Korzár logo Korzár
Nedeľa, 20. január, 2019 | Meniny má Dalibor
Nájdete nás na webe

Carpaccio z teľacieho mäsa s marinovanou vykŕmenou pečeňou

Prinášame originálny recept z kuchyne najlepšieho hotela v Košickom kraji.

(Zdroj: Vladimír Mulík)

Milí čitatelia, prinášame Vám originálny recept z kuchyne najlepšieho hotela v Košickom kraji. Ak by ste jedlo radi ochutnali priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť počas odborných či spoločenských podujatí v DoubleTree by Hilton Košice.

Na prípravu pre osem smelších ochutnávačov potrebujeme z časti prípravu deň vopred, štvrť hodinu v deň servírovania a k tomu:

Teľaciu sviečkovicu 500g

Mix obľúbených šalátov

Čerstvý kravský syr 200g

Soľ

Čerstvo drvené čierne korenie

Olivový olej extra panenský

Vykŕmenú kačaciu pečeň 150g

Portské víno biele 2cl

Včera

Vykŕmenú pečeň pozbavíme blán. Polámeme ju ma neveľké kúsky a citlivo povyberáme žilky. Kúsky pečene vložíme do keramickej nádoby osolíme, okoreníme, pridáme portské víno, prípadne brandy či cognacu. Zľahka premiešame a necháme v chladničke odpočinúť cez noc. Odporúčam pracovať v latexových rukaviciach.

Pečeň pri kontakte s pokožkou oxiduje a stráca prirodzenú zlatú farbu. Platí to aj pri kontakte s kovovými nádobami a svetlom. Zoxidovaná pečeň naberá šedú nevábivú farbu.

Dnes

Odležanú pečeň zabalíme do potravinovej fólie a tvarujeme úhľadný valec. Uložíme do mrazničky veľmi dobre vytuhnúť.

Šalát umyjeme, osušíme a natrháme na farebnú veselosť.

Teľaciu sviečkovú pozbavíme blán a šliach. Krájame na úhľadné tenké plátky. Tie potom tvarujeme ťažidlom na ozaj tenké kúsky, ideálne medzi dvoma pevnejšími plastovými vreckami.

Tanier pokryjeme rovnomerne soľou a korením. Vytvarovanými plátkami postupne vyplníme tanier v jednej vrstve. Na stred uložíme úhľadnú kôpku šalátu a zastrúhame vytuhnutou marinovanou pečeňou.

Na dôvažok pridáme čerstvý kravský syr, dúšok olivového oleja a podávame hore hlavou.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny
  2. Jedli ste už ružovú čokoládu?
  3. Slováci ako prví precestujú 7 divov sveta privátnym lietadlom
  4. Dobrým anjelom aj vďaka pár klikom na Instagrame
  5. Odhadovaný výnos 7,5 % ročne
  6. Obrovské zľavy na skladové Volkswageny
  7. Iba dnes: Ročné predplatné SME.sk za mimoriadnu cenu 26 eur
  8. Maurícius, Maldivy, Thajsko. Plavte sa po Indickom oceáne a Ázii
  9. Audi Q3 druhej generácie: akcia na úvod
  10. Sviatky a voľné dni 2019: Využite ich naplno a oddychujte viac
  1. Rok 2019: Začína sa éra informačného osvietenstva
  2. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny
  3. Pozvánka na udeľovanie ceny – ABF Slovakia Bakalár 2018
  4. Jedli ste už ružovú čokoládu?
  5. Deň otvorených dverí Stavebnej fakulty STU
  6. Hlas Schwarzeneggera v autokameře Mio MiVue J85 WiFi vás ochrání
  7. Slováci ako prví precestujú 7 divov sveta privátnym lietadlom
  8. Dobrým anjelom aj vďaka pár klikom na Instagrame
  9. Odhadovaný výnos 7,5 % ročne
  10. Obrovské zľavy na skladové Volkswageny
  1. Obrovské zľavy na skladové Volkswageny 16 572
  2. Iba dnes: Ročné predplatné SME.sk za mimoriadnu cenu 26 eur 12 456
  3. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny 10 678
  4. Sviatky a voľné dni 2019: Využite ich naplno a oddychujte viac 9 211
  5. Maurícius, Maldivy, Thajsko. Plavte sa po Indickom oceáne a Ázii 7 140
  6. Slováci ako prví precestujú 7 divov sveta privátnym lietadlom 7 070
  7. Odhadovaný výnos 7,5 % ročne 4 926
  8. Jedli ste už ružovú čokoládu? 4 595
  9. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Ománe? 4 406
  10. Zrážka s lyžiarom na svahu Vás môže vyjsť poriadne draho 2 586

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop