Korzár logo Korzár
Sobota, 16. február, 2019 | Meniny má Ida, Liana
Nájdete nás na webe

Recept

Jahňacie ossobuco, halušky s jarnou bryndzou

(Zdroj: Vladimír Mulík)

Milí čitatelia, tento týždeň pre vás šefkuchár František Schiller z reštaurácie Olive Tree pripravil ďalší originálny recept. Veríme, že tento chutný pokrm si získa vašu priazeň. Ak nemáte na varenie čas, radi vám ho ponúkneme vo štvrtok počas biznis obeda v reštaurácii Olive Tree. Tešíme sa na vás.

Jahňacie ossobuco, halušky s jarnou bryndzou

Pre piatich kamarátov potrebujeme tieto suroviny: jahňacie ossobuco 1 kg (jahňacie lýtko nakrájané v hrúbke cca 2 cm so špikovou kosťou), zeler koreň 150 g, mrkva 150 g, šalotka 50 g, cesnak 50 g, rozmarín 10 g, olivový olej 1 dl, drvené paradajky 100 g, voda 500 ml (podľa potreby aj viac), maslo 50 g, petržlenovú vňať 150 g, zemiaky 300 g, múka polohrubá 150 g až 200 g, záleží od vodnatosti zemiakov, vajíčko 1, bryndza ovčia 150 g, soľ, korenie.

Ako prvé si očistíme zeler, mrkvu a cesnak. Túto zeleninu nastrúhame na hrubo na strúhadle. Do málo rozpáleného hrnca na olej vložíme nastrúhaný cesnak, nasekaný rozmarín a pozvoľna restujeme do zlata. Pridáme nastrúhaný zeler s mrkvou, nakrájané stonky petržlenovej vňate a znova restujeme do zlatista. Teraz pridáme drvené paradajky a vodu. Privedieme do varu a pridáme na tuku do zlata opečené jahňacie ossobuco. Dusíme do mäkka so soľou a korením. Po udusení zavaríme do vzniknutej omáčky maslo a udusený pokrm odstavíme.

Teraz sú na rade bryndzové halušky, ktoré si pripravíme klasickým spôsobom. Z očistených a nastrúhaných zemiakov, vajíčka, múky a štipky soli si vymiešame cesto vhodnej konzistencie. To nahádžeme do vriacej osolenej vody špičkou noža z denka alebo cez takzvaný haluškár. Po uvarení halušky vycedíme a zamiešame s bryndzou.

Všetko už máme hotové, takže môžeme podávať, prajem vám dobrú chuť.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  2. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  3. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online
  4. Šanca pre mladé talenty z oblasti umenia, vedy či športu
  5. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime
  6. Stotisíc ľudí rozhodlo: Nadácia banky rozdelí štvrť milióna eur
  7. Slovensko má historicky najvyšší počet ľudí bankujúcich online
  8. ZSE ako jediné prináša Virtuálnu batériu pre fotovoltiku
  9. First moment: Španielske pobrežie patrí medzi najpredávanejšie
  10. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma
  1. Podnikanie a významné ukazovatele v roku 2019
  2. Smartfóny Samsung Galaxy S priniesli množstvo inovácií
  3. eKasa prichádza na Slovensko
  4. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  5. 4 úkony, ktoré treba absolvovať po založení s.r.o.
  6. Konferencia - EU support for research
  7. A dynamic year in the industrial and logistics sector
  8. Hotovosť je na ústupe. Karty akceptujú aj v kostole či na ulici
  9. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  10. Zápis do Registra partnerov vo verejnom sektore
  1. Na dôchodok si možno sporíte zle. Šesť zásad správneho šetrenia 19 210
  2. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku 11 861
  3. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma 8 315
  4. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime 7 496
  5. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu 7 400
  6. Hotovosť je na ústupe. Karty akceptujú aj v kostole či na ulici 4 911
  7. First moment: Španielske pobrežie patrí medzi najpredávanejšie 4 560
  8. Esin Group: Líder Iniciatívy poľnohospodárov vydiera 4 180
  9. Zbrojársky líder z Považia pomáha ľuďom 4 035
  10. Sedem mýtov o stavebnom sporení 3 798

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop