Korzár logo Korzár
Pondelok, 24. september, 2018 | Meniny má Ľuboš, Ľubor
Nájdete nás na webe

Recept

Pečený jahňací hrebienok s pečenými zemiakmi a mrkvovými hoblinami na olivovom oleji, cesnakovo-žihľavový dressing.

Pečený jahňací hrebienok s pečenými zemiakmi a mrkvovými hoblinami na olivovom oleji, cesnakovo-žihľavový dressing.(Zdroj: Vladimír Mulík)

Pečený jahňací hrebienok s pečenými zemiakmi a mrkvovými hoblinami na olivovom oleji, cesnakovo-žihľavový dressing

Pre päťčlennú partiu gurmánov budeme potrebovať tieto suroviny: jahňacie hrebienky 1 kg, zemiaky 500 g, mrkva 400 g, šalotka 50 g, petržlenová vňať 50 g, olivový olej 2 cl, kyslá smotana 250 g, mladé výhonky žihľavy, cesnak (medvedí cesnak), soľ, korenie.

Ako prvé si zapneme rúru, ktorú nastavíme na 200°C. Zemiaky v šupke dôkladne umyjeme a dáme ich piecť vcelku do rúry (na sucho). Asi po 35 minútach pečenia zemiakov osolíme, okoreníme a opečieme na tuku do zlata jahňacie hrebienky. Takto opečené hrebienky vložíme k pečeným zemiakom do rúry a rúru vypneme. Hrebienky nám v rúre pri klesajúcej teplote pozvoľna dôjdu. Mäso bude krásne ružové a šťavnaté. Doba ležania mäsa v rúre je cca 20 až 30 minút, záleží od kusu a odležania mäsa pred tepelnou úpravou. Mäso z čerstvo porazeného jahňaťa by malo v chlade odležať minimálne 20 dní, aby stratilo húževnatosť.

Počas ležania hrebienka v rúre si pripravíme mrkvové hobliny a dressing. Začneme dressingom! Kyslú smotanu vymiešame so soľou, korením, pučeným cesnakom a nasekanými žihľavovými výhonkami. Z očistenej mrkvy pomocou škrabky robíme pozdĺžne hobliny. Očistenú šalotku nakrájame na lupienky, vložíme ju do mierne rozpálenej panvice s olivovým olejom, zľahka restujeme! Pridáme mrkvové hobliny, osolíme, okoreníme a restujeme tak, aby hobliny ostali jemne chrumkavé (al dente), pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Keď to je hotové, približne v tom čase je náš jahňací hrebienok pripravený na konzumáciu.

Stačí už len servírovať. Pečený zemiak na tanieri roztlačíme tak, aby sa úplne nerozpadol. Do praskliny v zemiaku vložíme žihľavový dressing a vedľa k tomu priložíme mrkvové hobliny. Teraz si nakrájame jahňacie hrebienky pozdĺž kosti a poukladáme na tanier. (Tá ružová šťava nie je krv, ale šťava z mäsa.) Dozdobíme mladým výhonkom zo žihľavy.

Prajem vám dobrú chuť, priaznivci moji!

Článok pokračuje pod video reklamou

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Hovoriaci prekladač reči do vrecka Langie - až 52 jazykov!
  2. Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!
  3. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!
  4. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov
  5. Podnikajte múdro, skúste služby profesionálneho call centra
  6. Mesto necháva Košičanov platiť za parkovanie aj ďalej
  7. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku
  8. Arabská exotika: Top hotely v Ománe
  9. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste
  10. Ako dostať akné pod kontrolu? Odhaľte jeho príčiny!
  1. Zlatý mok čapujú najlepšie v Prešove. Šarišským Majstrom výčapu
  2. Rezidenčná štvrť bez betónových plotov
  3. Equal treatment is a must for successful companies of the future
  4. Aj v Poluse chránime vaše srdcia
  5. Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!
  6. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov
  7. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!
  8. Podnikajte múdro, skúste služby profesionálneho call centra
  9. Mesto necháva Košičanov platiť za parkovanie aj ďalej
  10. Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku
  1. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 17 838
  2. Najužitočnejšia appka 17 761
  3. Arabská exotika: Top hotely v Ománe 12 849
  4. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej 9 639
  5. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov 8 012
  6. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách 6 409
  7. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku 5 203
  8. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať 4 176
  9. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska! 4 146
  10. V O2 to s dátami poriadne prehnali 4 071

Neprehliadnite tiež

Nová mestská karta začína pomaly pripomínať kauzu EEI

Veľmi chcú informovať o novej neziskovke, ale tvrdia, že nemôžu.

Poslanec: Radnica dala zelenú biznisu manželiek smerákov na úkor seniorov

Michalovská radnica sa obhajuje tým, že seniorom ponúkla lepšie podmienky.

Rómky z osád zlákali do Británie. Nútili ich k prostitúcii a predávali Pakistancom

Každý kšeft s nevestou z chatrče vyniesol trebišovskému gangu do 3 000 eur.

Poznámka Petra Jabrika

Len aby ich ignorovanie poslancov nepreplieskalo

Ignorovanie mestských poslancov pri štarte neziskovky môže mať za istých okolností pikantné vyústenie.

Komentár Petra Schutza

Moment občana Bugára

Kedysi dávno sa Bugár zdôveril s pocitom, že Slovensko nie je ešte dosť zrelé, aby zvolilo Maďara prezidentom.

Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Šéf Senice je diktátor. Na tréningy meškal aj hodinu, tvrdí Mentel

V Senici postavili filozofiu na priemerných cudzincoch.

DOMOV

Zdravotnícke šmejdy ponúkajú naďalej. Zakročiť nevie nikto

Pomôcky predáva firma zo súostrovia Komory.

Komentár Zuzany Kepplovej

Fico má pravdu. Nezápasí so Sulíkom, ale s Kiskom

Robiť dramaturgiu relácie na želanie politika, je zlým signálom.

ŽENA

Máte veľa bratrancov? Prečo ste posledná veľká generácia

Veľkosť rodiny je slobodné rozhodnutie, ktoré diktuje ekonomika.

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop