Do štúdie boli zaradené Talianky vo veku od 18 do 48 rokov. Tie, ktoré trpeli sexuálnou poruchou, brali lieky na predpis alebo trpeli depresiami, boli zo štúdie vyradené. Následne boli ženy rozdelené do dvoch skupín, z ktorých jedna jedla jedno jablko denne a druhá skupina nejedla žiadne.
Aj víno a čokoláda
Po nejakej dobe odpovedali ženy na devätnásť otázok ohľadne svojho sexuálneho života či jeho frekvencie a podľa toho sa vypočítal index FSFI (Female Sexual Function Index). Ženy zo skupiny konzumujúcej jablká hlásili väčšiu spokojnosť so sexom a ich index dosiahol vyššie hodnoty.
Vedci podľa denníka Huffington Post pripisujú tieto vlastnosti polyfenolom, antioxidantom a fytoestrogénom. Polyfenoly a antioxidanty podľa nich môžu podporovať lepšie prekrvenie genitálií, a tým zlepšiť vzrušenie ženy. Okrem jabĺk sa nachádzajú aj v čokoláde a v červenom víne.
Autor: Spracovala Nit
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.