Recept Marek Brezina
Dnes Marek Brezina, Chef, DoubleTree by Hilton Košice
Tramezzino
Pre cca 5 osôb
3 pláty pečiva tramezzino
100 g masla
200 g salámy chorizo
listový šalát
paradajky
bylinky na ochutenie a zdobenie
ovocie podľa sezóny na zdobenie
soľ
korenie
Postup:
Pláty tramezzina potrieme slaným maslom (maslo môžeme ochutiť aj bylinkami).
Naplníme jednotlivé vrstvy nakrájanými surovinami na tenké plátky, v našom prípade chorizom, listovým šalátom a paradajkami. Po naplnení zaťažíme, napr. krájacími doskami a vychladíme. Krájame podľa vkusu napríklad na malé chuťovky alebo ako väčšie sendviče.
Po nakrájaní ochutíme bylinkami a na tanieri (mise) dozdobíme ovocím.
Takéto plnené pečivo môžete u nás ochutnať s rôznymi náplňami počas kávových prestávok aj na vašich firemných rokovaniach.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.