Korzár logo Korzár
Piatok, 21. júl, 2017 | Meniny má Daniel

Recepty na Vianoce

Milí čitatelia, cez sviatky budete kuchtiť podľa originálnych receptov.

Na slávnostnú príležitosť sa hodí mäsitý pokrm, ako prílohu sme zvolili karlovarský knedlíček. Ako dezert si pripravte zaujímavý tekvicový puding.

Pokojné Vianoce s gastronomickým zážitkom a nový rok plný radostných prekvapení želáme.

Teľacie stehno s dubákovou omáčkou a karlovarským knedlíčkom

telacie-stehno-s-dubakovou-omackou_r8096_res.jpg

Pre cca 6 hostí potrebujeme:
1 kg teľacie stehno/sviečkovica/
0,12 kg dubáky mrazené
0,06 kg huby sušené
0,2 kg šalotky
0,35 l smotana
0,3 kg toastový chlieb
3 ks vajíčka
0,1 kg maslo
0,3 l mlieko
Slepačí vývar
Soľ
Čierne korenie
Panenský olivový olej
Cibuľa
Petržlenová vňať
Paradajky

Teľacie stehno alebo teľaciu sviečkovicu očistíme od blán a necháme vcelku. Okoreníme čerstvo namletým korením, osolíme a pokvapkáme olivovým olejom. Chvíľu necháme odležať. Na rozpálenom grile, prípadne na panvici opečieme mäso zo všetkých strán a necháme dopiecť vo vyhriatej rúre pri nízkej teplote na požadovaný stupeň prepečenia.

Medzitým si pripravíme karlovarský knedlíček. Toastový chlieb pokrájame na menšie kocky a necháme presušiť. Na masle porestujeme na drobno pokrájanú cibuľu. Do mlieka pridáme žĺtky, premiešame a vlejeme na toastový chlieb spolu s cibuľkou. Pridáme posekanú petržlenovú vňať, dochutíme soľou a korením a na záver pridáme sneh z vyšľahaných bielkov. Všetko spolu jemne premiešame a vytvarujeme si knedlíček, ktorý dôkladne zabalíme do potravinárskej fólie a dáme cca na 20 minút uvariť do vody.

Pripravíme si dubákovú omáčku. Šalotku nakrájame nadrobno a opražíme na olivovom oleji, pridáme mrazené dubáky, zalejeme smotanou a malým množstvom vývaru. Pridáme uvarené sušené huby a necháme chvíľu povariť. Omáčku vymixujeme ponorným mixérom, dochutíme soľou.

Teľacie stehno nakrájame a podávame s knedlíčkom a omáčkou. Dozdobíme pomaly pečenou paradajkou.

Hovädzia sviečkovica s restovaným špenátom a karlovarským knedlíčkom

hovadzia-svieckovica-s-restovanym-spenat_r5393_res.jpg

Pre cca 6 osôb
1 kg hovädzia sviečkovica
0,4 kg špenát čerstvý
0,3 kg toastový chlieb
3 ks vajíčka
0,1 kg maslo
0,3 l mlieko
Panenský olivový olej
Šalotka
Cesnak
Cibuľa
Petržlenová vňať
Soľ
Čierne korenie

Hovädziu sviečkovicu očistíme od blán, okoreníme čiernym korením, osolíme a pokvapkáme olivovým olejom. Chvíľu necháme odležať. Na rozohriatej panvici opečieme mäso zo všetkých strán a necháme dopiecť v rúre pri nízkej teplote.

Medzitým si pripravíme karlovarský knedlíček.

Pripravíme si restovaný špenát. Nadrobno nakrájanú šalotku opražíme na olivovom oleji, pridáme cesnak. Na záver pridáme očistený čerstvý špenát, zľahka premiešame a odstavíme. Hovädziu sviečkovicu nakrájame a podávame s knedlíčkom a špenátom.

Tekvicový puding s čerstvým ovocím

tekvicovy-puding_1_r3177_res.jpg

Pre cca 6 oslavujúcich si pripravíme:
1 kg tekvica hokaido
0,2 l mlieko
0,2 l smotana na šľahanie
40 g maizena alebo Zlatý klas
50 g cukor
Kardamon mletý

Tekvicu si ošúpeme a zbavíme jadierok. Pokrájame na kocky a uvaríme do mäkka. Vychladenú tekvicu rozmixujeme so štipkou mletého kardamónu. V mlieku si rozpustíme cukor a maizenu a pridáme do rozmixovanej tekvice. Zmes privedieme do varu a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Necháme ho vychladnúť a následne ho zjemníme vyšľahanou smotanou. Podávame v dezertných pohároch s čerstvým ovocím, na dozdobenie môžeme použiť ozdoby z čokolády a karamelu.

Neprehliadnite tiež

Od požiaru v Slovenskom raji uplynulo desať rokov

Oheň sa podarilo uhasiť až po 11 dňoch.

Pijúci asociáli hyzdia vynovené prešovské stredisko Centrum

Možnosti zakročiť sú obmedzené. Pokuty sa prakticky nedajú vymôcť.

Košická zubná klinika dočasne nefunguje

Univerzitná nemocnica sa oficiálne odvoláva na prevádzkové dôvody.

MY pomáhame

Malý Šimonko nový deň prežije iba vďaka hadičkám

Chlapček má šesť rokov a dvanásť diagnóz, z toho šesť smrteľných.

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Poistky môžu opäť zdražieť, Kažimír zvažuje DPH z poistného

DPH by nahradila dve mimoriadne dane, ktoré teraz poisťovne platia z poistenia nehnuteľností či áut.

Najčítanejšie na Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. Mexická Oaxaca: Vonia čokoládou a jedinečnými pyramídami
  2. Dobrý internet v meste i na vidieku. Dostupný je takmer všade
  3. Na tieto veci sa oplatí myslieť pred odchodom na dovolenku
  4. Volkswagen Golf: Odpoveď na takmer všetky otázky
  5. Vietnam: Krajina, ktorá rozmazná jedlom a uchváti históriou
  6. Investícia do dlhopisov s fixným výnosom 6,25 - 7,25 % p.a.
  7. I cez prázdniny testujte elektrobicykle
  8. 5 dôvodov, prečo sa prihlásiť na konferenciu ENERGOFÓRUM®
  9. V meste či mimo mesta, stále s kvalitným internetom
  10. Máte už vybranú dovolenku na júl?
  1. Mexická Oaxaca: Vonia čokoládou a jedinečnými pyramídami
  2. Funguje predaj realít aj bez maklérov?
  3. BILLA a ÚNSS skontrolovali zrak 10 380 slovenským deťom
  4. Dobrý internet v meste i na vidieku. Dostupný je takmer všade
  5. Na tieto veci sa oplatí myslieť pred odchodom na dovolenku
  6. Borguľa žiada vyrúbenie dane pre americkú ambasádu
  7. Stanovisko Klubu pre BA k mimoriadnemu rokovaniu zastupiteľstva
  8. Vietnam: Krajina, ktorá rozmazná jedlom a uchváti históriou
  9. Volkswagen Golf: Odpoveď na takmer všetky otázky
  10. Investícia do dlhopisov s fixným výnosom 6,25 - 7,25 % p.a.
  1. Vietnam: Krajina, ktorá rozmazná jedlom a uchváti históriou 9 373
  2. Volkswagen Golf: Odpoveď na takmer všetky otázky 8 389
  3. Dobrý internet v meste i na vidieku. Dostupný je takmer všade 3 251
  4. Na tieto veci sa oplatí myslieť pred odchodom na dovolenku 3 150
  5. Chcete vedieť všetko o vašej krvi? Čaká vás 6000 typov vyšetrení 2 366
  6. I cez prázdniny testujte elektrobicykle 2 134
  7. Máte už vybranú dovolenku na júl? 1 640
  8. V meste či mimo mesta, stále s kvalitným internetom 1 210
  9. Zvládnete tento test o jablkách a cideroch? Otestujte sa 950
  10. Cestujte intenzívnejšie s poznávacími zájazdmi 879

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop