Pre 4 osoby potrebujeme: 4 sterdne veľké cvikly, 400 g kozí syr, balzamikový ocot, olivový olej, provensálske bylinky, soľ, čierne korenie, petržlenovú vňať, sherry paradajky.
Postup: Cviklu si uvaríme v šupke. Necháme vychladnúť, olúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Pripravíme si marinádu s balzamikovým octom, olivovým olejom, bylinkami, čiernym korením a soľou. Ak má niekto rád cviklu na sladšie, môže pridať do marinády cukor.
Takto pripravenou marinádou zalejeme cviklu a necháme odležať aspoň pol dňa. Potom kozí syr rozkrájame na kolieska a opečieme z oboch strán bez pridania tuku na grile alebo na panvičke. Už stačí len servírovať podľa vlastnej fantázie. Na ozdobu si môžeme napríklad opiecť sherry paradajky.
Autor: Miroslav Hužvár
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.