Milí čitatelia, prinášame Vám originálny recept z kuchyne najlepšieho hotela v Košickom kraji. Ak by ste jedlo radi ochutnali priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť počas odborných či spoločenských podujatí v DoubleTree by Hilton Košice.
Na prípravu pre osem smelších ochutnávačov potrebujeme z časti prípravu deň vopred, štvrť hodinu v deň servírovania a k tomu:
Teľaciu sviečkovicu 500g
Mix obľúbených šalátov
Čerstvý kravský syr 200g
Soľ
Čerstvo drvené čierne korenie
Olivový olej extra panenský
Vykŕmenú kačaciu pečeň 150g
Portské víno biele 2cl
Včera
Vykŕmenú pečeň pozbavíme blán. Polámeme ju ma neveľké kúsky a citlivo povyberáme žilky. Kúsky pečene vložíme do keramickej nádoby osolíme, okoreníme, pridáme portské víno, prípadne brandy či cognacu. Zľahka premiešame a necháme v chladničke odpočinúť cez noc. Odporúčam pracovať v latexových rukaviciach.
Pečeň pri kontakte s pokožkou oxiduje a stráca prirodzenú zlatú farbu. Platí to aj pri kontakte s kovovými nádobami a svetlom. Zoxidovaná pečeň naberá šedú nevábivú farbu.
Dnes
Odležanú pečeň zabalíme do potravinovej fólie a tvarujeme úhľadný valec. Uložíme do mrazničky veľmi dobre vytuhnúť.
Šalát umyjeme, osušíme a natrháme na farebnú veselosť.
Teľaciu sviečkovú pozbavíme blán a šliach. Krájame na úhľadné tenké plátky. Tie potom tvarujeme ťažidlom na ozaj tenké kúsky, ideálne medzi dvoma pevnejšími plastovými vreckami.
Tanier pokryjeme rovnomerne soľou a korením. Vytvarovanými plátkami postupne vyplníme tanier v jednej vrstve. Na stred uložíme úhľadnú kôpku šalátu a zastrúhame vytuhnutou marinovanou pečeňou.
Na dôvažok pridáme čerstvý kravský syr, dúšok olivového oleja a podávame hore hlavou.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.