Korzár logo Korzár
Piatok, 23. október, 2020 | Meniny má AlojziaKrížovkyKrížovky

Recept Mareka Brezinu

Pošírovaný losos s listovým špenátom

Pošírovaný losos s listovým špenátom.Pošírovaný losos s listovým špenátom. (Zdroj: Vladimír Mulík)


Pre cca 5 osôb:

1 kg lososa - filet s kožou
0,5 kg listového špenátu
2 šalotky
2 strúčiky cesnaku
0,15 l smotany
2 l rybacieho vývaru, prípadne „rýchly" zeleninový vývar
Soľ
Čierne korenie
Panenský olivový olej
Limetky
Čerstvé pečivo

Postup:

Lososa môžeme pripravovať s kožou alebo bez nej. Ak s kožou, odstránime šupiny škrabkou, a ak bez, ostrým nožom odrežeme kožu.

Naporciujeme na vhodné kusy (odporúčam menšie, aby sa nám po tepelnej úprave pri servírovaní nerozpadli).
Vývar zohrejeme na bod varu a stiahneme z ohňa. Ak má približne 90° C, vložíme doň kúsky ryby a necháme pod pokrievkou asi 8 – 10 min. bez varenia.

Skryť Vypnúť reklamu

Na panvici (vhodnejšia je široká) si orestujeme cesnak a šalotku na olivovom oleji, pridáme premytý listový špenát.

Chvíľu ešte restujeme na prudkom ohni, osolíme a okoreníme.

Zalejeme smotanou a malú chvíľu redukujeme.

Všetko by sme mali stihnúť počas tepelnej úpravy ryby za približne 10 minút.

Ak máme špenát hotový, servírujeme s rybou, ktorú vyberieme z vývaru a dekorujeme limetkou, prípadne bylinkami. Podávame s čerstvým pečivom.

Aj takéto jedlo si môžete vybrať z našej pestrej ponuky na spoločenské či odborné podujatia v našom hoteli.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  2. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  3. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  4. Vitajte v postapokalyptickom svete
  5. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  6. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  7. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  8. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  9. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  10. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  1. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
  2. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  3. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  4. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  5. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  6. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  7. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  8. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  9. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  10. Úprava osobného motorového vozidla
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 16 518
  2. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 15 716
  3. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 12 274
  4. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 999
  5. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 11 989
  6. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 10 693
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 165
  8. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje 9 754
  9. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 532
  10. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 438
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop