Potrebujeme: 1 balenie čerstvého špenátu, 50 g masla, 1 cibuľa, 8 vajíčok, 50 ml mlieka, 200 g syra feta, hrsť tmavých olív (bez kôstky a náplne), soľ, mleté čierne korenie, kapary, kôpor
Všetky suroviny si najskôr pripravte. Cibuľu rozkrájajte na kocky alebo kolieska a olivy na polovice.
Špenát premyte a sparte vo vriacej vode. Po scedení ho nechajte poriadne odkvapkať. Na panvici rozohrejte maslo a opečte na ňom cibuľu dosklovita.
Pridajte špenát a zeleninu zalejte vajíčkami rozšľahanými v mlieku. Osoľte a okoreňte, premiešajte až po dno panvice a už bez miešania nechajte piecť na najnižšej teplote.
Na povrch pridajte olivy a namrvenú fetu a prikryte pokrievkou. Pečte, kým sa vajíčka nezatiahnu aj na povrchu.
Pred servírovaním podľa chuti dozdobte kaparami a kôprom.
Autor: kag
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.