Korzár logo Korzár

Recept

Medajlónky z diviny na grilovanej bielej fazuli s hlivou ustricovou

Medajlónky z diviny.Medajlónky z diviny. (Zdroj: Branislav Lacko)

Milí čitatelia, šéfkuchár hotela Yasmin **** Košice Miroslav Hužvár si pre vás tentoraz pripravil medajlónky z diviny na grilovanej bielej fazuli s hlivou ustricovou. Tento recept je ďalším príkladom, že kuchári hotela Yasmin **** Košice svojich hostí vždy uchvátia vlastnou receptúrou netradičných kombinácií a ingrediencií. Mimochodom, toto jedlo patrí medzi obľúbené tipy šéfkuchára Miroslava Hužvára a môžete si ho prísť kedykoľvek vychutnať do Restaurant Café Bar Yasmin.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Tešíme sa na vašu návštevu.

SkryťVypnúť reklamu

Miroslav Hužvár

Šéfkuchár hotela Yasmin **** Košice

Vek: 35

Pochádza z Košíc, šesť rokov bol šéfkuchárom prestížnej talianskej reštaurácie La Scala

Pre 4 osoby potrebujeme:

600 g srnčieho chrbátu

250 g bielej veľkej fazule

250 g cherry paradajok

200 g hlivy ustricovej

200 ml portského vína

2 cibule

5 strúčikov cesnaku

1 pomaranč

rozmarín

soľ

Postup:

Bielu fazuľu si namočíme deň vopred, uvaríme ju spolu s cesnakom, rozmarínom a soľou. Po scedení fazuľu rozmiešame s olivovým olejom, prekrojenými cherry paradajkami, na rezance nakrájanou cibuľou, pridáme cesnak a osolíme i okoreníme podľa chuti. Hlivu ustricovú pokrájame na rezančeky. Srnčí chrbát narežeme na medajlónky, ktoré pokvapkáme portským vínom a pomarančom, osolíme i okoreníme, pridáme nasekaný rozmarín. Pripravenú fazuľovú zmes dáme do alobalu a na vrch poukladáme srnčie medajlónky. Znova pokvapkáme olivovým olejom a prilejeme portské víno. Alobal preložíme na polovicu, kraje viackrát zahneme, aby nám šťava ostala vo vnútri. Grilujeme 20 minút. Pri otváraní pozor na paru vo vnútri.

SkryťVypnúť reklamu

Dobrú chuť.


Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 15 803
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 460
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 081
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 142
  5. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 600
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 460
  7. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody 2 330
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 2 280
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu