Korzár logo Korzár
Nedeľa, 15. júl, 2018 | Meniny má Henrich
Nájdete nás na webe

Tip na recept

Veterník s čerstvým ovocím a malinovou omáčkou

Pastva nielen pre oči...(Zdroj: Vladimír Mulík)



Pre cca 10 osôb pripravuje Marek Brezina

Potrebujeme:

70 g hladkej múky

80 g rastlinného tuku

100 g kryštálového cukru

0,3 l mlieka

40 g masla

3 vajcia

Štipku soli

0,3 l smotany 33 %

35 g kukuričného škrobu

100 g čokolády

Malinová omáčka

Čokoládu na zdobenie

Vodu

Ovocie na plnenie


Postup: Vo vhodnom hrnci privedieme vodu do varu, pridáme časť rastlinného tuku a štipku soli. Do vriacej zmesi vsypeme za stáleho miešania múku a chvíľu varíme. Uvarené cesto preložíme do kotlíka a miešame do vychladnutia. Do zmesi postupne pridávame vajcia a vypracujeme hladké cesto. Pomocou cukrárskeho vrecúška s ozdobnou trubičkou cesto striekame na vymastený plech do tvaru kruhu. Pečieme pri teplote 170 °C cca 30 min.

Počas pečenia začneme s prípravou krému.

Z mlieka, kukuričného škrobu a cukru uvaríme hladký krém, do ktorého po vychladení zamiešame maslo. Smotanu vyšľaháme na šľahačku. Časť z nej vmiešame do krému.

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu so zvyškom rastlinného tuku.

Upečené veterníky prekrojíme na polovicu a vrchnú časť namáčame do rozpustenej čokolády a necháme zatuhnúť.

Spodnú časť veterníkov naplníme krémom, pridáme čerstvé filetované ovocie, dozdobíme šľahačkou a zakryjeme vrchnou časťou s čokoládou.

Tanier dekorujeme malinovou omáčkou a pridáme čokoládové ozdoby.

Aj tento tradičný dezert si môžete vychutnať pri firemnom či súkromnom posedení v našom hoteli alebo v Café Slovan.









Článok pokračuje pod video reklamou

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  2. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  3. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  4. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  5. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  6. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!
  7. 3 dôvody, prečo sa oplatí mať online účet v ZSE už toto leto
  8. Iná tvár Mexika: Nocovanie s Indiánmi, dobrodružstvo v džungli
  9. Naša freestyle kajakárka: na majstrovstvá ideme tri baby
  10. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70%
  1. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  2. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  3. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  4. Salón architektov A0 – Coneco 2018
  5. Záhradný nábytok: aký materiál je najlepší?
  6. Životné jubileum prof. Ing. Jaroslava Valáška, PhD.
  7. OMV pozýva na pretekársky supervíkend na okruhu Slovakiaring
  8. Atos predstavil najúplnejšie 4G a LTE komunikačné riešenie
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 9 610
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 9 242
  3. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 7 766
  4. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 7 200
  5. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 6 037
  6. Nie sme žiadni paštikári. Slováci už dovolenkujú inak 5 068
  7. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 4 360
  8. Iná tvár Mexika: Nocovanie s Indiánmi, dobrodružstvo v džungli 4 160
  9. 3 dôvody, prečo sa oplatí mať online účet v ZSE už toto leto 3 500
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu! 3 147

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop