Korzár logo Korzár
Streda, 19. september, 2018 | Meniny má Konštantín
Nájdete nás na webe

Recept

Steak z hovädzej sviečkovej s pyré z fialových zemiačkov, parmezánovým chipsom a karamelovým stonkovým zelerom.

Steak z hovädzej sviečkovej s pyré z fialových zemiačkov, parmezánovým chipsom a karamelovým stonkovým zelerom.(Zdroj: reštaurácia Napoleon)



Suroviny: hovädzia sviečková - 800 g, olej - 0,02 l, soľ, korenie, fialové zemiaky - 800 g, smotana - 0,2 l, mlieko - 0,2 l, stonkový zeler - 1 balenie, cukor - kryštál - 200 g, maslo - 200 g, parmezán - 100 g.

Postup: Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájane na menšie kúsky, uvaríme v osolenej vode domäkka. Medzitým si hovädziu sviečkovú očistíme od blán, nakrájame na steaky, osolíme, okoreníme a na rozohriatej panvičke s olejom sprudka opečieme z každej strany. Po opečení ich vložíme do vopred vyhriatej rúry na 190 stupňov položené na plechu s plátkom masla na každom steaku. Nastrúhame parmezán a na papier na pečenie si nasypeme kôpky, z ktorých následne vytvoríme kolieska hrúbky asi 3 mm. Vložíme ich do rúry po vybratí steakov. Následne do scedených uvarených zemiakov dáme zvyšok masla, rozmixujeme a potom premixujeme ešte so zohriatym mliekom a smotanou do peny. Zeler pripravíme tak, že do vody nasypeme cukor - množstvo jedna k jednej a varíme na hustý sirup jemne do hneda (karamelova), vložíme tam stonkový zeler očistený od vlasov na povrchu a karamelizujeme asi 2 minútky, aby zostal chrumkavý.

Článok pokračuje pod video reklamou

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať
  2. Najužitočnejšia appka
  3. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách
  4. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej
  5. V O2 to s dátami poriadne prehnali
  6. Zužitkovaním biologického odpadu šetríme prírodu aj náklady
  7. Vozidlá Kia ekologickej budúcnosti
  8. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  9. Nasledujúci týždeň budeme cestovať za polovicu
  10. Účet za liečbu chlapca? Šesť miliónov eur
  1. Bratislava dostane o rok nový mestský bulvár
  2. DEXIS SLOVAKIA má nového generálneho riaditeľa
  3. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať
  4. Stavebná fakulta hostila medzinárodnú konferenciu CSASC
  5. Cestárske kariérne dni 2018 na SvF
  6. Najužitočnejšia appka
  7. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách
  8. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej
  9. Otvorenie akademického roka 2018/2019 na EU v Bratislave
  10. V O2 to s dátami poriadne prehnali
  1. Do boja s plastovým odpadom na Slovensku vstúpil prvý reťazec 21 374
  2. Najužitočnejšia appka 15 582
  3. Účet za liečbu chlapca? Šesť miliónov eur 13 526
  4. V O2 to s dátami poriadne prehnali 9 720
  5. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej 8 434
  6. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 7 589
  7. Nasledujúci týždeň budeme cestovať za polovicu 6 975
  8. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách 5 591
  9. Čerstvosť je o správnom skladovaní. Reportáž zo skladu Kauflandu 5 477
  10. Zmenky a dlhopisy s fixným výnosom 5 – 6,6 % p.a. 2 643

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop