Korzár logo Korzár

Recept - Šťavnaté kačacie prsia

Šťavnaté kačacie prsia na mini šaláte so škvarkovým prachom, vínovo-cesnakovou redukciou a quinoou.

Šťavnaté kačacie prsia na mini šaláte so škvarkovým prachom, vínovo-cesnakovou redukciou a quinoou.Šťavnaté kačacie prsia na mini šaláte so škvarkovým prachom, vínovo-cesnakovou redukciou a quinoou.

Šťavnaté kačacie prsia na mini šaláte so škvarkovým prachom, vínovo-cesnakovou redukciou a quinoou

Pre 4 osoby:

Suroviny: 800 g kačacích pŕs, soľ, korenie – podľa chuti, 150 g maslovej tekvice, 150 g reďkovky bielej, 100 g hrášku, 100 g baby špenátu, 125 g masla, 200 g quinoy, 0,4 l vína červeného, 50 g cesnaku, 150 g cukru kryštál.

Postup: Z kačacích pŕs dáme dole kožu a nakrájame ju na drobné kocky. Mäso bez kože osolíme, okoreníme a necháme bokom. Narezanú kožu vypražíme na škvarky na suchej panvici. Precedíme a oddelené škvarky od tuku vysypeme na servítku, aby sa úplne zbavili tuku. Na scedenom tuku opečieme krátko z oboch strán kačacie prsia a poukladáme ich na plech. Dopečieme ich vo vopred vyhriatej rúre na 180 - 200°C na cca 8 - 10 minút. Tekvicu a reďkovku si nakrájame na úhľadné malé kocky. Na panvici, na ktorej sme upiekli mäso, roztopíme maslo a dusíme v ňom zeleninku aj s hráškom dochrumkava. Maslo jemne okoreníme a osolíme. Udusenú zeleninku oddelíme od masla a necháme ju krátko odkvapkať. Medzi prípravou si do hrnca nalejeme víno, pridáme cukor a cesnak. Spolu varíme, až kým sa nám víno nevyvarí na hustú sirupovú hmotu. Podľa chuti nalejeme pod šalát, ktorý následne zmiešame s baby špenátom. Quinoa sa dá kúpiť vo všetkých bioobchodoch. Šalát si pred podávaním posypeme prachom, ktorý vytvoríme tak, že vyškvarené škvarky vysypeme do vysokej nádoby a ponorným mixérom rozmixujeme na prach.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Autor: Peter Melkus

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tisíce ľudí sa tešia z vyšších platov
  2. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  3. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  4. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  5. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  6. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  7. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  8. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 104 434
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 22 608
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 12 382
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 7 438
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 6 034
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 5 619
  7. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 555
  8. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 4 067
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu