Korzár logo Korzár
Nedeľa, 19. február, 2017 |Meniny má Vlasta

Mufloní guláš na červenom víne

Tento týždeň pre vás šéfkuchár hotela Double Tree by Hilton Košice, František Schiller, pripravil ďalší zaujímavý recept.

Mufloní guláš.(Zdroj: Vladimír Mulík)

Veríme, že si pokrm získa vašu priazeň. Ak nemáte na varenie čas, radi vám ho ponúkneme v reštaurácii Olive Tree počas novembra ako špecialitu z diviny v kulinárskom kalendári. Tešíme sa na vás.

Pre piatich členov rodiny potrebujeme tieto suroviny:

Muflonie lýtko 750 g

Bravčovú masť 100 g

Mrkvu 50 g

Zeler 50 g

Cibuľu 500 g

Červené víno 500 ml

Soľ, korenie, nové korenie, bobkový list

Do mierne rozpáleného hrnca s bravčovou masťou vložíme očistenú a na menšie kocky pokrájanú koreňovú zeleninu. Zeleninu restujeme do zlata a potom k nej pridáme očistenú a na drobno nakrájanú cibuľu. Restujeme na väčšom ohni, kým nám cibuľa nedosiahne zlatohnedú farbu.

Potom začneme podlievať základ vodou, cca po 5 ml za jednu minútu. Týmto spôsobom sa nám uvoľní zlatohnedá farba z cibule, krajov hrnca a po odparení vody sa znovu vstrebe do cibule. Tento proces opakujeme približne desaťkrát a aj viackrát, keď to základ potrebuje.

Potom podlievame základ červeným vínom rovnakým postupom ako s vodou, ale po jednom decilitri. Keď je základ tmavohnedý, odstavíme ho, odoberieme prebytočný tuk, koľko sa dá, zalejeme vodou (800 ml až 1 litrom), povaríme 20 až 30 minút a dobre rozmixujeme ponorným mixérom.

Teraz pridáme do zlata na tuku opečené muflonie lýtko, pár rozdrvených guľôčok nového korenia, jalovca, čierneho korenia, bobkový list a soľ. Guláš varíme na miernom ohni pod pokrievkou 120 až 180 minút, všetko závisí od mäsa a tuhosti glejovky v ňom obsiahnutej. Keď má omáčka hustotu, akú má mať správny guláš a mäso je ako pena, guláš odstavíme, podľa potreby dosolíme. Určite je potrebné guláš nechať odstáť aspoň jednu hodinu, aby mäso z lýtok do seba natiahlo chuť z omáčky. Guláš podávame s vhodnou prílohou podľa vášho výberu.

Prajem vám dobrú chuť...

schiller_archiv_r6794_res.jpg

František Schiller. Vek: 34 rokov. Pochádza zo Slanca pri Košiciach. Šéfkuchár reštaurácie Olive Tree. Sedem rokov pôsobil v Prahe.

Neprehliadnite tiež

Piata loď je dielom šikovných žien, hrá v ňom aj Košičanka

Slovenský film ocenili na festivale v Berlíne.

Gemerské kroniky ponúkli materiál na hororovú detektívku

Hlavnú úlohu v seriáli 1890 hrá Ján Koleník.

Košický Večer

Za bombové avízo si odsedí rok a zaplatí vyše 14-tisíc eur

Vystreliť si z polície, že niekde tiká bomba, nie je lacný špás.

Krátke fašiangy sú pre škaredé dievčatá, aby sa vydali

Fašiangy na východnom Slovensku majú svoje špecifiká.

Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Trpeli vojaci i rodičia. O šikane na vojenčine vedel aj Husák

Bitie opaskom, fackovanie, šliapanie na chrbát, ponižovanie. To bola realita Československej ľudovej armády.

ŠPORT

Drastický šport. Prečo Slovenky nezískali medailu

Velez-Zuzulová aj Vlhová jazdia výborne.

KOMENTÁRE

A zasa sa musíme báť plotov, čo v nás vyrastú

Na obrazovkách denne vídame tupírovaný preparát pseudospasiteľa.

PLUS

Varenie v stredoveku? Kaviár prasatám, miesto vody víno

Páv chrlil oheň a mäsové guľky vyzerali ako pomaranče.

Najčítanejšie na Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  2. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  3. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  4. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  5. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  6. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  7. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom?
  8. Jarné prázdniny pri mori?
  9. Klasickým gastrolístkom konkuruje už aj nová stravovacia karta
  10. Ceny bytov vo veľkých mestách prekonali historický rekord
  1. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  2. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  3. Dokázali by ste nakúpiť so zavretými očami?
  4. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  5. Stanovisko Klubu pre Bratislavu k zákazu hazardu v Bratislave
  6. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  7. Mesto Medzev v Charte európskych vidieckych obcí
  8. Valentínska nálada v Poluse pokračuje
  9. M.Borguľa vyzýva veľvyslanca USA k urýchlenému odstráneniu plota
  10. Ušetrite s hypotékou viac ako 1 200 eur
  1. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 17 574
  2. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 10 341
  3. Ceny bytov vo veľkých mestách prekonali historický rekord 6 987
  4. Klasickým gastrolístkom konkuruje už aj nová stravovacia karta 6 289
  5. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 5 651
  6. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári 4 743
  7. Jarné prázdniny pri mori? 4 586
  8. Jeden z najkrajších interiérov má Meridiana v Prievidzi 4 083
  9. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 3 498
  10. Fakulta manažmentu prepája štúdium a prax cez ďalšie strediská 3 415

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop