Korzár logo Korzár
Nedeľa, 20. august, 2017 | Meniny má Anabela

Tip na recept

Veterník s čerstvým ovocím a malinovou omáčkou

Pastva nielen pre oči...(Zdroj: Vladimír Mulík)



Pre cca 10 osôb pripravuje Marek Brezina

Potrebujeme:

70 g hladkej múky

80 g rastlinného tuku

100 g kryštálového cukru

0,3 l mlieka

40 g masla

3 vajcia

Štipku soli

0,3 l smotany 33 %

35 g kukuričného škrobu

100 g čokolády

Malinová omáčka

Čokoládu na zdobenie

Vodu

Ovocie na plnenie


Postup: Vo vhodnom hrnci privedieme vodu do varu, pridáme časť rastlinného tuku a štipku soli. Do vriacej zmesi vsypeme za stáleho miešania múku a chvíľu varíme. Uvarené cesto preložíme do kotlíka a miešame do vychladnutia. Do zmesi postupne pridávame vajcia a vypracujeme hladké cesto. Pomocou cukrárskeho vrecúška s ozdobnou trubičkou cesto striekame na vymastený plech do tvaru kruhu. Pečieme pri teplote 170 °C cca 30 min.

Počas pečenia začneme s prípravou krému.

Z mlieka, kukuričného škrobu a cukru uvaríme hladký krém, do ktorého po vychladení zamiešame maslo. Smotanu vyšľaháme na šľahačku. Časť z nej vmiešame do krému.

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu so zvyškom rastlinného tuku.

Upečené veterníky prekrojíme na polovicu a vrchnú časť namáčame do rozpustenej čokolády a necháme zatuhnúť.

Spodnú časť veterníkov naplníme krémom, pridáme čerstvé filetované ovocie, dozdobíme šľahačkou a zakryjeme vrchnou časťou s čokoládou.

Tanier dekorujeme malinovou omáčkou a pridáme čokoládové ozdoby.

Aj tento tradičný dezert si môžete vychutnať pri firemnom či súkromnom posedení v našom hoteli alebo v Café Slovan.









Neprehliadnite tiež

Košičanka Doris roztancuje funky nakladačkou

Jej osobnou najväčšou špičkou na svete je Bruno Mars.

Rozhovor

Šéf národného parku: Slovenský raj sa mi nikdy nezunuje

Tomáš Dražil je pyšný na zonáciu, ferratu Kyseľ aj splavovanie Hornádu.

Košičan pred 56 rokmi držal tabuľku Abebe Bikilovi. Sám je dnes legendou

Juraj Fotul by schoval do vrecka aj Forresta Gumpa.

Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Ako sa Slovák z Terchovej stal veľkým reformátorom u Márie Terézie

Adam František Kollár, vedec a knihovník bol jedným z popredných osvietenských reformátorov.

PLUS

V kráľovstve polievok sa držková nevarí

Do niekoľkých hrncov naložili Bratislavčania svojho tvorivého ducha.

KOMENTÁRE

Potrebujeme posilniť kultúru záväznosti

Musíme prestať so spájaním LGBTI s ohrozením tzv. tradičnej rodiny.

Najčítanejšie na Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  2. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  3. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  4. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  5. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  6. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami
  7. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť
  8. Lety do exotiky už aj z Bratislavy
  9. Nonstop banka vo vrecku - aplikácia Mobil Banking
  10. Ako sme jazdili v socializme
  1. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení
  2. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  3. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  4. Už aj seniori presadajú do SUV
  5. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  6. Americká ambasáda zaberá pozemky už rok bez nájomnej zmluvy
  7. Bratislava gets a new public space and park
  8. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  9. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  10. Daikin predĺžil záruku na klimatizácie so službou Stand By Me
  1. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov 6 709
  2. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho 2 816
  3. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení 2 710
  4. Ako sme jazdili v socializme 2 610
  5. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku 1 882
  6. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole 1 743
  7. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami 1 311
  8. Lety do exotiky už aj z Bratislavy 1 272
  9. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť 1 198
  10. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov 820

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop