Pre cca 5 osôb: 0,5 kg vanilkovej zmrzliny, 10 pomarančov, 0,04 l pomarančového likéru, Čokoláda na ozdoby, Mäta
Postup: Pomaranče dôkladne umyjeme. Polovicu odšťavíme a druhú polovicu použijeme na filetovanie. Ostrým nožom vykrajujeme jednotlivé filetky tak, aby boli bez vnútornej priehľadnej šupky. Filetky zalejeme pomarančovou šťavou a pomarančovým likérom. Pripravíme si čokoládové ozdoby.
Do vhodného vychladeného pohára na zmrzlinu, prípadne do iného na dezerty určeného inventáru naservírujeme zmrzlinu a pridáme pripravenú šťavu s filetkami.
Ozdobíme čokoládou a pridáme lístok mäty alebo inej vhodnej bylinky.
Ihneď podávame.
Aj tento zmrzlinový pohár môžete ochutnať v našej ponuke menu v prípade firemného obeda alebo napríklad aj na vašej oslave narodenín.
Autor: Marek Brezina
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.