Nie je len speváčkou, či módnou ikonou, ale predovšetkým milujúcou mamou malej prváčky. O tom, že Dara Rolins chce pre svoju Lauru len to najlepšie, niet pochýb. Keďže sama preferuje veľa pohybu a zdravú stravu, odmalička to učí aj svoju dcéru. A dievčatko bude mať čoskoro na bruchu rovnaké tehličky, ako jej mama.
Dara však tvrdí, že sa k tomu „pekáču buchiet" dopracovala celkom prirodzene. Obe vraj majú šťastie, že zdedili dobrú predispozíciu.
„Lola má určite veľa z Mateja, rovnako tak, ako v nej často vidím seba. Za veľa vecí môže genetika. Uvedomujem si to šťastie, že mám po ocinovi športovú postavu (do slova a do písmena, aj prsia som zdedila po ňom). (úsmev) A preto mi vždy stačilo s touto výhodou tak nejako prirodzene spolupracovať. Viem, že za "pekáč buchiet" na bruchu býva draho zaplatené pravidelnými, tvrdými tréningmi, atď. Ale myslím, že v ceste za ním, to máme obidve, ja aj Lola, výrazne ľahšie. Lola podedila po nás oboch športovú postavu a pekáč buchiet má už v 6 rokoch!?! Bez jedinej návštevy posilňovne, samozrejme," skonštatovala s potešením speváčka na sociálnej sieti.
Dôležitá je vyvážená strava
Zároveň prezradila, k čomu Lauru vedie. Rozhodne ju nasilu netlačí do vecí, ktoré by boli neprirodzené.
„V žiadnom prípade Lolu nijako neterorizujeme s jedlom, je to dieťa, ktoré má svoje chute a potreby. Jediné, na čo dbáme je, aby bola strava vyvážená a aby v nej bolo veľa ovocia a zeleniny. Nájdete u nás aj koláče, koblihy, pampúšiky, makovec, palacinky," vysvetlila speváčka.
A kým ona maškrtenie vypotí pravidelným drilom v posilke, jej dcéra sa hýbe prirodzene a hlavne ju to baví.
„Isté je, že jej bude stačiť držať sa pár pravidiel a návykov, ktoré sú jej už teraz prirodzené a s váhou zrejme problémy mať nebude," dodáva s úsmevom šťastná Dara.
Recepty
Dobroty á la Dara
Dokonca sa podelila aj o dva recepty na sladké dobroty s kokosovým olejom, ktorý je veľkým hitom v zdravej výžive.
Koláčiky: „Rozpustím si na miernom ohni kokosový olej, do misky, kam ho vylejem, pridám vanilku, štipku soli (používam tibetskú, kryštálikovú a dávam len 3-4 kryštáliky), 3 celé vajíčka - vyšľahám vidličkou, pridám cukor (dávam 2 lyžice, z toho jedna je stévia) a 3 kopcovité lyžice mandľovej múky zmiešam s 2 kopcovitými lyžicami kokosovej múky. Dôkladne celé premiešam, chvíľu počkám, aby hmota nasala vlhkosť a získala "cestovú štruktúru". Cesto by nemalo byť úplne tuhé, skôr redšie. Predhrejem trúbu iba na 160 stupňov a na papier na pečenie, ktorý dám na plech, robím lyžicou také placky. Na každú dám iba 1/2 dielika čokolády s vysokým obsahom kakaa, pečiem cca 15 minút, keď sú konce ružové, vyberám z trúby. Vychladnú a sú hotové. Ja ich mám v chladničke, vtedy tá čokoláda tak stuhne a sú najlepšie."
Palacinky: „3 polievkové lyžice kokosovej múky, 1 malý, úplne zrelý banán (ak nemáte, neva, je to dobré aj bez neho), 3 vajíčka, 1 lyžica kefíru, 2 lyžice roztopeného kokosového oleja, pridám trošku soli, vanilku a cesto je hotové."
nov
Autor: nov
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.