Korzár logo Korzár
Štvrtok, 21. február, 2019 | Meniny má Eleonóra
Nájdete nás na webe

Recept: Štrúdľa z vaľkaného cesta

Pripravte si niečo chutné pod zub.

Štrúdľa z vaľkaného cestaŠtrúdľa z vaľkaného cesta(Zdroj: Vladimír Mulík)

Štrúdľa z vaľkaného cesta

Pre desiatich hostí alebo pre piatich, ktorí nedržia diétu, potrebujeme tieto suroviny:

Cesto: múka hladká 250 g, maslo 100 g povolené, mlieko 100 ml, vajce 1, štipka soli.

Z týchto surovín vypracujeme cesto a necháme ho odležať 15 až 30 minút.

Plnka: orechy vlašské 600 g nahrubo pomleté, višňový kompót 1 200 g pevný podiel nasekáme na hrubo a tekutý podiel vyvaríme na sirup, práškový cukor 400 g, maslo 50 g na pokvapkanie plnky pred zabalením,
med 1 polievková lyžica na pokvapkanie plnky pred zabalením, štipka soli, vaječný žĺtok 1 kus, trstinový cukor a strúhanka na posypanie cesta pred pečením.

Všetky suroviny si vopred pripravme do misiek, uľahčí nám to prácu! Cesto si rozdelíme na štyri časti a postupne ho budeme vaľkať a plniť. Pred vaľkaním cesta si dobre pomúčime stôl. Cesto rozvaľkáme úplne na tenko, tak, aby sme cez neho čiastočne videli. To, že sa nám niekde cesto trošku zošúverí? Nerobíme si z toho ťažkú hlavu. Na cesto dáme vlašské orechy v súvislej vrstve asi polcentimetrovej hrúbke a pocukrujeme 150 g práškového cukru. Posypeme jednou štvrtinou nasekaných višní a pokvapkáme sirupom z višní a roztopeným maslom. Štrúdľu opatrne zrolujeme, preložíme na plech s papierom na pečenie. Tento proces zopakujeme ešte trikrát, štrúdle potrieme vaječným žĺtkom a posypeme zľahka trstinovým cukrom a strúhankou.

Štrúdle pečieme v rozpálenej rúre na 150 až 170° C,záleží na rúre, ktorú doma máte. Štrúdľu pečieme do zlata. Po upečení ju necháme hodinku odstáť (mne osobne sa ešte nikdy nepodarilo dodržať tento čas) a môžeme ju nakrájať na vhodné porcie a podávať. Prajem vám sladký zážitok!

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Počuli ste už o integrovane pestovanej zelenine?
  2. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť
  3. Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.
  4. Štefánka by Pulitzer
  5. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  6. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny
  7. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  8. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  9. Šanca pre mladé talenty z oblasti umenia, vedy či športu
  10. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online
  1. Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.
  2. Štefánka by Pulitzer
  3. Počuli ste už o integrovane pestovanej zelenine?
  4. Konferencia - EU support for research
  5. Slovensko má zasiahnuť robotizácia
  6. Viete, aké sú najlepšie možnosti sporenia pre mladých?
  7. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  8. Hitem jsou cyklopočítače Mio - pro zábavu i výkon
  9. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny
  10. Ako založiť spoločnosť v Rakúsku
  1. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť 19 505
  2. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu 14 386
  3. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny 13 883
  4. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku 8 535
  5. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma 6 335
  6. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť 5 159
  7. Čo sa stalo s mojimi úsporami v druhom pilieri? 4 308
  8. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online 3 940
  9. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime 3 248
  10. Štefánka by Pulitzer 2 628

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop