Korzár logo Korzár

Robo Papp: Varenie u mňa prerástlo do šialenstva

Zhodnúť sa na tom, či varia lepšie muži alebo ženy, je nemožné.

Robo Papp nevarí v teplákoch. Na narodeniny dostal kuchárske oblečenie s vlastným menom.Robo Papp nevarí v teplákoch. Na narodeniny dostal kuchárske oblečenie s vlastným menom. (Zdroj: facebook)

Zatiaľ čo niekto je tej mienky, že muži sú lepší kuchári, pretože nestoja nad hrncami každý deň, iní tvrdia, že ženy sú kreatívnejšie. Robo Papp v tom má jasno, baví ho, keď varia muži, aj keď jedným dychom dodáva, že manželka je výborná kuchárka.

Hudbu miluje, stále tvorí a spieva a keď je čas oddychovať, postaví sa nad hrnce. Roba Pappa posadla kulinárska mánia. A že je to s ním naozaj vážne, dokazuje aj jeho nedávne vyhlásenie v relácii Reflex: „Ja už viac varím, ako jem. Niekedy sa stane, že navarím tri jedlá a zje sa len jedno, potom tie ostatné ponúkame susedom,“ smeje sa sympatický hudobník.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Kuchynský relax začal praktizovať, keď sa odsťahoval od mamy: „Začal som si vyvárať sám a nejakých päť rokov sa zaujímam, čo jem a odkiaľ to pochádza. Čím ďalej tým viac ma to baví, už to prerástlo do šialenstva.“

Pozýva do kuchyne

Robo Papp nie je vyučený kuchár, dokonca nemá ani žiadne profesionálne kuchárske skúsenosti, no o jeho schopnosti vytvoriť z piatich ingrediencií trojchodové menu aj s predjedlom kolujú chýry.

„Na to, aby ste uvarili chutné jedlo, nemusíte mať luxusne vybavenú kuchyňu, keramické nože, v mrazničke srnčiu sviečkovú a 5–árovú záhradu s čerstvými bylinkami. Variť sa dá aj na intráku na dvojplatničke alebo na chate, kde máte len párky, chlieb a cibuľu. Výhovorky neplatia, pustite si svoju obľúbenú muzičku, oprášte hrniec a hor sa do kuchyne,“ pozýva spevák.

SkryťVypnúť reklamu

Rád vymýšľa

Najviac zo všetkého miluje trhoviská, kde rád ochutnáva a v prípade spokojnosti aj kúpi, doma pestuje zopár byliniek a dnes je už schopný pripraviť akékoľvek jedlo. Čo však nemá rád, je plánovanie a teda nákup ingrediencií vopred. V jeho prípade je otázka, čo bude zajtra na večeru, bezpredmetná. Na večeru bude to, čo chladnička a jeho fantázia vymyslia.

„Na začiatku môjho očarenia varením bol aj Jamie Oliver. Sledoval som jeho relácie a hovoril som si: Vau, vyzerá to jednoducho, no pritom krásne. Baví ma, keď varia muži. Chlapi to vedia podať pre mňa zaujímavejšie. Ja sám varím podľa toho, čo mám doma. Čo znamená, že občas takmer z ničoho.“

Nepodarky sa mu nevyhli

Tak ako každý aj Papp si odjedol svoje kvantá sáčkových polievok a rôznych iných super nezdravých vecí.

SkryťVypnúť reklamu

„Veľa cestujem po Slovensku a zistil som, že málokde sa môže človek dobre najesť. Tak som začal variť. Doma si vie človek navariť najlepšie,“ vyjadril sa pre portál Eva.

Samozrejmosťou sú aj kulinárske prešľapy a nepodarky, ani Robovi Pappovi sa nevyhli. „Fúha, tých bolo! Zhodnotím to takto: vyhodiť som zatiaľ nemusel nič. Však varím iba veci, na ktoré si trúfam.“

V kuchyni mu nikdy nesmú chýbať hrubozrnná soľ, celé korenie, ale aj kvalitný olivový olej a bravčová masť:

„Mäso robím výhradne na nej.“

Pre Isabellu varí manželka

Doma sa našťastie o kuchyňu príliš nebijú. Robova manželka Eva je výborná kuchárka a pre ich dcérku Isabellu varí najmä ona.

„Ja rád experimentujem a inklinujem ku gréckej kuchyni. Milujem ich jedlá, aj ich stolovanie. Páči sa mi tá nesofistikovanosť, presný opak Francúzov. Aj preto rád chodím dovolenkovať práve do Grécka. Zo surovín mám rád mäso, jahňacie, hovädzie, rybacie. Moje najobľúbenejšie jedlo sú zemiaky s tvarohom a so smotanou. Babička ich robievala veľmi často. Zbiehali sa mi slinky už len pri predstave tohto neuveriteľne jednoduchého pokrmu.“

Autor: Spracovala Mal

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 15 690
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 496
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 081
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 148
  5. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 600
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 463
  7. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody 2 324
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 2 270
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu