Korzár logo Korzár
Pondelok, 22. apríl, 2019 | Meniny má Slavomír
Nájdete nás na webe

Recept

Pirohy plnené hubami a tvarohom

Pirohy plnené hubami a tvarohom.Pirohy plnené hubami a tvarohom.(Zdroj: Vladimír Mulík)



Pre päťčlennú rodinu potrebujeme hlavne náladu na lepenie pirohov a tieto suroviny:

Plnka: Zmes čerstvých húb 150 g (jeden kozák, jeden dubák a pár kuriatok). Cibuľa 100 g. Tvaroh hrudkový 100 g. Smotana 30% 30 g alebo jedna polievková lyžica. Petržlenová vňať alebo kôpor. Soľ, korenie.

Cesto: Zemiaky 500 g varené v šupke deň vopred. Vaječný žĺtok 1ks. Múka polohrubá 100 g plus ďalších 100 g na pomúčenie cesta pri vaľkaní. Múka pohánková 50 g.

Očistenú cibuľu nakrájame na drobno a pražíme ju na tuku (bravčová masť alebo olivový olej) do zlatohneda. Do zlatohnedej cibule pridáme očistené nadrobno nakrájané huby a restujeme cca päť minút tak, aby huby prešli dostatočne tepelnou úpravou. Opraženú zmes húb zmiešame s tvarohom, petržlenovou vňaťou a 30%-nou smotanou. Všetko dochutíme soľou, korením a plnku máme hotovú.

Deň vopred uvarené zemiaky očistíme a nastrúhame na jemno (ako syr). Do zemiakov pridáme múku, vaječný žĺtok a vypracujeme z tejto zmesi cesto. Ak by sa cesto lepilo alebo by sa vám zdalo riedke, pridajte polohrubú múku a znova cesto premieste.

Cesto si rozvaľkáme na hrúbku cca 3 mm, vykrajujeme, plníme a lepíme do nami vybraných tvarov alebo použijeme formu na pirohy. Pirohy varíme v dobre osolenej vode 3 až 5 minút, záleží od veľkosti pirohov. Na omastenie použijeme maslo alebo výpek zo slaniny s malým množstvom vody, v ktorej sa varili pirohy.

Na tanier k pirohom stačí už len pridať lyžicu kyslej smotany, čerstvý kôpor a vypečenú slaninu. Môžeme začať jesť, prajem vám dobrú chuť...

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019
  2. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť
  3. Až vďaka chorobe objavila svoj talent
  4. Pre učiteľov je dôležité, aby sa navzájom inšpirovali
  5. Vie sa vaša pokladnica spojiť s finančnou správou?
  6. Kaufland začal s predajom slovenských uhoriek bez fólie
  7. Jozef Miloslav Hurban sa dostal do vesmíru
  8. Bulharsko: Najlepšie miesta na dovolenku pri mori
  9. Čo robí dobrého zamestnávateľa dobrým?
  10. 7 kritických situácií na cestách. Ohrozujú každého vodiča
  1. Women in business
  2. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019
  3. Bim Challenge 2019
  4. Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov
  5. Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur
  6. Grilovacia sezóna je zahájená!
  7. Moderné bývanie v Žiline v 30-tych rokoch 20. storočia
  8. Čerpačky OMV na Slovensku majú dvere otvorené aj počas sviatkov
  9. Funkce pro Slovensko: navigace na čísla popisná i bez ulic! Mio
  10. Projekt CEC spojil študentov ekonomických univerzít troch štátov
  1. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019 19 304
  2. Bulharsko: Najlepšie miesta na dovolenku pri mori 12 258
  3. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť 9 185
  4. 7 kritických situácií na cestách. Ohrozujú každého vodiča 8 584
  5. Čo upiecť na Veľkú noc? 5 skvelých dezertov Adriany Polákovej 6 879
  6. Kaufland začal s predajom slovenských uhoriek bez fólie 5 165
  7. Pre učiteľov je dôležité, aby sa navzájom inšpirovali 3 686
  8. Až vďaka chorobe objavila svoj talent 3 529
  9. Vie sa vaša pokladnica spojiť s finančnou správou? 3 488
  10. Čo robí dobrého zamestnávateľa dobrým? 3 027

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop