Pre cca 10 osôb potrebujeme: 500 g bielej čokolády, 5 čerstvých vajec, 0,25 l smotany, 50 g kryštálového cukru, korpus z tmavej čokolády, čokoládové ozdoby, drobné ovocie podľa dostupnosti, čokoládový košíček
Postup: Smotanu s cukrom ohrejeme vo vhodnej nádobe, nemá zovrieť. Vajcia rozdelíme na žĺky a bielky. V teplej smotane rozpustíme čokoládu a dobre vymiešame. Do ešte teplej zmesi postupne vmiešame žĺtky. Z bielkov vyšľaháme sneh. Zmes čokolády, smotany a žĺtkov prelejeme do väčšej nádoby a vmiešame vyšľahané bielky.
Do čokoládových košíčkov dáme na spodok korpus z tmavej čokolády a zalejeme pripraveným bielym mousse.
Prípadne môžeme urobiť aj viac vrstiev.
Dáme vychladiť na minimálne 6 hodín.
Pri podávaní dozdobíme čokoládovými ozdobami a pridáme drobné ovocie podľa chuti a dostupnosti.
Tento dezert môežte ochutnať v našom Café Slovan a na požiadanie aj pri servírovaných menu pri rozličných oslavách.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.