Citrón do šošovicovej polievky? Nebojte sa kombinácie a doprajte si trošku exotiky v podobe tejto libanonskej polievky.
Potrebujeme: 250 g šošovice (najlepšie zelenej), 2 l kuracieho vývaru, 2 PL olivového oleja, 1 veľkú cibuľu, 1 - 2 zemiaky, hrsť špenátu alebo mangoldu, 4 strúčiky cesnaku, 1 ČL mletej rímskej rasce, 1 čili papričku, šťavu a kôru z dvoch citrónov, soľ, korenie podľa chuti
Postup: Šošovicu preberte a dajte ju variť do veľkého hrnca s celým vývarom. Na panvici zahrejte olivový olej a osmažte na ňom na kocky pokrájanú cibuľu, po chvíli pridajte na kocky pokrájané zemiaky a nasekaný špenát.
Keď listy zvädnú, pridajte prelisovaný cesnak, mletú rascu a nasekanú čili papričku. Po 2 - 3 minútach opekania obsah panvice pridajte k šošovici. Polievku varte, kým nie je šošovica úplne mäkká. Dochuťte soľou, korením a citrónom. Servírujte horúce.
Autor: kag
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.