Korzár logo Korzár

Zdeněk Pohlreich: Ako napraviť kuchynské katastrofy

Množstvo nevydarených vecí pri varení ešte môžeme zachrániť, akurát treba vedieť, ako na to. Hlavne nepanikáriť. Zdeněk Pohlreich vám poradí pár cenných záchranných trikov.

Zdeněk Pohlreich.Zdeněk Pohlreich. (Zdroj: FTV Prima)



1. Pokiaľ ste presolili polievku, rozkrájajte do nej zemiak a len čo sa uvarí, vyberte ho z nej. Zemiak totiž nasaje prebytočnú soľ. Avšak pozor, zaberá to len v prípadoch menšej skazy. Pokiaľ ste totiž do polievky prevrhli pol soľničky, nezachráni vás žiadna babská rada.

2. Jemne presolený čistý vývar zachránite vaječným bielkom, ktoré necháte vo vriacej polievke zraziť a vyberiete ho.

3. Hrudky z cesta odstránite pomocou ručného mixéru alebo sitka.

4. Prekorenené jedlo zjemníte smotanou alebo kokosovým mliekom. Silne korenenú chuť dokáže zmierniť ryža ako príloha.

5. Občas musíte improvizovať. Keď nestuhne marmeláda, nezmätkujte a nič nevyhadzujte. Zmes zamrazte, čím vytvoríte základ na nanuky.

6. Pokiaľ sa vám pri pečení nevyklopí bábovka, položte na formu utierku namočenú v studenej vode. Nabudúce si pamätajte, že bábovku nemáte vyklápať hneď, ale musíte ju nechať pár minút chladnúť.

7. Keď jedlo pôsobí neesteticky, ale chuťovo je pritom bezchybné, vylepšite ho. Beztvarý koláč prelejte polevou a dozdobte šľahačkou, nepekne nakrájané zemiaky posypte zmesou byliniek.

8. Len čo pridáte do jedla omylom pokazenú potravinu, okamžite všetko vyhoďte. V tomto prípade sa šetriť neoplatí.

9. Rovnaká rada platí, ak sa vám čokoľvek nezdá na kvalite surovín.

10. Ak niečo spálite, už vám nič nepomôže. Všetko vyhoďte, pretože chuť spáleniny sa z jedla odstrániť nedá.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Autor: Spracovala Nit

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tisíce ľudí sa tešia z vyšších platov
  2. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  3. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  4. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  5. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  6. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  7. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  8. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 104 437
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 22 612
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 12 392
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 7 442
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 6 036
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 5 626
  7. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 555
  8. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody 4 071
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu