Nie všetky mäsové výrobky sú nutne nezdravé. Hlavne ak si ich vyrobíte doma a sami vidíte, aké prísady použijete.
Ponúkame vám jednoduchý recept na vynikajúcu paštétu, ktorá vás nasýti aj v tých najchladnejších dňoch.
Budeme potrebovať balíček kuracej pečene, dve lyžice sladkej smotany, 100 gramov masla, 100 gramov pomarančovej marmelády, 5 plátkov anglickej slaniny, cibuľu, dva strúčiky cesnaku, soľ a čierne korenie.
Postupujeme nasledovne: Cibuľu a cesnak opečieme na troche masla, potom pridáme pečeň. Opečieme ju iba zľahka, aby vnútri ostala ružová. Rozmixujeme, pridáme zvyšok masla, smotanu, soľ a korenie. Môžeme znova rozmixovať. Potom dodáme nadrobno nasekanú anglickú slaninu a pomarančovú marmeládu. Miešame už len vidličkou. Hotovú paštétu uzavrieme v sklenenej fľaši a necháme stuhnúť v chladničke.
Autor: ela
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.