Nepríjemné jesenné počasie je ako stvorené na vypekanie chutných, voňavých dobrôt. Samozrejme, zo škorice. A ak použijete namiesto klasickej múky špaldovú, môžete maškrtiť bez výčitiek.
Potrebujete: 500 g špaldovej celozrnnej polohrubej múky, 160 g masla, 2 vajcia, 120 g trstinového cukru, 50 g medu, 2 - 3 PL nastrúhaného čerstvého zázvoru, 1 PL mletej škorice, 2 ČL kypriaceho prášku, štipka soli
Postup: Zo všetkých surovín spracujte cesto a nechajte ho 1 hodinu odpočívať v chladničke. Potom ho rozvaľkajte na hrúbku 4 mm a formičkami vykrajujte tvary podľa ľubovôle. Pečieme pri 170°C cca 10-12 minút.
Autor: nov
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.