Korzár logo Korzár
Pondelok, 22. apríl, 2019 | Meniny má Slavomír
Nájdete nás na webe

Recept: Štrúdľa z vaľkaného cesta

Pripravte si niečo chutné pod zub.

Ilustračné foto.Ilustračné foto.(Zdroj: Vladimír Mulík)

Štrúdľa z vaľkaného cesta

Pre desiatich hostí alebo pre piatich, ktorí nedržia diétu, potrebujeme tieto suroviny:

Cesto: múka hladká 250 g, maslo 100 g povolené, mlieko 100 ml, vajce 1, štipka soli.

Z týchto surovín vypracujeme cesto a necháme ho odležať 15 až 30 minút.

Plnka: orechy vlašské 600 g nahrubo pomleté, višňový kompót 1 200 g pevný podiel nasekáme na hrubo a tekutý podiel vyvaríme na sirup, práškový cukor 400 g, maslo 50 g na pokvapkanie plnky pred zabalením,
med 1 polievková lyžica na pokvapkanie plnky pred zabalením, štipka soli, vaječný žĺtok 1 kus, trstinový cukor a strúhanka na posypanie cesta pred pečením.

Všetky suroviny si vopred pripravme do misiek, uľahčí nám to prácu! Cesto si rozdelíme na štyri časti a postupne ho budeme vaľkať a plniť. Pred vaľkaním cesta si dobre pomúčime stôl. Cesto rozvaľkáme úplne na tenko, tak, aby sme cez neho čiastočne videli. To, že sa nám niekde cesto trošku zošúverí? Nerobíme si z toho ťažkú hlavu. Na cesto dáme vlašské orechy v súvislej vrstve asi polcentimetrovej hrúbke a pocukrujeme 150 g práškového cukru. Posypeme jednou štvrtinou nasekaných višní a pokvapkáme sirupom z višní a roztopeným maslom. Štrúdľu opatrne zrolujeme, preložíme na plech s papierom na pečenie. Tento proces zopakujeme ešte trikrát, štrúdle potrieme vaječným žĺtkom a posypeme zľahka trstinovým cukrom a strúhankou.

Štrúdle pečieme v rozpálenej rúre na 150 až 170° C,záleží na rúre, ktorú doma máte. Štrúdľu pečieme do zlata. Po upečení ju necháme hodinku odstáť (mne osobne sa ešte nikdy nepodarilo dodržať tento čas) a môžeme ju nakrájať na vhodné porcie a podávať. Prajem vám sladký zážitok!

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019
  2. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť
  3. Pre učiteľov je dôležité, aby sa navzájom inšpirovali
  4. Až vďaka chorobe objavila svoj talent
  5. Kaufland začal s predajom slovenských uhoriek bez fólie
  6. Vie sa vaša pokladnica spojiť s finančnou správou?
  7. Jozef Miloslav Hurban sa dostal do vesmíru
  8. Bulharsko: Najlepšie miesta na dovolenku pri mori
  9. Čo robí dobrého zamestnávateľa dobrým?
  10. 7 kritických situácií na cestách. Ohrozujú každého vodiča
  1. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019
  2. Bim Challenge 2019
  3. Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov
  4. Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur
  5. Grilovacia sezóna je zahájená!
  6. Moderné bývanie v Žiline v 30-tych rokoch 20. storočia
  7. Čerpačky OMV na Slovensku majú dvere otvorené aj počas sviatkov
  8. Funkce pro Slovensko: navigace na čísla popisná i bez ulic! Mio
  9. Projekt CEC spojil študentov ekonomických univerzít troch štátov
  10. Kúzlo pravidelného investovania
  1. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019 18 954
  2. Bulharsko: Najlepšie miesta na dovolenku pri mori 12 547
  3. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť 9 045
  4. 7 kritických situácií na cestách. Ohrozujú každého vodiča 8 628
  5. Čo upiecť na Veľkú noc? 5 skvelých dezertov Adriany Polákovej 6 873
  6. Kaufland začal s predajom slovenských uhoriek bez fólie 5 426
  7. Vie sa vaša pokladnica spojiť s finančnou správou? 4 388
  8. Pre učiteľov je dôležité, aby sa navzájom inšpirovali 3 656
  9. Až vďaka chorobe objavila svoj talent 3 473
  10. Čo robí dobrého zamestnávateľa dobrým? 3 079

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop