Korzár logo Korzár

Anna Šišková: Milovať sebazničujúco nie je správne

Nakrútila nový seriál Tajné životy a vydala kuchársku knihu, v ktorej spomína aj zážitky s deťmi a mužmi jej života.

Anka Šišková.Anka Šišková. (Zdroj: sme.sk/A. Lodes)

Aj keď istý čas Anku Šiškovú (54) viac registrovali českí než slovenskí diváci, teraz sa karta obrátila. Na Slovensku nakrútila nový seriál Tajné životy a vydala kuchársku knihu, v ktorej spomína nielen svoje obľúbené recepty, ale aj zážitky s deťmi a mužmi jej života.

V kuchárskej knihe "Nič lepšie nepoznám" spomína obľúbené recepty, ale aj zážitky s deťmi a mužmi jej života. Píše v nej, že jej rodičia mali reštauráciu, ale variť sa v nej nenaučila.

"Na to som bola ešte primalá, ale naozaj som sa stále motala v kuchyni a či som chcela, alebo nechcela, tak som občas musela pomôcť. Napríklad pri palacinkách, ktoré sú veľmi prácne a keď si ich naraz objedná šesťdesiat alebo sedemdesiat ľudí, čo sa u nás bežne stávalo, tak musel pomáhať každý, kto mal ruky, nohy. Ako sedemročná som ich už vedela prehadzovať na panvici, čo ma veľmi bavilo, najmä preto, že som mohla robiť macherku pred kamarátkami," zaspomínala si v rozhovore pre Žena Sme.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

S dcérami rada cestuje

Minulý rok urobila staršia dcéra Dorota z Anky babku. To, že do rodiny pribudol malý Filipko, je veľká zmena.

"Nikdy by som si nepomyslela, ako veľmi rada ho budem mať. Dosť ma to prekvapilo, myslela som, že to tak cítia len rodičia k deťom. Dorotka s manželom Maťom žijú v Moskve, je to dosť ďaleko, ale našťastie často chodia na Slovensko. Momentálne sú na dovolenke v Indii a chystajú sa presťahovať do Saudskej Arábie. To znamená, že sa asi budeme vídať menej než doteraz, ale na druhej strane sa teším, že ich budem navštevovať niekde, kde je more a teplo."

S obomi dcérami, Dorotou i Terezou, Anka veľa cestuje. Je to už pre nich zvyk a tradícia.

"My tri vždy držíme pokope a keď sa niektorej z nás niečo stane, tak si pomáhame. Bez ohľadu na to, či s nami sú alebo nie sú nejakí muži. Tento rok sme boli v Taliansku v Lago di Garda, ale už vo štvorici, aj s malým Filipkom."

SkryťVypnúť reklamu

Tolerantný človek

V kuchárskej knihe spomína aj svojich bývalých partnerov Juraja Nvotu a Jiřího Chlumského. Hovorí, že má s nimi dobrý vzťah, ale vie si predstaviť lepší.

"S Jurajom nie sme veľmi v kontakte, má svoju rodinu a musím povedať, že po rozchode sme si k sebe nenašli priateľskú cestu, čo ma mrzí. Inak je medzi nami všetko v poriadku. Tolerujeme sa, pracujeme v jednom divadle, on má krásny vzťah s našimi dievčatami. S Jirkom sme stále priatelia. Zatiaľ ešte nie sme rozvedení, ale myslím si, že aj keď budeme, priateľstvo medzi nami vydrží. Som veľmi tolerantný človek, takže po rozchode vždy záleží na mužovi, ako sa k tomu postaví."

Priznáva, že nie vždy si vie zachovať nezávislosť vo vzťahu k mužom.

"Ale viem si stanoviť hranice, za ktoré nie som ochotná ísť a povedať stop, keď treba. Viem, že milovať sebazničujúco nie je správne. Človek by si mal zachovať triezvy pohľad, aj keď nie vždy sa to dá. Napríklad, keď sa s vami niekto, koho ste veľmi milovali, rozíde a vy sa cítite bezmocná."

SkryťVypnúť reklamu

Smútok prekrýva zážitkami

V ťažkých chvíľach jej pomáha byť medzi ľuďmi.

"Nie som veľká introvertka. Keď mi je ťažko, tak je pre mňa dobré ísť niekam do spoločnosti medzi kamarátov a nemyslieť na to. Podľa mňa čas dokáže vyliečiť všetky rany, keď sa človek nevzdá. Jasné, že treba bojovať a neutápať sa v slzách. Mne pomáha, keď môžem smútok prekryť nejakými peknými zážitkami. Akurát keď som bola po operácii chrbtice a všetko ma bolelo, tak som nemala chuť s nikým komunikovať."

Autor: Spracovala Kag

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. Kam smerujú peniaze bohatých?
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  7. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  8. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji
  1. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  2. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  3. Kam smerujú peniaze bohatých?
  4. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  6. Záver vojny bol pre mnohých Slovákov životnou skúškou
  7. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá
  8. LESY SR otvorili Poľanu: Nová cesta pre ľudí aj prírodu
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 15 942
  2. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 076
  3. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 5 971
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 096
  5. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 2 795
  6. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 598
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 418
  8. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody 2 341
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu