Korzár logo Korzár
Nedeľa, 20. august, 2017 | Meniny má Anabela

Recept

Pirohy plnené hubami a tvarohom

Pirohy plnené hubami a tvarohom.(Zdroj: Vladimír Mulík)



Pre päťčlennú rodinu potrebujeme hlavne náladu na lepenie pirohov a tieto suroviny:

Plnka: Zmes čerstvých húb 150 g (jeden kozák, jeden dubák a pár kuriatok). Cibuľa 100 g. Tvaroh hrudkový 100 g. Smotana 30% 30 g alebo jedna polievková lyžica. Petržlenová vňať alebo kôpor. Soľ, korenie.

Cesto: Zemiaky 500 g varené v šupke deň vopred. Vaječný žĺtok 1ks. Múka polohrubá 100 g plus ďalších 100 g na pomúčenie cesta pri vaľkaní. Múka pohánková 50 g.

Očistenú cibuľu nakrájame na drobno a pražíme ju na tuku (bravčová masť alebo olivový olej) do zlatohneda. Do zlatohnedej cibule pridáme očistené nadrobno nakrájané huby a restujeme cca päť minút tak, aby huby prešli dostatočne tepelnou úpravou. Opraženú zmes húb zmiešame s tvarohom, petržlenovou vňaťou a 30%-nou smotanou. Všetko dochutíme soľou, korením a plnku máme hotovú.

Deň vopred uvarené zemiaky očistíme a nastrúhame na jemno (ako syr). Do zemiakov pridáme múku, vaječný žĺtok a vypracujeme z tejto zmesi cesto. Ak by sa cesto lepilo alebo by sa vám zdalo riedke, pridajte polohrubú múku a znova cesto premieste.

Cesto si rozvaľkáme na hrúbku cca 3 mm, vykrajujeme, plníme a lepíme do nami vybraných tvarov alebo použijeme formu na pirohy. Pirohy varíme v dobre osolenej vode 3 až 5 minút, záleží od veľkosti pirohov. Na omastenie použijeme maslo alebo výpek zo slaniny s malým množstvom vody, v ktorej sa varili pirohy.

Na tanier k pirohom stačí už len pridať lyžicu kyslej smotany, čerstvý kôpor a vypečenú slaninu. Môžeme začať jesť, prajem vám dobrú chuť...

Neprehliadnite tiež

Košičanka Doris roztancuje funky nakladačkou

Jej osobnou najväčšou špičkou na svete je Bruno Mars.

Rozhovor

Šéf národného parku: Slovenský raj sa mi nikdy nezunuje

Tomáš Dražil je pyšný na zonáciu, ferratu Kyseľ aj splavovanie Hornádu.

Košičan pred 56 rokmi držal tabuľku Abebe Bikilovi. Sám je dnes legendou

Juraj Fotul by schoval do vrecka aj Forresta Gumpa.

Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Ako sa Slovák z Terchovej stal veľkým reformátorom u Márie Terézie

Adam František Kollár, vedec a knihovník bol jedným z popredných osvietenských reformátorov.

PLUS

V kráľovstve polievok sa držková nevarí

Do niekoľkých hrncov naložili Bratislavčania svojho tvorivého ducha.

KOMENTÁRE

Potrebujeme posilniť kultúru záväznosti

Musíme prestať so spájaním LGBTI s ohrozením tzv. tradičnej rodiny.

Najčítanejšie na Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  2. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  3. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  4. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  5. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  6. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami
  7. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť
  8. Lety do exotiky už aj z Bratislavy
  9. Nonstop banka vo vrecku - aplikácia Mobil Banking
  10. Ako sme jazdili v socializme
  1. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení
  2. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  3. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  4. Už aj seniori presadajú do SUV
  5. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  6. Americká ambasáda zaberá pozemky už rok bez nájomnej zmluvy
  7. Bratislava gets a new public space and park
  8. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  9. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  10. Daikin predĺžil záruku na klimatizácie so službou Stand By Me
  1. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov 6 658
  2. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho 2 797
  3. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení 2 768
  4. Ako sme jazdili v socializme 2 643
  5. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku 1 863
  6. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole 1 754
  7. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami 1 312
  8. Lety do exotiky už aj z Bratislavy 1 264
  9. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť 1 197
  10. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov 816

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop