Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept. Ak by ste jedlo radi ochutnali priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť počas odborných či spoločenských podujatí.
Zimná bryndza, cvikla, malinový ocot
Na prípravu pre osem účastníkov podujatia potrebujeme niečo vyše hodiny a k tomu:
Bryndzu zimnú 250 g
Cviklu 200 g
Maslo 50 g
Slnečnicový olej na macerovanie
Čerstvý tymián
Čerstvý kôpor
Slaninu
Chlieb na čips
Olej ohrejeme na teplotu 60 °C, vložíme doň vetvičku tymiánu a kôpor.
Cviklu umyjeme, osušíme a naolejovanú vložíme do nádoby vhodnej na pečenie. Pečieme v rúre do mäkka pri teplote 180 °C približne hodinu.
Upečenú cviklu olúpeme a krájanú na úhľadné kúsky bohato pokvapkáme octom z malín, pridáme niečo málo cukru a necháme odležať pri izbovej teplote.
Starostlivo vybranú bryndzu, maslo izbovej teploty a macerát bylín trieme v miske, až sa ingrediencie spoja.
Vhodne doplníme čipsom domáceho chleba alebo oškvarkami slaniny.
Podávame s listami šalátov a bylinkami ako súčasť niekoľkochodového menu alebo samostatne.
Recept Jozef Hromják
Jozef Hromják
Vek: 35 rokov
Pochádza zo Záhradného pri Prešove
Člen Národného teamu kuchárov a cukrárov, držiteľ medaily v bronzovom pásme zo svetového kulinárskeho pohára Expogast Luxemburg 2014. Víťaz celoslovenských súťaží Danubius Gastro Cup a Horeca varí s profesionálmi.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.