akýto.
Čaro tohto chlebíka tkvie jednak v surovinách a jednak v netradičnom spôsobe prípravy. Aj keby vás to lákalo, nikdy ho nesmiete miesiť, stačí, ak vidličkou zmiešate suroviny do kompaktnej hmoty a preložíte ho piecť. V mise zmiešajte 450 g hladkej špaldovej múky, 2 čajové lyžičky soli, podľa chuti rascu a čajovú lyžičku sódy bikarbóny. K tejto sypkej zmesi pridajte 500 ml poctivého hustého jogurtu, najlepšie gréckeho typu. Všetko jemne premiešajte a hmotu presuňte napríklad do jenskej misy alebo pekáča vystlaného papierom na pečenie a šup s ním do rúry, ktorú netreba predhrievať. Až keď je chlebík za zatvorenými dvierkami, nastavte 190 stupňov a pečte necelú hodinu.
Autor: mal
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.