Pre 4 osoby potrebujeme: 400 g flank steak, 800 g brokolice, 80 g sušených paradajok, 500 g zemiakov batáty, 10 g jemne nakrájaného zázvoru, 4 lyžice sójovej omáčky, 4 jarné cibuľky, 4 strúčiky jemne nakrájaného cesnaku, 2 jemne nakrájané čili papričky, olivový olej, sezamový olej.
Postup: Flank steak je mäso získané rezom z brušných svalov hovädzieho dobytka. Je cenovo výhodnejšie ako sviečkovica. Pol centimetra široké prúžky mäsa nakrájané naprieč vláknam sprudka a rýchlo osmažíme na olivovom oleji. Umyté ružičky brokolice sparíme vo vriacej vode tak, aby brokolica zostala chrumkavá. Na panvici si na olivovom oleji usmažíme na tri minúty zázvor, čili korenie a jarnú cibuľku, potom ešte na minútku pridáme cesnak. Do tejto zmesi vložíme osmažené mäso, brokolicu, sušené paradajky, sójovú omáčku a sezamový olej.
Chvíľu spolu orestujeme. Servírujeme so zemiakmi batáty, ktoré najprv uvaríme aj so šupkou vo vriacej vode, nakrájame na kúsky a tiež osmažíme na panvici.
Autor: Miroslav Hužvár
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.