Korzár logo Korzár
Pondelok, 21. máj, 2018 | Meniny má Zina
Pridajte si svoje mesto

Robo Papp: Varenie u mňa prerástlo do šialenstva

Zhodnúť sa na tom, či varia lepšie muži alebo ženy, je nemožné.

Robo Papp nevarí v teplákoch. Na narodeniny dostal kuchárske oblečenie s vlastným menom.(Zdroj: facebook)

Zatiaľ čo niekto je tej mienky, že muži sú lepší kuchári, pretože nestoja nad hrncami každý deň, iní tvrdia, že ženy sú kreatívnejšie. Robo Papp v tom má jasno, baví ho, keď varia muži, aj keď jedným dychom dodáva, že manželka je výborná kuchárka.

Hudbu miluje, stále tvorí a spieva a keď je čas oddychovať, postaví sa nad hrnce. Roba Pappa posadla kulinárska mánia. A že je to s ním naozaj vážne, dokazuje aj jeho nedávne vyhlásenie v relácii Reflex: „Ja už viac varím, ako jem. Niekedy sa stane, že navarím tri jedlá a zje sa len jedno, potom tie ostatné ponúkame susedom,“ smeje sa sympatický hudobník.

Článok pokračuje pod video reklamou

Kuchynský relax začal praktizovať, keď sa odsťahoval od mamy: „Začal som si vyvárať sám a nejakých päť rokov sa zaujímam, čo jem a odkiaľ to pochádza. Čím ďalej tým viac ma to baví, už to prerástlo do šialenstva.“

Pozýva do kuchyne

Robo Papp nie je vyučený kuchár, dokonca nemá ani žiadne profesionálne kuchárske skúsenosti, no o jeho schopnosti vytvoriť z piatich ingrediencií trojchodové menu aj s predjedlom kolujú chýry.

„Na to, aby ste uvarili chutné jedlo, nemusíte mať luxusne vybavenú kuchyňu, keramické nože, v mrazničke srnčiu sviečkovú a 5–árovú záhradu s čerstvými bylinkami. Variť sa dá aj na intráku na dvojplatničke alebo na chate, kde máte len párky, chlieb a cibuľu. Výhovorky neplatia, pustite si svoju obľúbenú muzičku, oprášte hrniec a hor sa do kuchyne,“ pozýva spevák.

Rád vymýšľa

Najviac zo všetkého miluje trhoviská, kde rád ochutnáva a v prípade spokojnosti aj kúpi, doma pestuje zopár byliniek a dnes je už schopný pripraviť akékoľvek jedlo. Čo však nemá rád, je plánovanie a teda nákup ingrediencií vopred. V jeho prípade je otázka, čo bude zajtra na večeru, bezpredmetná. Na večeru bude to, čo chladnička a jeho fantázia vymyslia.

„Na začiatku môjho očarenia varením bol aj Jamie Oliver. Sledoval som jeho relácie a hovoril som si: Vau, vyzerá to jednoducho, no pritom krásne. Baví ma, keď varia muži. Chlapi to vedia podať pre mňa zaujímavejšie. Ja sám varím podľa toho, čo mám doma. Čo znamená, že občas takmer z ničoho.“

Nepodarky sa mu nevyhli

Tak ako každý aj Papp si odjedol svoje kvantá sáčkových polievok a rôznych iných super nezdravých vecí.

„Veľa cestujem po Slovensku a zistil som, že málokde sa môže človek dobre najesť. Tak som začal variť. Doma si vie človek navariť najlepšie,“ vyjadril sa pre portál Eva.

Samozrejmosťou sú aj kulinárske prešľapy a nepodarky, ani Robovi Pappovi sa nevyhli. „Fúha, tých bolo! Zhodnotím to takto: vyhodiť som zatiaľ nemusel nič. Však varím iba veci, na ktoré si trúfam.“

V kuchyni mu nikdy nesmú chýbať hrubozrnná soľ, celé korenie, ale aj kvalitný olivový olej a bravčová masť:

„Mäso robím výhradne na nej.“

Pre Isabellu varí manželka

Doma sa našťastie o kuchyňu príliš nebijú. Robova manželka Eva je výborná kuchárka a pre ich dcérku Isabellu varí najmä ona.

„Ja rád experimentujem a inklinujem ku gréckej kuchyni. Milujem ich jedlá, aj ich stolovanie. Páči sa mi tá nesofistikovanosť, presný opak Francúzov. Aj preto rád chodím dovolenkovať práve do Grécka. Zo surovín mám rád mäso, jahňacie, hovädzie, rybacie. Moje najobľúbenejšie jedlo sú zemiaky s tvarohom a so smotanou. Babička ich robievala veľmi často. Zbiehali sa mi slinky už len pri predstave tohto neuveriteľne jednoduchého pokrmu.“

Neprehliadnite tiež

Mladé mozgy z východu utekajú, láka ich Česko

Pocítili to aj Univerzita P. J. Šafárika i Prešovská univerzita.

Študentka: Medzi univerzitami u nás a v Čechách je diametrálny rozdiel

Skúšala to naraz v Trnave i v Brne, stačil mesiac a bolo to jasné.

Rektor PU: Rozdiely v kvalite slovenských a českých škôl sú minimálne

Peter Kónya tvrdí, že problémom sú peniaze a negatívny mediálny obraz.

Majiteľa autobazára súdia za päťdesiat sprenevier a podvodov

Hrozí mu 10 až 15 rokov väzenia a náhrada vysokej škody.

Tipy na dnes - pondelok 21. mája

Naše tipy na zaujímavé kultúrne podujatia a spoločenské akcie.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Odchádzajúci generál Macko: Gajdoša zomlela SNS, rezort neriadi on

Je chybou, že ministerstvo obrany odmieta verejnú diskusiu. Tá vnútorná prebieha tiež len formálne, poukazuje dlhoročný dôstojník.

DOBRÉ RÁNO

Dobré ráno: Na Havaji sa prebudila sopka, ľudí vyháňa z domovov

Chrlí skaly s veľkosťou mikrovlniek.

komentár petra tkačenka

So žralokmi z SNS sa koalície nerobia

Žralok hryzie rýchlo, nemilosrdne a efektívne – preto tu stále je.

Najčítanejšie na Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. Biznis úver: Lepší tím, stroje, či menej stresu s faktúrami
  2. Síce malí, no výnimoční regionálni dodávatelia. Poznáte ich?
  3. Máte už program pre deti na túto sobotu?
  4. Pätnásť destinácií na letnú dovolenku s odletom z Bratislavy
  5. UNIQA poisťovňa sa sťahuje do Einsteinova Business Center
  6. Chystáte výlet do Rakúska? Toto miesto má najlepšie zážitky
  7. Unikátne defilé vojenskej techniky na zemi aj vo vzduchu
  8. Zabezpečte si svoje auto doteraz neprekonaným VAM systémom
  9. Zažite elektromobilitu na vlastnej koži v up! city
  10. Jozef Bíreš: Čerstvé potraviny sú pre človeka najhodnotnejšie
  1. Máte už program pre deti na túto sobotu?
  2. Biznis úver: Lepší tím, stroje, či menej stresu s faktúrami
  3. Síce malí, no výnimoční regionálni dodávatelia. Poznáte ich?
  4. TOP trendy 2018 v alternatívnych prístupoch ku zdraviu
  5. Ako elektronicky zabezpečiť objekty?
  6. UNIQA poisťovňa sa sťahuje do Einsteinova Business Center
  7. Pätnásť destinácií na letnú dovolenku s odletom z Bratislavy
  8. Realitná činnosť ako podnikanie
  9. Predstavenie novinky na IDEB 2018: Gerlach
  10. Študentská osobnosť roka Ing. Martina Majorošová
  1. Mladý Slovák vymyslel aplikáciu pre medicínu. 36 988
  2. Pätnásť destinácií na letnú dovolenku s odletom z Bratislavy 21 737
  3. Chystáte výlet do Rakúska? Toto miesto má najlepšie zážitky 14 124
  4. Jozef Bíreš: Čerstvé potraviny sú pre človeka najhodnotnejšie 11 975
  5. Ako vzniká jeden z najkvalitnejších kolagénov na Slovensku? 8 781
  6. Unikátne defilé vojenskej techniky na zemi aj vo vzduchu 4 413
  7. Zabezpečte si svoje auto doteraz neprekonaným VAM systémom 3 089
  8. Sú pre nás plesne nebezpečné? 2 596
  9. „Šťastný domov“ nie je fráza: 4 tipy, ako si ho vytvoriť 2 581
  10. Astmatici a alergici pozor. Aj toto vám môže spôsobovať problémy 2 298

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop