Korzár logo Korzár
Štvrtok, 28. január, 2021 | Meniny má AlfonzKrížovkyKrížovky

Recept

Medajlónky z diviny na grilovanej bielej fazuli s hlivou ustricovou

Medajlónky z diviny.Medajlónky z diviny. (Zdroj: Branislav Lacko)

Milí čitatelia, šéfkuchár hotela Yasmin **** Košice Miroslav Hužvár si pre vás tentoraz pripravil medajlónky z diviny na grilovanej bielej fazuli s hlivou ustricovou. Tento recept je ďalším príkladom, že kuchári hotela Yasmin **** Košice svojich hostí vždy uchvátia vlastnou receptúrou netradičných kombinácií a ingrediencií. Mimochodom, toto jedlo patrí medzi obľúbené tipy šéfkuchára Miroslava Hužvára a môžete si ho prísť kedykoľvek vychutnať do Restaurant Café Bar Yasmin.

Tešíme sa na vašu návštevu.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Skryť Vypnúť reklamu

Miroslav Hužvár

Šéfkuchár hotela Yasmin **** Košice

Vek: 35

Pochádza z Košíc, šesť rokov bol šéfkuchárom prestížnej talianskej reštaurácie La Scala

Pre 4 osoby potrebujeme:

600 g srnčieho chrbátu

250 g bielej veľkej fazule

250 g cherry paradajok

200 g hlivy ustricovej

200 ml portského vína

2 cibule

5 strúčikov cesnaku

1 pomaranč

rozmarín

soľ

Postup:

Bielu fazuľu si namočíme deň vopred, uvaríme ju spolu s cesnakom, rozmarínom a soľou. Po scedení fazuľu rozmiešame s olivovým olejom, prekrojenými cherry paradajkami, na rezance nakrájanou cibuľou, pridáme cesnak a osolíme i okoreníme podľa chuti. Hlivu ustricovú pokrájame na rezančeky. Srnčí chrbát narežeme na medajlónky, ktoré pokvapkáme portským vínom a pomarančom, osolíme i okoreníme, pridáme nasekaný rozmarín. Pripravenú fazuľovú zmes dáme do alobalu a na vrch poukladáme srnčie medajlónky. Znova pokvapkáme olivovým olejom a prilejeme portské víno. Alobal preložíme na polovicu, kraje viackrát zahneme, aby nám šťava ostala vo vnútri. Grilujeme 20 minút. Pri otváraní pozor na paru vo vnútri.

Skryť Vypnúť reklamu

Dobrú chuť.


Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Výpredaj zásob. Bezpečný nákup s garanciou dodania až k vám
  2. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  3. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  4. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  5. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  6. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  7. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  8. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  9. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  10. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  1. Neprekonaný VAM systém, ktorý zabráni krádeži vášho auta
  2. Výpredaj zásob. Bezpečný nákup s garanciou dodania až k vám
  3. Garmin predstavuje Lily, svoje najmenšie inteligentné hodinky
  4. Babylon Berlín: Najdrahší nemecký seriál
  5. Potravinové intolerancie bude KRAJ riešiť aj tento rok
  6. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  7. Závod zamestnáva 500 ľudí. Tatravagónka v Trebišove má 50 rokov
  8. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí, ako sa stravovovať zdravo
  9. Počas koronakrízy vzrástli obavy z dopadov práceneschopnosti
  10. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 20 036
  2. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 18 724
  3. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí 18 265
  4. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 18 065
  5. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 8 003
  6. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 7 685
  7. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci 7 340
  8. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 7 238
  9. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 217
  10. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 076
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Ilustračné foto

Druhú dávku by ste mali dostať do 42 dní.

6 h

Ako vyzerá vakcinácia na Slovensku.

2 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop