Korzár logo Korzár
Nedeľa, 22. júl, 2018 | Meniny má Magdaléna
Nájdete nás na webe

Recept

Pečený jahňací hrebienok s pečenými zemiakmi a mrkvovými hoblinami na olivovom oleji, cesnakovo-žihľavový dressing.

Pečený jahňací hrebienok s pečenými zemiakmi a mrkvovými hoblinami na olivovom oleji, cesnakovo-žihľavový dressing.(Zdroj: Vladimír Mulík)

Pečený jahňací hrebienok s pečenými zemiakmi a mrkvovými hoblinami na olivovom oleji, cesnakovo-žihľavový dressing

Pre päťčlennú partiu gurmánov budeme potrebovať tieto suroviny: jahňacie hrebienky 1 kg, zemiaky 500 g, mrkva 400 g, šalotka 50 g, petržlenová vňať 50 g, olivový olej 2 cl, kyslá smotana 250 g, mladé výhonky žihľavy, cesnak (medvedí cesnak), soľ, korenie.

Ako prvé si zapneme rúru, ktorú nastavíme na 200°C. Zemiaky v šupke dôkladne umyjeme a dáme ich piecť vcelku do rúry (na sucho). Asi po 35 minútach pečenia zemiakov osolíme, okoreníme a opečieme na tuku do zlata jahňacie hrebienky. Takto opečené hrebienky vložíme k pečeným zemiakom do rúry a rúru vypneme. Hrebienky nám v rúre pri klesajúcej teplote pozvoľna dôjdu. Mäso bude krásne ružové a šťavnaté. Doba ležania mäsa v rúre je cca 20 až 30 minút, záleží od kusu a odležania mäsa pred tepelnou úpravou. Mäso z čerstvo porazeného jahňaťa by malo v chlade odležať minimálne 20 dní, aby stratilo húževnatosť.

Počas ležania hrebienka v rúre si pripravíme mrkvové hobliny a dressing. Začneme dressingom! Kyslú smotanu vymiešame so soľou, korením, pučeným cesnakom a nasekanými žihľavovými výhonkami. Z očistenej mrkvy pomocou škrabky robíme pozdĺžne hobliny. Očistenú šalotku nakrájame na lupienky, vložíme ju do mierne rozpálenej panvice s olivovým olejom, zľahka restujeme! Pridáme mrkvové hobliny, osolíme, okoreníme a restujeme tak, aby hobliny ostali jemne chrumkavé (al dente), pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Keď to je hotové, približne v tom čase je náš jahňací hrebienok pripravený na konzumáciu.

Stačí už len servírovať. Pečený zemiak na tanieri roztlačíme tak, aby sa úplne nerozpadol. Do praskliny v zemiaku vložíme žihľavový dressing a vedľa k tomu priložíme mrkvové hobliny. Teraz si nakrájame jahňacie hrebienky pozdĺž kosti a poukladáme na tanier. (Tá ružová šťava nie je krv, ale šťava z mäsa.) Dozdobíme mladým výhonkom zo žihľavy.

Prajem vám dobrú chuť, priaznivci moji!

Článok pokračuje pod video reklamou

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  2. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia
  4. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  5. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  6. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  7. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  8. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  9. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  10. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 35 812
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 23 798
  3. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 17 365
  4. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 15 262
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 9 550
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 5 606
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 4 473
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 477
  9. Špeciálna príloha: Krížovky na leto 3 077
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 2 641

Neprehliadnite tiež

Popri nedokončenom kúpalisku chodia Prešovčania vyše tri desaťročia

Radnica ho nedokončila, situáciu komplikuje súdny spor.

Provizórny mostík v Malej Studenej doline je už hotový

Dočasne tak nahradil povodňou zničenú lávku ponad Studený potok.

Na celom území Slovenska sa v nedeľu môžu vyskytnúť búrky

V sobotu na západnom Slovensku udrelo takmer 23-ticíc bleskov.

Prešovský policajt zachránil na dovolenke topiaceho sa chlapca

Príbeh sa stal v chorvátskej destinácii Rogoznica.

Zamestnanca knižnice odsúdili za sexuálne zneužívanie klientov

Jeden súd ho poslal za mreže, druhý ho potrestal iba podmienečne.

Hlavné správy zo Sme.sk

Autorská strana Michala Havrana

Európa je civilizácia fake news (píše Michal Havran)

Rimania označili zmŕtvychvstanie ako prvý hoax.

PLUS

Boli sme u posledného grófa Šternberka zo Šternberka

Po hrade jazdili na trojkolkách, aj robili omše.

SVET

Únia zatvára hranice. Opúšťa tým myšlienky Schengenu

Z núdzových opatrení sa stávajú dlhodobé.

AUTO

Sen o elegantnom kupé z Bratislavy sa stane realitou

Koncept, ktorý ostal na papieri, sa rodí po 55 rokoch.

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop