Korzár logo Korzár
Sobota, 4. február, 2023 | Meniny má Veronika

Mufloní guláš na červenom víne

Tento týždeň pre vás šéfkuchár hotela Double Tree by Hilton Košice, František Schiller, pripravil ďalší zaujímavý recept.

Mufloní guláš.Mufloní guláš. (Zdroj: Vladimír Mulík)

Veríme, že si pokrm získa vašu priazeň. Ak nemáte na varenie čas, radi vám ho ponúkneme v reštaurácii Olive Tree počas novembra ako špecialitu z diviny v kulinárskom kalendári. Tešíme sa na vás.

Pre piatich členov rodiny potrebujeme tieto suroviny:

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Muflonie lýtko 750 g

Bravčovú masť 100 g

Mrkvu 50 g

Zeler 50 g

Cibuľu 500 g

Červené víno 500 ml

Soľ, korenie, nové korenie, bobkový list

Do mierne rozpáleného hrnca s bravčovou masťou vložíme očistenú a na menšie kocky pokrájanú koreňovú zeleninu. Zeleninu restujeme do zlata a potom k nej pridáme očistenú a na drobno nakrájanú cibuľu. Restujeme na väčšom ohni, kým nám cibuľa nedosiahne zlatohnedú farbu.

SkryťVypnúť reklamu

Potom začneme podlievať základ vodou, cca po 5 ml za jednu minútu. Týmto spôsobom sa nám uvoľní zlatohnedá farba z cibule, krajov hrnca a po odparení vody sa znovu vstrebe do cibule. Tento proces opakujeme približne desaťkrát a aj viackrát, keď to základ potrebuje.

Potom podlievame základ červeným vínom rovnakým postupom ako s vodou, ale po jednom decilitri. Keď je základ tmavohnedý, odstavíme ho, odoberieme prebytočný tuk, koľko sa dá, zalejeme vodou (800 ml až 1 litrom), povaríme 20 až 30 minút a dobre rozmixujeme ponorným mixérom.

Teraz pridáme do zlata na tuku opečené muflonie lýtko, pár rozdrvených guľôčok nového korenia, jalovca, čierneho korenia, bobkový list a soľ. Guláš varíme na miernom ohni pod pokrievkou 120 až 180 minút, všetko závisí od mäsa a tuhosti glejovky v ňom obsiahnutej. Keď má omáčka hustotu, akú má mať správny guláš a mäso je ako pena, guláš odstavíme, podľa potreby dosolíme. Určite je potrebné guláš nechať odstáť aspoň jednu hodinu, aby mäso z lýtok do seba natiahlo chuť z omáčky. Guláš podávame s vhodnou prílohou podľa vášho výberu.

SkryťVypnúť reklamu

Prajem vám dobrú chuť...

schiller_archiv_r6794_res.jpg

František Schiller. Vek: 34 rokov. Pochádza zo Slanca pri Košiciach. Šéfkuchár reštaurácie Olive Tree. Sedem rokov pôsobil v Prahe.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Vyšlo februárové Doma v záhrade
  2. Turisti ešte v Egypte neobjavili veľa miest, hovorí delegátka
  3. Dom postavený z konope? Nápad, ktorý si zaslúžil envirocenu
  4. Wüstenrot aktívne čelí výzvam trhu a mení svoj obchodný model
  5. Dodajte vašej pokožke šťavu
  6. Vica Kerekes: Som väčší introvert, ako sa zdá
  7. McDonald's opäť medzi lídrami v ankete Najzamestnávateľ roka
  8. Ktorá banka dvíha úroky na termiňáku? A čo pre to treba spraviť?
  1. Vyšlo februárové Doma v záhrade
  2. Tím súťažného kvízu Riskuj! vyráža za fanúšikmi do Košíc
  3. Viete, kto je Najzamestnávateľ vo finančných službách?
  4. Dom postavený z konope? Nápad, ktorý si zaslúžil envirocenu
  5. Turisti ešte v Egypte neobjavili veľa miest, hovorí delegátka
  6. Wüstenrot aktívne čelí výzvam trhu a mení svoj obchodný model
  7. McDonald's opäť medzi lídrami v ankete Najzamestnávateľ roka
  8. Vica Kerekes: Som väčší introvert, ako sa zdá
  1. Ktorá banka dvíha úroky na termiňáku? A čo pre to treba spraviť? 12 357
  2. Klinčeky Zanzibaru zarobili viac, než neslávny obchod s otrokmi 5 888
  3. Dodajte vašej pokožke šťavu 2 959
  4. Zdravie bez liekov. Lekár namiesto nich predpisuje studenú vodu 2 212
  5. 10 eur za 10 rokov. Mimoriadna ponuka od mimoriadneho časopisu 1 784
  6. Šetriť energiu sa oplatí. Špecialisti poradili, ako na to 1 777
  7. Dom postavený z konope? Nápad, ktorý si zaslúžil envirocenu 1 339
  8. Ako skĺbiť remeslo a moderné technológie? Inšpirujte sa Bajkery 1 082

Blogy SME

  1. Peter Sarkocy: 4 dôvody prečo by som si už nekúpil Škodu Enyaq
  2. Věra Tepličková: Heger a iní alfa samci
  3. Ľuboš Vodička: Slovenské hrady: Ostrý Kameň
  4. Anton Kovalčík: Ako sa nerobí štátny prevrat.
  5. Ľudmila Križanovská: Veľká Británia a USA sú najväčšie zlo na svete
  6. Matej Nagy: Dúbravský mesačník 3
  7. Jozef Stasík: Ovplyvnia medvede budúce voľby?
  8. Peter Maroncik: Neskracujte si cestu po rozblatenom trávniku!
  1. Juraj Kumičák: Ako Rusi veľkú vojnu vyhrali... (časť Vb - bludy a klamstvá) 6 678
  2. Věra Tepličková: Výlet v Bratislave (z denníka žiaka 3. ročníka ZŠ z Piešťan) 4 582
  3. Rastislav Puchala: Starosta je ruský troll 4 029
  4. Rastislav Jusko: Krvavá minulosť komunistickej prokuratúry. Je nám súdené prežiť ju znova? 3 346
  5. Dušan Koniar: Dzurindov projekt valcuje čítanosť aj diskusie 3 169
  6. Ján Šeďo: "Ja nechcem byť ako moji rodičia", vypadlo z rómskeho chlapca. 3 097
  7. Ivan Beňovič: Ruský rubeľ sa svetovou menou nestane 2 737
  8. Peter Remeselník: Narazil autom do ľudí, zranil chodkyňu a ušiel ! 2 595
  1. Jiří Ščobák: Bude rok 2023 na Slovensku ekonomicky príjemný? Aká bude inflácia na konci roka?
  2. Martina Hilbertová: Keď prišla na Slovensko, nechcela žiť. Pomohlo jej divadlo
  3. Monika Nagyova: Plesy nie sú pre singles
  4. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 55. - Antarktída - Ako sa vydali Vivian Fuchs a Edmund Hillary naprieč Antarktídou (1955-1958)
  5. Jiří Ščobák: Je nový II. pilier dlhodobo udržateľný? Ktoré zmeny sú pozitívne a ktoré negatívne?
  6. Monika Nagyova: Úprimné pozdravy z Bratislavy: Potuluje sa tu starý blázon
  7. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 54. - Antarktída - Posledné tri Byrdove expedície (1939 - 1956)
  8. Jiří Ščobák: Tipovanie je cesta do pekla. Aj keď to robíte so štátnou firmou
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Blogy SME

  1. Peter Sarkocy: 4 dôvody prečo by som si už nekúpil Škodu Enyaq
  2. Věra Tepličková: Heger a iní alfa samci
  3. Ľuboš Vodička: Slovenské hrady: Ostrý Kameň
  4. Anton Kovalčík: Ako sa nerobí štátny prevrat.
  5. Ľudmila Križanovská: Veľká Británia a USA sú najväčšie zlo na svete
  6. Matej Nagy: Dúbravský mesačník 3
  7. Jozef Stasík: Ovplyvnia medvede budúce voľby?
  8. Peter Maroncik: Neskracujte si cestu po rozblatenom trávniku!
  1. Juraj Kumičák: Ako Rusi veľkú vojnu vyhrali... (časť Vb - bludy a klamstvá) 6 678
  2. Věra Tepličková: Výlet v Bratislave (z denníka žiaka 3. ročníka ZŠ z Piešťan) 4 582
  3. Rastislav Puchala: Starosta je ruský troll 4 029
  4. Rastislav Jusko: Krvavá minulosť komunistickej prokuratúry. Je nám súdené prežiť ju znova? 3 346
  5. Dušan Koniar: Dzurindov projekt valcuje čítanosť aj diskusie 3 169
  6. Ján Šeďo: "Ja nechcem byť ako moji rodičia", vypadlo z rómskeho chlapca. 3 097
  7. Ivan Beňovič: Ruský rubeľ sa svetovou menou nestane 2 737
  8. Peter Remeselník: Narazil autom do ľudí, zranil chodkyňu a ušiel ! 2 595
  1. Jiří Ščobák: Bude rok 2023 na Slovensku ekonomicky príjemný? Aká bude inflácia na konci roka?
  2. Martina Hilbertová: Keď prišla na Slovensko, nechcela žiť. Pomohlo jej divadlo
  3. Monika Nagyova: Plesy nie sú pre singles
  4. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 55. - Antarktída - Ako sa vydali Vivian Fuchs a Edmund Hillary naprieč Antarktídou (1955-1958)
  5. Jiří Ščobák: Je nový II. pilier dlhodobo udržateľný? Ktoré zmeny sú pozitívne a ktoré negatívne?
  6. Monika Nagyova: Úprimné pozdravy z Bratislavy: Potuluje sa tu starý blázon
  7. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 54. - Antarktída - Posledné tri Byrdove expedície (1939 - 1956)
  8. Jiří Ščobák: Tipovanie je cesta do pekla. Aj keď to robíte so štátnou firmou

Už ste čítali?

SME.sk Minúta Najčítanejšie
SkryťZatvoriť reklamu