujeme dvakrát 60 minút a ešte:

Jahňací chrbát s kosťou 1600 g. Smotana živočíšna 33% 1 l. Zemiaky 500 g. Múka polohrubá 200 g. Vajíčko sliepky 1 ks. Chren čerstvý 100 g. Jablko chutné 100 g. Soľ. Čerstvo drvené celé čierne korenie. Olivový olej extra panenský. Maslo. Med.

Včera:

Uvaríme zemiaky v šupke.

Dnes:

Ako prvé si zoberieme mäso, ktoré očistíme, umyjeme a osušíme. Rúru v závislosti od jej druhu rozpálime na 200-220°C.

Keď máme mäso osušené, tak ho osolíme a okoreníme. Opečieme ho a to hlavne z časti, kde je pupočný tuk na rebierkach.

Ten sa vypečie a na ňom opekáme druhú stranu mäsa. Práve tuk mu dá vôňu aj chuť.

Mäso položíme na plech, s papierom na pečenie alebo bez, do rozohriatej rúry a vypneme ju.

Necháme pozvoľna dôjsť 18-20 minút. Po uplynutí času je mäso na reze pekne ružové.

Zemiaky strúhame na jemno, pridáme vajíčko, múku, mierne osolíme a vypracujeme poddajné cesto.

Z cesta tvarujeme valce. Krájame ich na neveľké kúsky a tvarujeme šúľance, šúľaním medzi dlaňami.

Šúľance poprášime múkou a postupne vyvárame v chutne osolenej vode. Nemiešame varechou. Pomykom hrnca prípadne prilepené kúsky bezpečne povolíme.

Po vyplávaní šetrne vyberieme dierovanou varechou a na ozaj krátko zachladíme v studenej vode. Polepeniu zabránime pridaním kvapky oleja medzi uvarené šúľance.

Omáčku pripravíme tak, že smotanu redukujeme varom na primeranú hustotu, dochutíme soľou a korením. Počas redukcie smotany si očistený chren a jablko nastrúhame na jemno.

Nastrúhaný chren s jablkom vložíme do vriacej omáčky a odstavíme. Už nevaríme!!! Chren by zhorkol a stratil na sile. Omáčku necháme postáť asi 10 minút a potom vycedíme cez jemné sitko.

Na zjemnenie chuti ešte môžeme pridať créme fraiche. Omáčku podávajme spokojne pri izbovej teplote.

Neprehliadnite tiež

Do Košíc prišla jar, popoludní bolo najteplejšie za tri mesiace

Teplota na košickom letisku vystúpila na 12,3 stupňa Celzia.

Päťročný chlapček zomrel pri požiari domu v Slanci

Nedokázali ujsť. Jeho brat je ťažko popálený.

Blšák si už spravujú trhovníci sami

Podpísali nájomné zmluvy.

Popradskí poslanci neschválili zámenu pozemkov na Kvetnici

Súkromná firma chcela lukratívne pozemky v Mlynčekoch aj doplatok.

Hlavné správy zo Sme.sk

KULTÚRA

Únos. Film, ktorý vznikol napriek výstrahám právnikov

Pri nakrúcaní prvého slovenského trileru bola aj mama Roberta Remiáša.

BLOG TRANSPARENCY

Keď biznis v zdravotníctve roztočí bývalý šéf daňovákov

Doktor Kostka nebol jediný, komu v posledných rokoch darilo.

DOMOV

Prieskum Focusu: Smer mierne klesá, vládu by skladal ťažko

Ak by boli voľby tento mesiac, v parlamente by bolo osem strán.

Najčítanejšie na Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  2. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  3. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  4. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  5. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  6. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  7. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  8. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom?
  9. Jarné prázdniny pri mori?
  10. Klasickým gastrolístkom konkuruje už aj nová stravovacia karta
  1. Projekt First Lego League podporila Nadácia Pontis
  2. Klienti majú často pocit, že potrebujú spracovať len projekt
  3. Na bolesti chrbta pomôžu kúpele
  4. Na bolesti chrbta pomôžu kúpele
  5. 3 úlohy, ktoré vyrieši minerálna vlna najlepšie
  6. Svadba v kraji lietajúceho mnícha Cypriána
  7. Vecný dar pre Detské kardiocentrum v Bratislave
  8. VZN o hazarde sa dá zachrániť
  9. Prieskum: Ako si Slováci požičiavajú? Hlavne rýchlo
  10. Čo prinieslo tohtoročné Záhradnícke fórum?
  1. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom 9 975
  2. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 9 844
  3. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 8 044
  4. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 7 420
  5. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári 6 893
  6. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 5 259
  7. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 4 089
  8. Klasickým gastrolístkom konkuruje už aj nová stravovacia karta 3 621
  9. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet 2 756
  10. Ceny bytov vo veľkých mestách prekonali historický rekord 2 736

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop