Na cesto: 250 g hladkej múky, 60 g práškového cukru, citrónová kôra, 125 g zmäknutého masla, 1 žĺtok, formičky
Na plnku: 200 g jemného tvarohu, trošku citrónovej kôry a šťavy, 3 PL práškového cukru a ovocie
Ovocie umyte a nechajte ho dôkladne osušiť na utierke, aby nepúšťalo zbytočnú vodu do plnky. Suroviny na cesto rýchlo spojte, nemieste ho dlho, aby ste cesto zbytočne neohrievali rukami. Zabaľte ho do fólie a odložte do chladničky aspoň na 30 minút. Rúru predhrejte na 180 stupňov. Formičky naplňte jednoduchým vtlačením prstami primerane veľkej odtrhnutej guľky z cesta, dno popichajte vidličkou a naukladané na plechu ich dajte piecť. Pečte približne 20 minút. Po chvíľke cesto vyklopte a nechajte úplne vychladnúť. Zmiešajte všetky suroviny na plnku, upečené košíčky naplňte a dozdobte ovocím.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.