Korzár logo Korzár
Štvrtok, 24. január, 2019 | Meniny má Timotej
Nájdete nás na webe

Zdeněk Pohlreich: Do kuchyne už nepatrím

Známy český šéfkuchár je schopný do pozoru postaviť aj muchu. Servítku pred ústa si nikdy nedával a aj vďaka tomu ho ľudia buď milujú, alebo ním opovrhujú. Svoju slávu si v televízii užíval päť rokov, dnes uvažuje o dôchodku a so stoickým pokojom vyhlasuj

Pohlreich má rád exotiku. Na tanieri aj pri oddychu.(Zdroj: idnes.cz)

e, že varenie už nie je nič pre neho.

Na začiatku apríla Pohlreich oslávil päťdesiatesiedme narodeniny. Aj keď sa v televíziách už dlhšie vysielajú reprízy jeho programov, vyjadrenia o dôchodku vyznievajú prekvapivo. „Už je to vyčerpané. Nájsť reštaurácie bol problém už minulú sezónu. Všetko raz končí,“ vysvetľuje kuchár, „Áno, šéfe, by sa dalo vyrábať dlho, ale ja nechcem chodiť doživotne s takouto nálepkou.“ Zrejme aj istý stupeň vyhorenia môže za to, že sa Pohlreich chystá do dôchodku. Aj momentálne pracuje v istej reštaurácii, no len ako akýsi mentálny guru. „Už do kuchyne nepatrím, tento rok idem do dôchodku. Čas sa nedá zastaviť, za tie roky som opotrebovaný. Únava materiálu. Telo chce už niečo iné.“

Nikoho som nespasil

Zdeněk Pohlreich sa stal mediálnou hviedou pred piatimi rokmi. V čase najväčšej slávy dával do pucu reštaurácie: „Za tie roky sme videli strašné veci, je až neskutočné, za akých podmienok môžu niektorí ľudia pripravovať jedlo pre druhých. V kuchyniach sme nachádzali pneumatiky, topánky, počítače,“ vyratúval desivé tajomstvá kuchýň v relácii Limuzína. „Ja si myslím, že to určite niečomu pomohlo, zabávali sa pritom ľudia, aj celej českej gastronómii to niečo dalo, ale zase nechcem o tom premýšľať a rozprávať v rovine, že som niekoho spasil.“

Kuchárom z núdze

Pôvodne sa televízny kuchár hlásil na strojarinu, nechal sa strhnúť bratom, no táto myšlienka bola odsúdená na neúspech už v zárodku. „Ja som chcel ísť na priemyslovku. Ja, čo sa mi vyhadzujú vyrážky, keď vidím šraubovák,“ smeje sa dnes nad zvrátenou myšlienkou Pohlreich. „Priemyslovka sa nekonala, zaplať pánboh za to. Zostala kuchyňa a som rád, že zostala, pretože si myslím, že mám najlepšie povolanie na svete.“ Pred životným rozhodnutím, kam ďalej, teraz stojí aj Pohlreichov syn: „Súcitím s ním, je to strašne zložité, lebo keď ťa veci nebavia, je zložité robiť ich dobre. Človek k tomu potrebuje mať nejakú motiváciu.“

Vrátiť sa do Čiech nebol dobrý nápad

V kuchárovom prípade síce vyznieva popis motivácie trošku zvláštne, ale proti gustu... „Mne to pripadalo strašne cool. Máš pätnásť a vlezieš do kuchyne, kde chodia dospelí chlapi, nadávajú, majú svoj džob, držia si svoju pozíciu, plácajú servírky po zadku. To bolo strašne pekné, páčilo sa mi to prostredie.“ Tam zrejme vznikli aj základy vskutku šťavnatého prejavu tohto majstra kuchyne. Pritom stačilo málo a takto ohnivo sa mohol vyjadrovať pokojne na obrazovkách nejakej zahraničnej televízie. V roku 1989 emigroval do Holandska. „Veľmi si ma tam nechceli nechať, tak som si vybavil prisťahovalecké víza do Austrálie, tam som bol tri roky, no potom sa to zvrtlo a vrátil som sa do Čiech. Veľmi rozumné rozhodnutie to nebolo, ale na druhej strane som mal obrovské šťastie, že to so mnou dopadlo tak, ako dopadlo,“ hodnotí dnes s odstupom času spokojná televízna star.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Masívna ofenzíva barcelonskej značky v segmente SUV
  2. Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny
  3. Poďte kontrolovať novinárov denníka SME
  4. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  5. Nádcha za volant nepatrí. Môže pôsobiť ako alkohol
  6. Jednoduchý návod, ako mať v roku 2019 viac peňazí
  7. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny
  8. Jedli ste už ružovú čokoládu?
  9. Slováci ako prví precestujú 7 divov sveta privátnym lietadlom
  10. Dobrým anjelom aj vďaka pár klikom na Instagrame
  1. Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny
  2. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  3. Poďte kontrolovať novinárov denníka SME
  4. Prognózy pre slovensky realitný trh v roku 2019
  5. Ako ušetriť s virtuálnym sídlom ?
  6. Rozhodnite o tom, aký projekt podporí Tesco vo vašom okolí!
  7. Nádcha za volant nepatrí. Môže pôsobiť ako alkohol
  8. Ľadový expres dopraví ľudí za lyžovačkou bez prestupov
  9. Relaxačná zóna v záhrade
  10. TRUCK režim zdarma pro autokameru s navigaciou MiVue Drive 60 LM
  1. Jednoduchý návod, ako mať v roku 2019 viac peňazí 18 531
  2. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny 17 677
  3. Obrovské zľavy na skladové Volkswageny 15 578
  4. Jedli ste už ružovú čokoládu? 7 525
  5. Slováci ako prví precestujú 7 divov sveta privátnym lietadlom 7 120
  6. Odhadovaný výnos 7,5 % ročne 5 044
  7. Sviatky a voľné dni 2019: Využite ich naplno a oddychujte viac 4 805
  8. Masívna ofenzíva barcelonskej značky v segmente SUV 2 964
  9. Iba dnes: Ročné predplatné SME.sk za mimoriadnu cenu 26 eur 2 921
  10. Maurícius, Maldivy, Thajsko. Plavte sa po Indickom oceáne a Ázii 2 832

Neprehliadnite tiež

Nemocnica zaostrila na výťahy. Do šrotu posiela päťdesiatročný

Pamätníka nahradí nový moderný mechanizmus.

Útulok pre zvieratá je už postavený. Zatiaľ ostáva prázdny

Prešovskí poslanci majú schváliť ďalšie peniaze na jeho rozšírenie.

Šoltés a Čížek by sa mali vrátiť do zostavy oceliarov v Detve

Košičania sa na šnúru zápasov vonku pripravujú v Crow aréne.

Hlavné správy zo Sme.sk

SVET

Európske jadro či konšpirácia z Aachenu? Prečo sa Francúzi a Nemci zblížili

Merkelová vidí ďalší krok k európskej armáde.

Dobré ráno

Dobré ráno: Chcel vypovedať, Kosík záhadne zmizol

Bol svedkom pri zavlečení Kováča do cudziny.

Stĺpček Petra Schutza

Čo môže byť za únosom Kosíka

Vidieť súvislosť s jeho svedectvom proti Lexovi je dosť zložité.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop