Korzár logo Korzár
Utorok, 25. september, 2018 | Meniny má Vladislav
Nájdete nás na webe

Rozmaznajte polovičku valentínskou pochúťkou

Keď bežne pečiete, bude to pre vás hračka.

(Zdroj: fotolia)

A ak nie, vaša polovička sa nebude stačiť diviť, akú má doma šikovnú žienku. Dokázať milovanej osobe, že láska ide cez žalúdok, môžete nielen teraz na Valentína...

Malinové cupcakes a la cheescake

32 kúskov

Potrebujeme:

Na cesto: maslové sušienky, ktoré pomelieme alebo popučíme, maslo, 3 lyžice cukru

Na malinovú dreň: 200 g čerstvých malín, 2 lyžice cukru

Na plnku: syr Philadelphia, cukor, štipku soli, vanilkový extrakt, 4 vajíčka

Príprava: V malej miske si zmiešajte popučené sušienky s maslom a cukrom a výslednú zmes dajte na dno papierových košíčkov. Na to lyžicou navrstvite plnku, ktorú ste si vytvorili zmiešaním všetkých potrebných ingrediencií. Na vrch pridajte čajovú lyžičku malinovej zmixovanej plnky a vidličkou vytvorte ornament. Košíčky vložte do rúry a pečte približne 20 minút na 180 stupňoch. Nechajte vychladiť a potom ešte vložte aspoň na štyri hodiny do chladničky.

Článok pokračuje pod video reklamou

raspberry-cupkakes.jpg

Domáce višne v čokoláde

60 kúskov

Potrebujeme: 60 kokteilových višní so stopkami, 3 lyžice masla, 3 lyžice javorového sirupu, čokoládu - najlepšie 70-percentnú, smotanu, cukor

Príprava: Višne osušíme na papierovom obrúsku. Zmiešame na miernom ohni maslo s javorovým sirupom a jednotlivé višne namočíme v sladkej zmesi. Medzitým si pripravíme čokoládu a každú višňu v nej pekne omočíme. Necháme stáť na chladnom mieste a najideálnejšie by bolo konzumovať to až po týždni, čo zrejme nevydržíte...

visne-v-coko_res.jpg

Valentínske makrónky

Potrebujeme:

Na cesto: 200 g práškového cukru, 100 g pomletých mandlí, 3 bielky, potravinárske farbivo

Na plnku: 50 g kryštálového cukru, vanilínový cukor, 2 vajcia, 125 g masla

Príprava: V miske zmiešame cukor a mandle. Vaječné bielky sme si pripravili približne tri dni vopred, keď sme ich uzavreli do nádoby a uložili do chladničky. Vyšľaháme z nich sneh, do ktorého vsypeme cukor. Pridáme potravinárske farbivo a šľaháme do zjednotenia farby. K pene postupne pridávame zmes mandlí a cukru. Vzniknutou hmotou naplníme cukrárske vrecúško a na plechy vystlané papierom na pečenie vytláčame malé okrúhle mince. Radšej vyššie, keďže majú tendenciu trochu klesnúť. Zručnejšie gazdinky majú doma určite i formičky v tvare srdiečok, výsledok však bude krásny aj v okrúhlej podobe. Na plechu necháme postáť asi hodinku, aby sa vytvorila jemná škrupinka. V rúre vyhriatej na 140 °C pečieme 20 minút. Zlepujeme krémom, ktorý sme si uvarili nad parou a vychladený sme ho zmiešali s maslom.

valentinee-makronky_res.jpg

Fotky: archív

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!
  2. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  3. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  4. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  5. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov
  6. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!
  7. Podnikajte múdro, skúste služby profesionálneho call centra
  8. Mesto necháva Košičanov platiť za parkovanie aj ďalej
  9. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku
  10. Arabská exotika: Top hotely v Ománe
  1. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  2. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  3. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  4. Zlatý mok čapujú najlepšie v Prešove. Šarišským Majstrom výčapu
  5. Rezidenčná štvrť bez betónových plotov
  6. Equal treatment is a must for successful companies of the future
  7. Aj v Poluse chránime vaše srdcia
  8. Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!
  9. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov
  10. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!
  1. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 17 863
  2. Najužitočnejšia appka 17 764
  3. Arabská exotika: Top hotely v Ománe 13 009
  4. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej 9 643
  5. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov 8 944
  6. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách 6 409
  7. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku 5 301
  8. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska! 4 629
  9. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať 4 206
  10. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste 3 805

Neprehliadnite tiež

Nová mestská karta začína pomaly pripomínať kauzu EEI

Veľmi chcú informovať o novej neziskovke, ale tvrdia, že nemôžu.

Poslanec: Radnica dala zelenú biznisu manželiek smerákov na úkor seniorov

Michalovská radnica sa obhajuje tým, že seniorom ponúkla lepšie podmienky.

Rómky z osád zlákali do Británie. Nútili ich k prostitúcii a predávali Pakistancom

Každý kšeft s nevestou z chatrče vyniesol trebišovskému gangu do 3 000 eur.

Poznámka Petra Jabrika

Len aby ich ignorovanie poslancov nepreplieskalo

Ignorovanie mestských poslancov pri štarte neziskovky môže mať za istých okolností pikantné vyústenie.

Komentár Petra Schutza

Moment občana Bugára

Kedysi dávno sa Bugár zdôveril s pocitom, že Slovensko nie je ešte dosť zrelé, aby zvolilo Maďara prezidentom.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Ako sa z mafiánov stávajú ctihodní občania

Mafiánom pomáhajú kontakty s políciou.

DOBRÉ RÁNO

Dobré ráno: Všetko zadarmo, Fico sa vrátil

Šéf Smeru je späť, skúša starú formu.

KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

Súd podľa Fica

Fico svoj návrh nemyslí celkom vážne.

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop