Korzár logo Korzár
Sobota, 23. jún, 2018 | Meniny má Sidónia
Nájdete nás na webe

Zdeněk Pohlreich: Ako napraviť kuchynské katastrofy

Množstvo nevydarených vecí pri varení ešte môžeme zachrániť, akurát treba vedieť, ako na to. Hlavne nepanikáriť. Zdeněk Pohlreich vám poradí pár cenných záchranných trikov.

Zdeněk Pohlreich.(Zdroj: FTV Prima)



1. Pokiaľ ste presolili polievku, rozkrájajte do nej zemiak a len čo sa uvarí, vyberte ho z nej. Zemiak totiž nasaje prebytočnú soľ. Avšak pozor, zaberá to len v prípadoch menšej skazy. Pokiaľ ste totiž do polievky prevrhli pol soľničky, nezachráni vás žiadna babská rada.

2. Jemne presolený čistý vývar zachránite vaječným bielkom, ktoré necháte vo vriacej polievke zraziť a vyberiete ho.

3. Hrudky z cesta odstránite pomocou ručného mixéru alebo sitka.

4. Prekorenené jedlo zjemníte smotanou alebo kokosovým mliekom. Silne korenenú chuť dokáže zmierniť ryža ako príloha.

5. Občas musíte improvizovať. Keď nestuhne marmeláda, nezmätkujte a nič nevyhadzujte. Zmes zamrazte, čím vytvoríte základ na nanuky.

6. Pokiaľ sa vám pri pečení nevyklopí bábovka, položte na formu utierku namočenú v studenej vode. Nabudúce si pamätajte, že bábovku nemáte vyklápať hneď, ale musíte ju nechať pár minút chladnúť.

7. Keď jedlo pôsobí neesteticky, ale chuťovo je pritom bezchybné, vylepšite ho. Beztvarý koláč prelejte polevou a dozdobte šľahačkou, nepekne nakrájané zemiaky posypte zmesou byliniek.

8. Len čo pridáte do jedla omylom pokazenú potravinu, okamžite všetko vyhoďte. V tomto prípade sa šetriť neoplatí.

9. Rovnaká rada platí, ak sa vám čokoľvek nezdá na kvalite surovín.

10. Ak niečo spálite, už vám nič nepomôže. Všetko vyhoďte, pretože chuť spáleniny sa z jedla odstrániť nedá.

Článok pokračuje pod video reklamou

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kreditná karta – áno alebo nie
  2. Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou
  3. Anketa: Čo je pre Slovákov dôležité pri nákupoch?
  4. Úspešní Slováci radia: Presadiť sa dá vždy, snívať nestačí
  5. Váš otec má dnes sviatok. Máme pre vás tip na darček
  6. Mesto ukryté v jordánskych skalách. Spoznajte Petru
  7. Koľko stojí zdravé bývanie? Lacná rekonštrukcia môže vyjsť draho
  8. Tento týždeň je Deň otcov. 5 skvelých nápadov na darčeky
  9. Arca Brokerage House s výrazným nárastom aktív pod správou
  10. Od výplaty k výplate? Ale kdeže, sporíme s 2% úrokom
  1. Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou
  2. MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu
  3. Súboj olympionikov na Malom Dunaji
  4. 5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu
  5. Dvojitý diplom medzi EU v Bratislave a UNWE v Sofii
  6. Ustanovujúce valné zhromaždenie Alumni klubu EU v Bratislave
  7. Kreditná karta – áno alebo nie
  8. Nemusím sa na nikoho spoliehať
  9. Štátny tajomník envirorezortu: Na sucho musíme byť pripravení.
  10. Užívate konský kolagén a cítite sa ako antický hrdina?
  1. Úspešní Slováci radia: Presadiť sa dá vždy, snívať nestačí 26 330
  2. Váš otec má dnes sviatok. Máme pre vás tip na darček 12 330
  3. Mesto ukryté v jordánskych skalách. Spoznajte Petru 8 661
  4. Koľko stojí zdravé bývanie? Lacná rekonštrukcia môže vyjsť draho 8 554
  5. Anketa: Čo je pre Slovákov dôležité pri nákupoch? 8 469
  6. Kreditná karta – áno alebo nie 6 048
  7. Užívate konský kolagén a cítite sa ako antický hrdina? 5 659
  8. Tento týždeň je Deň otcov. 5 skvelých nápadov na darčeky 5 526
  9. Od výplaty k výplate? Ale kdeže, sporíme s 2% úrokom 3 984
  10. Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou 3 538

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop