Lahodné a jemné, výborné do polievok aj koláčov. Kokosové mlieko je skutočným multitalentom a keď si ešte nenašlo miesto vo vašej kuchyni, je najvyšší čas. Reči, že sa zaň v obchode nedoplatíte nie sú vôbec na mieste. Vždy čerstvé kokosové mlieko bez konzervačných látok si vyrobíte ľahko aj doma.
Cesty, ako si doma vyrobiť kokosové mlieko, sú dve. Buď sa budete pasovať so „živým" kokosom a následne z neho vyrábať mlieko, alebo siahnete po ľahšej verzii. Na tú vám postačí strúhaný sušený kokos a studená voda.
Na 8 až 12 hodín namočíme 100 až 200 g strúhaného sušeného kokosu v 0,75 l vody. Po uplynutí času všetko presunieme do mixéru a mixujeme, až kým nezískame mliečnu a spenenú tekutinu.
Tú následne precedíme cez plátno, či bavlnenú plienku a poriadne vyžmýkame. Lahodné kokosové mlieko je na svete. V chladničke vydrží v dobre uzavretej nádobe až tri dni.
Autor: mal
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.