Ak vás prepadne chuť na niečo dobré, sladké a rýchle, vyčarujte si túto dobrotu.
Na 4 porcie potrebujete: 4 banány, 4 lyžice medu a 2 lyžice citrónovej šťavy. A pokojne môžete využiť banány, ktoré už doma nikto nechce zjesť, lebo začali tmavnúť. Ba dokonca sú na to ideálnejšie ako čerstvé.
Postup: Plech vysteľte papierom na pečenie a banánovú šupku opatrne kúsok zrežte, aby ste ju mohli postaviť ako lodičky. Na opačnej strane šupu tiež narežte a prstami banán ľahko roztvorte. Do vzniknutej medzery dajte podľa chuti med a pokvapkajte to citrónovou šťavou. Vložte do rúry vyhriatej na 150 stupňov a pečte dovtedy, kým šupka celkom nezhnedne. Bude to trvať maximálne 5 minút.
Autor: nov
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.