Korzár logo Korzár

Recept Mareka Brezinu

Pošírovaný losos s listovým špenátom

Pošírovaný losos s listovým špenátom.Pošírovaný losos s listovým špenátom. (Zdroj: Vladimír Mulík)


Pre cca 5 osôb:

1 kg lososa - filet s kožou
0,5 kg listového špenátu
2 šalotky
2 strúčiky cesnaku
0,15 l smotany
2 l rybacieho vývaru, prípadne „rýchly" zeleninový vývar
Soľ
Čierne korenie
Panenský olivový olej
Limetky
Čerstvé pečivo

Postup:

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Lososa môžeme pripravovať s kožou alebo bez nej. Ak s kožou, odstránime šupiny škrabkou, a ak bez, ostrým nožom odrežeme kožu.

Naporciujeme na vhodné kusy (odporúčam menšie, aby sa nám po tepelnej úprave pri servírovaní nerozpadli).
Vývar zohrejeme na bod varu a stiahneme z ohňa. Ak má približne 90° C, vložíme doň kúsky ryby a necháme pod pokrievkou asi 8 – 10 min. bez varenia.

SkryťVypnúť reklamu

Na panvici (vhodnejšia je široká) si orestujeme cesnak a šalotku na olivovom oleji, pridáme premytý listový špenát.

Chvíľu ešte restujeme na prudkom ohni, osolíme a okoreníme.

Zalejeme smotanou a malú chvíľu redukujeme.

Všetko by sme mali stihnúť počas tepelnej úpravy ryby za približne 10 minút.

Ak máme špenát hotový, servírujeme s rybou, ktorú vyberieme z vývaru a dekorujeme limetkou, prípadne bylinkami. Podávame s čerstvým pečivom.

Aj takéto jedlo si môžete vybrať z našej pestrej ponuky na spoločenské či odborné podujatia v našom hoteli.

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 15 803
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 460
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 081
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 142
  5. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 600
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 460
  7. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody 2 330
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 2 280
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu