Korzár logo Korzár
Streda, 18. júl, 2018 | Meniny má Kamila
Nájdete nás na webe

Recept

Pirohy plnené hubami a tvarohom

Pirohy plnené hubami a tvarohom.(Zdroj: Vladimír Mulík)



Pre päťčlennú rodinu potrebujeme hlavne náladu na lepenie pirohov a tieto suroviny:

Plnka: Zmes čerstvých húb 150 g (jeden kozák, jeden dubák a pár kuriatok). Cibuľa 100 g. Tvaroh hrudkový 100 g. Smotana 30% 30 g alebo jedna polievková lyžica. Petržlenová vňať alebo kôpor. Soľ, korenie.

Cesto: Zemiaky 500 g varené v šupke deň vopred. Vaječný žĺtok 1ks. Múka polohrubá 100 g plus ďalších 100 g na pomúčenie cesta pri vaľkaní. Múka pohánková 50 g.

Očistenú cibuľu nakrájame na drobno a pražíme ju na tuku (bravčová masť alebo olivový olej) do zlatohneda. Do zlatohnedej cibule pridáme očistené nadrobno nakrájané huby a restujeme cca päť minút tak, aby huby prešli dostatočne tepelnou úpravou. Opraženú zmes húb zmiešame s tvarohom, petržlenovou vňaťou a 30%-nou smotanou. Všetko dochutíme soľou, korením a plnku máme hotovú.

Deň vopred uvarené zemiaky očistíme a nastrúhame na jemno (ako syr). Do zemiakov pridáme múku, vaječný žĺtok a vypracujeme z tejto zmesi cesto. Ak by sa cesto lepilo alebo by sa vám zdalo riedke, pridajte polohrubú múku a znova cesto premieste.

Cesto si rozvaľkáme na hrúbku cca 3 mm, vykrajujeme, plníme a lepíme do nami vybraných tvarov alebo použijeme formu na pirohy. Pirohy varíme v dobre osolenej vode 3 až 5 minút, záleží od veľkosti pirohov. Na omastenie použijeme maslo alebo výpek zo slaniny s malým množstvom vody, v ktorej sa varili pirohy.

Na tanier k pirohom stačí už len pridať lyžicu kyslej smotany, čerstvý kôpor a vypečenú slaninu. Môžeme začať jesť, prajem vám dobrú chuť...

Článok pokračuje pod video reklamou

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  2. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  4. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!
  1. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  3. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  4. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  9. Salón architektov A0 – Coneco 2018
  10. Záhradný nábytok: aký materiál je najlepší?
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 20 563
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 15 502
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 13 688
  4. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 11 023
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 8 543
  6. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 5 598
  7. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 4 403
  8. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 3 464
  9. Iná tvár Mexika: Nocovanie s Indiánmi, dobrodružstvo v džungli 2 373
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu! 2 155

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop