Pre cca 5 osôb potrebujeme: 500 g čakanky, 200 g baby špenátu, 100 g ančovičiek v slanom náleve, sušené paradajky, bylinky, morskú soľ, medový dressing - panenský olivový olej, vínny ocot, med, čierne korenie a soľ
domáci chlieb.
Postup: Čakanku a baby špenát dokonale umyjeme a osušíme v odstredivke. Krajce domáceho chleba, ktorý sme si vopred upiekli podľa tradičnej receptúry s pridaním čerstvých paradajok, si opečieme. Ančovičky a sušené paradajky spolu rozsekáme a natrieme na pripravený toast. Čakanku a baby špenát ochutíme medovým dressingom. Pripravíme ho vyšľahaním olivového oleja, vínneho octu a medu s pridaním soli a čierneho korenia. Šalát dôkladne premiešame. Servírujeme na vhodný tanier, prípadne do šalátovej misy, na strane s pripravenými toastami. Aj takýto šalát môžete ochutnať v prípade servírovaných menu, bufetov alebo coffee breakov v našom hoteli.
Autor: Marek Brezina
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.