yskúšať. Na stromčeku spravia nevídanú parádu.
Základom je tradičné perníkové cesto a tvrdé cmúľacie cukríky. V obchode vyberajte tie s čo najdlhšou dobou spotreby. Len ak budú naozaj čerstvé, vitráž bude krásne lesklá. Cesto vyvaľkáme na tenší plát a vykrajujeme z neho obľúbené tvary, nezabudneme vykrojiť aj vnútro, napríklad hviezdičiek či na domčeku okienka. Preložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Do mištičiek si podľa farieb rozbijeme cukríky, ktoré neskôr umiestnime do otvorov na perníčkoch. Vždy vyberajte úlomok adekvátny k otvoru. Chvíľku to trvá, ale ak počas pečenia zistíte, že ste ho tam dali málo, pokojne ešte úlomok prihoďte. Takto pripravené perníčky vložíme do rúry a upečieme. Po vychladnutí opatrne zložíme z plechu a najlepšie bude, ak ich zavesíme na suché a tmavé miesto, aby sa navzájom nepolepili. Nádherné sú vyzdobené bielou polevou a zavesené pri žiarovkách na stromčeku.
Autor: mal
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.