Potrebujete: Na cesto: 40 gramov rozpusteného masla, 120 ml mlieka, 150 gramov špaldovej hladkej alebo klasickej polohrubej múky, pol droždia, vanilkový cukor, 30 gramov trstinového cukru, žĺtok, štipku soli, 60 gramov marcipánu, 600 gramov sliviek
Na posýpku: 100 gramov múky, 100 gramov trstinového cukru, 100 gramov masla
Príprava: Urobte si kvások z teplého mlieka, lyžice cukru a droždia a nechajte postáť 15 minút. V miske zmiešajte múku so soľou a cukrom, pridajte zvyšok mlieka, maslo, žĺtok a kvások. Cesto nechajte kysnúť hodinku prikryté na teplom mieste.
Umyte a vykôstkujte slivky. Cesto dajte do okrúhlej tortovej formy, nastrúhajte naň polku marcipánu, uložte slivky a zasypte ich druhou polovicou marcipánu.
Urobte si posýpku, dajte ju na vrch koláča a pečte v rúre predhriatej na 180 stupňov cca 20 minút.
Autor: nit
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.