Korzár logo Korzár
Piatok, 22. jún, 2018 | Meniny má Paulína
Nájdete nás na webe

Recepty na Vianoce

Milí čitatelia, cez sviatky budete kuchtiť podľa originálnych receptov.

Na slávnostnú príležitosť sa hodí mäsitý pokrm, ako prílohu sme zvolili karlovarský knedlíček. Ako dezert si pripravte zaujímavý tekvicový puding.

Pokojné Vianoce s gastronomickým zážitkom a nový rok plný radostných prekvapení želáme.

Teľacie stehno s dubákovou omáčkou a karlovarským knedlíčkom

telacie-stehno-s-dubakovou-omackou_r8096_res.jpg

Pre cca 6 hostí potrebujeme:
1 kg teľacie stehno/sviečkovica/
0,12 kg dubáky mrazené
0,06 kg huby sušené
0,2 kg šalotky
0,35 l smotana
0,3 kg toastový chlieb
3 ks vajíčka
0,1 kg maslo
0,3 l mlieko
Slepačí vývar
Soľ
Čierne korenie
Panenský olivový olej
Cibuľa
Petržlenová vňať
Paradajky

Teľacie stehno alebo teľaciu sviečkovicu očistíme od blán a necháme vcelku. Okoreníme čerstvo namletým korením, osolíme a pokvapkáme olivovým olejom. Chvíľu necháme odležať. Na rozpálenom grile, prípadne na panvici opečieme mäso zo všetkých strán a necháme dopiecť vo vyhriatej rúre pri nízkej teplote na požadovaný stupeň prepečenia.

Medzitým si pripravíme karlovarský knedlíček. Toastový chlieb pokrájame na menšie kocky a necháme presušiť. Na masle porestujeme na drobno pokrájanú cibuľu. Do mlieka pridáme žĺtky, premiešame a vlejeme na toastový chlieb spolu s cibuľkou. Pridáme posekanú petržlenovú vňať, dochutíme soľou a korením a na záver pridáme sneh z vyšľahaných bielkov. Všetko spolu jemne premiešame a vytvarujeme si knedlíček, ktorý dôkladne zabalíme do potravinárskej fólie a dáme cca na 20 minút uvariť do vody.

Pripravíme si dubákovú omáčku. Šalotku nakrájame nadrobno a opražíme na olivovom oleji, pridáme mrazené dubáky, zalejeme smotanou a malým množstvom vývaru. Pridáme uvarené sušené huby a necháme chvíľu povariť. Omáčku vymixujeme ponorným mixérom, dochutíme soľou.

Teľacie stehno nakrájame a podávame s knedlíčkom a omáčkou. Dozdobíme pomaly pečenou paradajkou.

Článok pokračuje pod video reklamou

Hovädzia sviečkovica s restovaným špenátom a karlovarským knedlíčkom

hovadzia-svieckovica-s-restovanym-spenat_r5393_res.jpg

Pre cca 6 osôb
1 kg hovädzia sviečkovica
0,4 kg špenát čerstvý
0,3 kg toastový chlieb
3 ks vajíčka
0,1 kg maslo
0,3 l mlieko
Panenský olivový olej
Šalotka
Cesnak
Cibuľa
Petržlenová vňať
Soľ
Čierne korenie

Hovädziu sviečkovicu očistíme od blán, okoreníme čiernym korením, osolíme a pokvapkáme olivovým olejom. Chvíľu necháme odležať. Na rozohriatej panvici opečieme mäso zo všetkých strán a necháme dopiecť v rúre pri nízkej teplote.

Medzitým si pripravíme karlovarský knedlíček.

Pripravíme si restovaný špenát. Nadrobno nakrájanú šalotku opražíme na olivovom oleji, pridáme cesnak. Na záver pridáme očistený čerstvý špenát, zľahka premiešame a odstavíme. Hovädziu sviečkovicu nakrájame a podávame s knedlíčkom a špenátom.

Tekvicový puding s čerstvým ovocím

tekvicovy-puding_1_r3177_res.jpg

Pre cca 6 oslavujúcich si pripravíme:
1 kg tekvica hokaido
0,2 l mlieko
0,2 l smotana na šľahanie
40 g maizena alebo Zlatý klas
50 g cukor
Kardamon mletý

Tekvicu si ošúpeme a zbavíme jadierok. Pokrájame na kocky a uvaríme do mäkka. Vychladenú tekvicu rozmixujeme so štipkou mletého kardamónu. V mlieku si rozpustíme cukor a maizenu a pridáme do rozmixovanej tekvice. Zmes privedieme do varu a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Necháme ho vychladnúť a následne ho zjemníme vyšľahanou smotanou. Podávame v dezertných pohároch s čerstvým ovocím, na dozdobenie môžeme použiť ozdoby z čokolády a karamelu.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kreditná karta – áno alebo nie
  2. Máte nad 40? Skontrolujte si, či je Vaše srdce skutočne zdravé
  3. Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou
  4. Anketa: Čo je pre Slovákov dôležité pri nákupoch?
  5. Úspešní Slováci radia: Presadiť sa dá vždy, snívať nestačí
  6. Váš otec má dnes sviatok. Máme pre vás tip na darček
  7. Mesto ukryté v jordánskych skalách. Spoznajte Petru
  8. Koľko stojí zdravé bývanie? Lacná rekonštrukcia môže vyjsť draho
  9. Tento týždeň je Deň otcov. 5 skvelých nápadov na darčeky
  10. Od výplaty k výplate? Ale kdeže, sporíme s 2% úrokom
  1. Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou
  2. MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu
  3. Súboj olympionikov na Malom Dunaji
  4. 5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu
  5. Dvojitý diplom medzi EU v Bratislave a UNWE v Sofii
  6. Ustanovujúce valné zhromaždenie Alumni klubu EU v Bratislave
  7. Kreditná karta – áno alebo nie
  8. Nemusím sa na nikoho spoliehať
  9. Štátny tajomník envirorezortu: Na sucho musíme byť pripravení.
  10. Užívate konský kolagén a cítite sa ako antický hrdina?
  1. Úspešní Slováci radia: Presadiť sa dá vždy, snívať nestačí 25 177
  2. Mesto ukryté v jordánskych skalách. Spoznajte Petru 14 521
  3. Váš otec má dnes sviatok. Máme pre vás tip na darček 13 172
  4. Koľko stojí zdravé bývanie? Lacná rekonštrukcia môže vyjsť draho 8 956
  5. Anketa: Čo je pre Slovákov dôležité pri nákupoch? 7 645
  6. Tento týždeň je Deň otcov. 5 skvelých nápadov na darčeky 7 511
  7. Užívate konský kolagén a cítite sa ako antický hrdina? 5 565
  8. Od výplaty k výplate? Ale kdeže, sporíme s 2% úrokom 4 157
  9. Kreditná karta – áno alebo nie 3 962
  10. Nepodceňujte bolesť chrbta, môže ísť o zápalové ochorenie 3 496

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop