Je výborná nielen do koláčikov či vareného vína, ale aj do kávy, ba aj čaj so škoricou zahreje a chutí. A rozhodne by ste ňou nemali šetriť. Má totiž množstvo pozitívnych účinkov.
- Škoricová kôra je jedno z najúčinnejších prírodných antibiotík. Ak si ju zmiešate s medom, pomôže pri nachladnutí a bolestiach hrdla. Vďaka obsahu esenciálnych olejov pomáha likvidovať rôzne typy vírusov, baktérií a plesní.
- Potrebujete povzbudiť mozog, lepšie sa sústrediť, alebo posilniť pamäť? Dajte si do vonnej lampy škoricovú esenciu. Táto vôňa totiž pôsobí na mozgové bunky ako vzpruha.
- Ak máte nábeh na problémy s trombózou, vzniku krvných zrazenín môžete zabrániť aj pravidelným užívaním škorice. Jedzte ju, kde môžete, pite škoricový čaj, skrátka si ju doprajte. Prispieva totiž k riedeniu krvi a tak je vhodnou prevenciou pred vznikom týchto nebezpečných krvných útvarov.
- Pochúťka pre cukrovkárov? Áno. Ak denne zjete približne 1 g škorice, výrazne si môžete znížiť hladinu glukózy v krvi - až o 30 %! Je to dokázané najnovšími vedeckými štúdiami. Škorica urýchli vstrebávanie cukrov, a tým uľahčí ich trávenie.
- Ľudia s problémovým trávením by si tiež mali pravidelne pochutiť na tejto voňavej korenine. Obsahuje totiž rôzne minerálne látky, vápnik, mangán a vlákninu, ktoré uľahčujú trávenie v hrubom čreve a starajú sa o bezproblémový chod tráviacej sústavy. Odstraňuje tiež plynatosť a pomáha pri zápche alebo hnačke. Pozor, tehotné ženy môžu jesť škoricu len s mierou.
Autor: nov
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.