Korzár logo Korzár
Sobota, 20. apríl, 2019 | Meniny má Marcel
Nájdete nás na webe

„Bramboračka"

Táto tradičná polievka patrí medzi tie naj z kuchyne našich západných susedov.

„Bramboračka".„Bramboračka".(Zdroj: Vladimír Mulík)

Recept František Schiller

Suroviny použité v nej sú typické pre jeseň a zimu a zoženieme ich bez veľkých problémov prakticky všade, kde sa potraviny predávajú alebo doma skladujú. Na štyri litre polievky potrebujeme:

· Vývar 3 l, najlepšie bravčový, v krajnom prípade môže byť aj voda
· Mrkvu 100 g
· Zeler 100 g
· Petržlen 50 g
· Cibuľu 100 g
· Masť 30 g
· Zemiaky 600 g, jeden zemiak si necháme vcelku na zahustenie
· Huby čerstvé alebo sušené, aj oboje, množstvo a druh nechávam na vás
· Cesnak jeden strúčik
· Soľ, korenie, sušený majorán

Očistenú a na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu s cibuľou vložíme do mierne rozpáleného hrnca vhodnej veľkosti s masťou. Zeleninu pozvoľna restujeme do zlatista. Základ zalejeme vývarom, pridáme čerstvé alebo sušené huby, zemiaky nakrájané na kocky a varíme do zmäknutia. Zemiak, ktorý sme nechali vcelku, nastrúhame podobne ako syr a za stáleho miešania ho pridáme do bramboračky a varíme cca päť minút. Škrob zo zemiaka nám jemne zahustí polievku. Po odstavení polievky už len stačí pridať sušený majorán a prepasírovaný strúčik cesnaku. Polievku necháme odstáť ešte päť minút a môžeme podávať. Prajem vám plné ústa chuti jesene z tejto výbornej polievky! P.S.: papierový obrúsok bude potrebný :)

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019
  2. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť
  3. Pre učiteľov je dôležité, aby sa navzájom inšpirovali
  4. Až vďaka chorobe objavila svoj talent
  5. Kaufland začal s predajom slovenských uhoriek bez fólie
  6. Vie sa vaša pokladnica spojiť s finančnou správou?
  7. Jozef Miloslav Hurban sa dostal do vesmíru
  8. Čo robí dobrého zamestnávateľa dobrým?
  9. Bulharsko: Najlepšie miesta na dovolenku pri mori
  10. 7 kritických situácií na cestách. Ohrozujú každého vodiča
  1. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019
  2. Bim Challenge 2019
  3. Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov
  4. Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur
  5. Grilovacia sezóna je zahájená!
  6. Moderné bývanie v Žiline v 30-tych rokoch 20. storočia
  7. Čerpačky OMV na Slovensku majú dvere otvorené aj počas sviatkov
  8. Funkce pro Slovensko: navigace na čísla popisná i bez ulic! Mio
  9. Projekt CEC spojil študentov ekonomických univerzít troch štátov
  10. Kúzlo pravidelného investovania
  1. Bulharsko: Najlepšie miesta na dovolenku pri mori 17 648
  2. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019 13 352
  3. 7 kritických situácií na cestách. Ohrozujú každého vodiča 8 862
  4. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť 8 264
  5. Čo upiecť na Veľkú noc? 5 skvelých dezertov Adriany Polákovej 6 831
  6. Kaufland začal s predajom slovenských uhoriek bez fólie 4 803
  7. Idete stavať dom? Päť vecí, ktoré potrebujete vedieť 4 290
  8. Vie sa vaša pokladnica spojiť s finančnou správou? 4 232
  9. Pre učiteľov je dôležité, aby sa navzájom inšpirovali 3 448
  10. Čo robí dobrého zamestnávateľa dobrým? 3 395

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop