Korzár logo Korzár
Utorok, 25. september, 2018 | Meniny má Vladislav
Nájdete nás na webe

Mufloní guláš na červenom víne

Tento týždeň pre vás šéfkuchár hotela Double Tree by Hilton Košice, František Schiller, pripravil ďalší zaujímavý recept.

Mufloní guláš.(Zdroj: Vladimír Mulík)

Veríme, že si pokrm získa vašu priazeň. Ak nemáte na varenie čas, radi vám ho ponúkneme v reštaurácii Olive Tree počas novembra ako špecialitu z diviny v kulinárskom kalendári. Tešíme sa na vás.

Pre piatich členov rodiny potrebujeme tieto suroviny:

Muflonie lýtko 750 g

Bravčovú masť 100 g

Mrkvu 50 g

Zeler 50 g

Cibuľu 500 g

Červené víno 500 ml

Soľ, korenie, nové korenie, bobkový list

Do mierne rozpáleného hrnca s bravčovou masťou vložíme očistenú a na menšie kocky pokrájanú koreňovú zeleninu. Zeleninu restujeme do zlata a potom k nej pridáme očistenú a na drobno nakrájanú cibuľu. Restujeme na väčšom ohni, kým nám cibuľa nedosiahne zlatohnedú farbu.

Článok pokračuje pod video reklamou

Potom začneme podlievať základ vodou, cca po 5 ml za jednu minútu. Týmto spôsobom sa nám uvoľní zlatohnedá farba z cibule, krajov hrnca a po odparení vody sa znovu vstrebe do cibule. Tento proces opakujeme približne desaťkrát a aj viackrát, keď to základ potrebuje.

Potom podlievame základ červeným vínom rovnakým postupom ako s vodou, ale po jednom decilitri. Keď je základ tmavohnedý, odstavíme ho, odoberieme prebytočný tuk, koľko sa dá, zalejeme vodou (800 ml až 1 litrom), povaríme 20 až 30 minút a dobre rozmixujeme ponorným mixérom.

Teraz pridáme do zlata na tuku opečené muflonie lýtko, pár rozdrvených guľôčok nového korenia, jalovca, čierneho korenia, bobkový list a soľ. Guláš varíme na miernom ohni pod pokrievkou 120 až 180 minút, všetko závisí od mäsa a tuhosti glejovky v ňom obsiahnutej. Keď má omáčka hustotu, akú má mať správny guláš a mäso je ako pena, guláš odstavíme, podľa potreby dosolíme. Určite je potrebné guláš nechať odstáť aspoň jednu hodinu, aby mäso z lýtok do seba natiahlo chuť z omáčky. Guláš podávame s vhodnou prílohou podľa vášho výberu.

Prajem vám dobrú chuť...

schiller_archiv_r6794_res.jpg

František Schiller. Vek: 34 rokov. Pochádza zo Slanca pri Košiciach. Šéfkuchár reštaurácie Olive Tree. Sedem rokov pôsobil v Prahe.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!
  2. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  3. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  4. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  5. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov
  6. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!
  7. Podnikajte múdro, skúste služby profesionálneho call centra
  8. Mesto necháva Košičanov platiť za parkovanie aj ďalej
  9. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku
  10. Arabská exotika: Top hotely v Ománe
  1. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  2. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  3. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  4. Zlatý mok čapujú najlepšie v Prešove. Šarišským Majstrom výčapu
  5. Rezidenčná štvrť bez betónových plotov
  6. Equal treatment is a must for successful companies of the future
  7. Aj v Poluse chránime vaše srdcia
  8. Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!
  9. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov
  10. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!
  1. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 17 868
  2. Najužitočnejšia appka 16 910
  3. Arabská exotika: Top hotely v Ománe 13 152
  4. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov 9 267
  5. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej 7 680
  6. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku 5 406
  7. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách 5 083
  8. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska! 4 684
  9. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať 4 237
  10. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov? 4 033

Neprehliadnite tiež

Rada hierarchov gréckokatolíckej cirkvi podporila biskupa Chautura

Riešili aj delimitáciu medzi Prešovskou a Košickou eparchiou.

Nová mestská karta začína pomaly pripomínať kauzu EEI

Veľmi chcú informovať o novej neziskovke, ale tvrdia, že nemôžu.

Poslanec: Radnica dala zelenú biznisu manželiek smerákov na úkor seniorov

Michalovská radnica sa obhajuje tým, že seniorom ponúkla lepšie podmienky.

Rómky zlákali do Británie. Nútili ich k prostitúcii a predávali Pakistancom

Každý kšeft s nevestou z chatrče vyniesol trebišovskému gangu do 3 000 eur.

Poznámka Petra Jabrika

Len aby ich ignorovanie poslancov nepreplieskalo

Ignorovanie mestských poslancov pri štarte neziskovky môže mať za istých okolností pikantné vyústenie.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Ako sa z mafiánov stávajú ctihodní občania

Mafiánom pomáhajú kontakty s políciou.

DOBRÉ RÁNO

Dobré ráno: Fico vymazal Sulíka, nanútil témy

Šéf Smeru je späť, skúša starú formu.

ŠPORT

Najlepším hráčom na svete je Modrič, porazil aj Ronalda

Pozrite si ocenených v ankete The Best FIFA Football Awards.

Stĺpček Petra Schutza

Stopercentná bezpečnosť sa ustrážiť nedá

Festivalu treba držať palce vo viere, že kvótu nešťastí má vyčerpanú na storočie.

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop