V 1 dcl vody rozmiešajte 1 kávovú lyžičku jedlej sódy bikarbóny. Pite, alebo kloktajte čo najčastejšie po malých dúškoch. Spočiatku by ste mali hrdlo preplachovať každú hodinu, neskôr môžete intervaly predĺžiť. Hrdlo sa vraj uzdraví do 24 hodín.
Niekedy stačí užiť iba 2 - 3-krát pri prvých príznakoch škriabania v hrdle a problémy sú preč.
A prečo práve jedlá sóda? Vysvetlenie je jednoduché. Sóda je zásaditá, teda má pH-, čo baktériám nevyhovuje, pretože ony sa dobre cítia v kyslom prostredí. Ak teda budete v hrdle udržiavať zásadité prostredie, baktérie to vzdajú. Naopak, ak popíjate celý deň iba čajíček s citrónom, vytvárate im ideálne podmienky, v ktorých „sa cítia dobre".
Autor: nov
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.