Korzár logo Korzár
Nedeľa, 24. január, 2021 | Meniny má TimotejKrížovkyKrížovky

Mufloní guláš na červenom víne

Tento týždeň pre vás šéfkuchár hotela Double Tree by Hilton Košice, František Schiller, pripravil ďalší zaujímavý recept.

Mufloní guláš.Mufloní guláš. (Zdroj: Vladimír Mulík)

Veríme, že si pokrm získa vašu priazeň. Ak nemáte na varenie čas, radi vám ho ponúkneme v reštaurácii Olive Tree počas novembra ako špecialitu z diviny v kulinárskom kalendári. Tešíme sa na vás.

Pre piatich členov rodiny potrebujeme tieto suroviny:

Muflonie lýtko 750 g

Bravčovú masť 100 g

Mrkvu 50 g

Zeler 50 g

Cibuľu 500 g

Červené víno 500 ml

Soľ, korenie, nové korenie, bobkový list

Do mierne rozpáleného hrnca s bravčovou masťou vložíme očistenú a na menšie kocky pokrájanú koreňovú zeleninu. Zeleninu restujeme do zlata a potom k nej pridáme očistenú a na drobno nakrájanú cibuľu. Restujeme na väčšom ohni, kým nám cibuľa nedosiahne zlatohnedú farbu.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Skryť Vypnúť reklamu

Potom začneme podlievať základ vodou, cca po 5 ml za jednu minútu. Týmto spôsobom sa nám uvoľní zlatohnedá farba z cibule, krajov hrnca a po odparení vody sa znovu vstrebe do cibule. Tento proces opakujeme približne desaťkrát a aj viackrát, keď to základ potrebuje.

Potom podlievame základ červeným vínom rovnakým postupom ako s vodou, ale po jednom decilitri. Keď je základ tmavohnedý, odstavíme ho, odoberieme prebytočný tuk, koľko sa dá, zalejeme vodou (800 ml až 1 litrom), povaríme 20 až 30 minút a dobre rozmixujeme ponorným mixérom.

Teraz pridáme do zlata na tuku opečené muflonie lýtko, pár rozdrvených guľôčok nového korenia, jalovca, čierneho korenia, bobkový list a soľ. Guláš varíme na miernom ohni pod pokrievkou 120 až 180 minút, všetko závisí od mäsa a tuhosti glejovky v ňom obsiahnutej. Keď má omáčka hustotu, akú má mať správny guláš a mäso je ako pena, guláš odstavíme, podľa potreby dosolíme. Určite je potrebné guláš nechať odstáť aspoň jednu hodinu, aby mäso z lýtok do seba natiahlo chuť z omáčky. Guláš podávame s vhodnou prílohou podľa vášho výberu.

Skryť Vypnúť reklamu

Prajem vám dobrú chuť...

schiller_archiv_r6794_res.jpg

František Schiller. Vek: 34 rokov. Pochádza zo Slanca pri Košiciach. Šéfkuchár reštaurácie Olive Tree. Sedem rokov pôsobil v Prahe.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  2. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  3. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  4. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  5. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  6. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  7. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  8. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  9. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  10. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  1. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  2. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  4. Hygge ako životný štýl
  5. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  6. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  7. Prokrastinujete? 5 overených tipov, ako nestratiť radosť z práce
  8. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  9. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  10. Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 39 294
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 37 508
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 10 287
  4. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 10 264
  5. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 8 940
  6. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 885
  7. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 157
  8. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 871
  9. Ohlúpli sme počas Covid roka? 6 671
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 563
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Plocha v areáli bytového podniku, ktorá by mala slúžiť ako parkovisko pre vraky.

Bude v areáli bytového podniku.

3 h
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Rázcestie v obci Martinová.

Maďarov na severe nechcú a Rómov nikde nechcú, opisujú ľudia z Martinovej.

22. jan

O klíme si kladieme falošné otázky.

22. jan
Policajti blokujú demonštrantov počas protestu proti väzneniu ruského opozičného lídra Alexeja Navaľného v Jekaterinburgu.

Rusi demonštrovali proti Putinovmu režimu.

7 h
Nemocnice v Londýne sú pod tlakom.

Nový kmeň môže byť smrteľnejší.

11 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop