Potrebujeme: 400 g zemiakov, 1 Pl olivového oleja, 80 g špenátových listov, 4 vajíčka, 2 bielky, 1 strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie.
Zemiaky ošúpte a rozkrájajte na hrubé kolieska. Predvarte ich v osolenej vode do polomäkka, tak aby sa nerozpadli. Vopred si rozšľahajte vajíčka a bielky spolu s prelisovaným cesnakom. Do vhodnej nádoby podľa typu grilu rozotrite olej, naukladajte na dno zemiaky a opečte ich dozlatista za občasného premiešania. Pridajte špenátové listy a keďže v grile je oveľa viac stupňov ako na sporáku, nemusíte čakať kým zavädnú, ale hneď ich zalejte pripravenými vajíčkami. Povrch dochuťte soľou a korením. Pečte približne 3 - 5 minút. Ak nemáte gril s uzáverom, budete musieť piecť frittatu dlhšie alebo ju jednoducho otočiť ako klasickú omeletu. Pred servírovaním môžete frittatu posypať strúhaným syrom.
Autor: kag
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.