Korzár logo Korzár
Pondelok, 16. júl, 2018 | Meniny má Drahomír
Nájdete nás na webe

Recept

Malinové Creme brulée

Malinové Creme brulée.(Zdroj: Vladimír Mulík)



Ak si budeme chcieť pripomenúť zážitok zo spoločného dezertu Na skle maľované II. počas valentínskej večere v reštaurácii Olive Tree, pripravíme si malinové créme brulée. Pre päťčlennú rodinu potrebujeme tieto suroviny a pomôcky:

smotana 33 % 250 ml, mlieko 150 ml, vaječné žĺtky 7 až 9 podľa veľkosti, alebo 210 gramov, šťava z malín 1,5 dcl, a to z čerstvých alebo mrazených, v igelite balených, cukor trstinový 70 g, cukor kryštál na karamelovú krustu, misky s objemom nie viac ako 1,5 dcl, lepšie širšie ako vyššie a ako posledné - cukrárska plynová letlampa alebo každý šikovný gazda má doma malú montérsku plynovú letlampu

A teraz môžeme začať s prípravou. Cez jemné sitko si vycedíme rozmixované maliny. Na 1,5 dcl šťavy budeme potrebovať cca 250 g malín. Túto malinovú šťavu povaríme krátku chvíľu s trstinovým cukrom. Tento úkon je dosť dôležitý, lebo malinová šťava je sama osebe dosť kyslá a pri zmiešaní s ostatnými surovinami by sa nám všetko zrazilo (zurdzelo).

Vaječné žĺtky si oddelíme od bielkov. Mlieko a smotanu zmiešame a prihrejeme cca na 60 stupňov Celzia, odstavíme a pridáme prevarenú malinovú šťavu s cukrom. Teraz za stáleho miešania metličkou pomaličky vlievame túto teplú zmes do žĺtkov. Nechcenú penu, ktorá sa nám vytvorí pri miešaní zmesi, pozbierame lyžicou. Zmes nalejeme do misiek, vložíme do pekáča. Podlejeme vriacou vodou minimálne do polovice misiek. Tento pekáč vložíme do vopred rozohriatej rúry na 100 stupňov a pečieme 30 až 45 min. do stuhnutia. Keby náhodou vám creme brulée netuhlo do 30 minút, zvýšte teplotu o päť až desať stupňov, ale teraz už pozor! Creme brulée kontrolujeme každých päť až desať minút a to preto, aby sa nám neprepieklo.

Keď už je všetko tak, ako má byť, creme brulée vyberieme z rúry a necháme ho vychladnúť.

A teraz už len stačí váš výrobok posypať tenkou, ale súvislou vrstvou kryštálového cukru, zobrať do ruky letlampu a vytvoriť na povrchu zlatavú karamelovú krustu.

Všetkým vám prajem dobrú chuť a krásny pôžitok z tohto skvelého dezertu.

Článok pokračuje pod video reklamou

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  3. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  4. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  7. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  8. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  9. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!
  10. 3 dôvody, prečo sa oplatí mať online účet v ZSE už toto leto
  1. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  2. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  3. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  4. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  6. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  7. Salón architektov A0 – Coneco 2018
  8. Záhradný nábytok: aký materiál je najlepší?
  9. Životné jubileum prof. Ing. Jaroslava Valáška, PhD.
  10. OMV pozýva na pretekársky supervíkend na okruhu Slovakiaring
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 14 631
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 12 535
  3. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 9 385
  4. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 8 167
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 7 948
  6. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 6 620
  7. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 4 805
  8. Iná tvár Mexika: Nocovanie s Indiánmi, dobrodružstvo v džungli 3 231
  9. Nie sme žiadni paštikári. Slováci už dovolenkujú inak 3 137
  10. 3 dôvody, prečo sa oplatí mať online účet v ZSE už toto leto 2 732

Neprehliadnite tiež

V areáli Bane Bankov sa hromadí nelegálny odpad, rieši to kriminálka

Priestor láka dobrodruhov a adrenalínových nadšencov.

Delňa má vodu v poriadku. Vstup je zatiaľ zdarma

Kúpanie je na vlastnú zodpovednosť.

Na Brekovskom hrade jedli vidličkou skôr ako Francúzi

Po nezaschnutej dlažbe hradnej kaplnky v Jasenove prebehol rys.

Michalovskí futbalisti v novej sezóne poškuľujú po prvej šestke

Úvodný zápas proti Žiline môžu zmariť osýpky.

Komentár Michala Franka

Za Mariánom Troligom: Zmenená titulka

Chcem veriť, že sa projekt dotiahne. Prešov si tento sídliskový štadión zaslúži.

Hlavné správy zo Sme.sk

AUTORSKÁ STRANA PETRY PROCHÁZKOVEJ

Babčenkova manželka prehovorila. Ako prežívala smrť svojho manžela?

O všetkom vedela vopred.

Stĺpček šéfredaktorky

Trump si pri Putinovi vystačil s frázami a klišé

Interpretácie budú iné v každom tábore.

KULTÚRA

John Malkovich pre SME: Mám filmy, ktoré sa nepodarili

Na Slovensku vystúpi s orchestrom.

ŠPORT

Prvý týždeň na Tour de France: Sagan má už len jediný cieľ

Prvý týždeň na Tour veľké zmeny nepriniesol.

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop