Pre 2 osoby: 1 kurča, 3 kocky kuracieho bujónu, 1 hlávku cesnaku, soľ, korenie, trochu semiačok koriandra, 6-7 ks bobkového listu, tymian, 2 mrkvy, 1 stonkový zeler, 1 pór, 200 g sušené huby, 1,5 dl smotany 33 %, 2 dl bieleho vína, 0,05 l olivového oleja, zemiaky, 1 cibuľu.
Príprava: Do hrnca postavíme zovrieť vodu a vložíme všetky ingrediencie do vývaru. Kurča umyjeme, odrežeme stehná a krídla, trup s prsami dáme variť na 12-15 minút. Vyberieme ho a prsia odrežeme od trupu. Na panvičke rozpálime olej a prsia s kožou opečieme do chrumkava z oboch strán. Osolené, okorenené zemiaky pečieme na 180 až 200 °C 30 minút. Do výpeku z mäsa dáme opiecť cibuľu, strúčik cesnaku, tymian a sušené huby. Potom ich zalejeme vínom, prevaríme, vlejeme vývar z kurčaťa, asi 1 naberačku, a pridáme smotanu. Zvaríme na hustú omáčku a dochutíme.
Autor: Peter Melkus
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.