Recept pochádza zo Salzburgu a výsledok by mal byť na nerozoznanie od originálu.
Potrebujeme: Prvá časť: 150 gramov olúpaných a pomletých mandlí, 150 gramov práškového cukru, 1 bielok, trošičku zelenej potravinárskej farby, lyžica amaretta. Druhá časť: 150 gramov práškového cukru, 100 gramov pomletých vlašských orechov, 50 gramov rozpustenej čokolády na varenie, 1 bielok, polievková lyžica rumu. Poleva: 100 gramov čokolády na varenie, 50 gramov cery, 2 lyžice vriacej vody
Príprava: Z oboch častí spracujeme cesto. Z prvej vyformujeme guľôčky, tie obalíme v druhej a dáme ich stuhnúť. Vo vodnom kúpeli urobíme čokoládovú polevu, guľôčky v nej namáčame a opäť čakáme, kým stuhnú. Zdobíme podľa fantázie.
Autor: nit
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.