Korzár logo Korzár
Sobota, 23. február, 2019 | Meniny má Roman, Romana
Nájdete nás na webe

Tip na recept

Veterník s čerstvým ovocím a malinovou omáčkou

Pastva nielen pre oči...Pastva nielen pre oči...(Zdroj: Vladimír Mulík)



Pre cca 10 osôb pripravuje Marek Brezina

Potrebujeme:

70 g hladkej múky

80 g rastlinného tuku

100 g kryštálového cukru

0,3 l mlieka

40 g masla

3 vajcia

Štipku soli

0,3 l smotany 33 %

35 g kukuričného škrobu

100 g čokolády

Malinová omáčka

Čokoládu na zdobenie

Vodu

Ovocie na plnenie


Postup: Vo vhodnom hrnci privedieme vodu do varu, pridáme časť rastlinného tuku a štipku soli. Do vriacej zmesi vsypeme za stáleho miešania múku a chvíľu varíme. Uvarené cesto preložíme do kotlíka a miešame do vychladnutia. Do zmesi postupne pridávame vajcia a vypracujeme hladké cesto. Pomocou cukrárskeho vrecúška s ozdobnou trubičkou cesto striekame na vymastený plech do tvaru kruhu. Pečieme pri teplote 170 °C cca 30 min.

Počas pečenia začneme s prípravou krému.

Z mlieka, kukuričného škrobu a cukru uvaríme hladký krém, do ktorého po vychladení zamiešame maslo. Smotanu vyšľaháme na šľahačku. Časť z nej vmiešame do krému.

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu so zvyškom rastlinného tuku.

Upečené veterníky prekrojíme na polovicu a vrchnú časť namáčame do rozpustenej čokolády a necháme zatuhnúť.

Spodnú časť veterníkov naplníme krémom, pridáme čerstvé filetované ovocie, dozdobíme šľahačkou a zakryjeme vrchnou časťou s čokoládou.

Tanier dekorujeme malinovou omáčkou a pridáme čokoládové ozdoby.

Aj tento tradičný dezert si môžete vychutnať pri firemnom či súkromnom posedení v našom hoteli alebo v Café Slovan.









Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Štefánka by Pulitzer
  2. Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.
  3. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  4. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny
  5. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  6. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  7. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online
  8. Šanca pre mladé talenty z oblasti umenia, vedy či športu
  9. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime
  10. Stotisíc ľudí rozhodlo: Nadácia banky rozdelí štvrť milióna eur
  1. Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov
  2. Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?
  3. Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.
  4. Štefánka by Pulitzer
  5. Počuli ste už o integrovane pestovanej zelenine?
  6. Konferencia - EU support for research
  7. Slovensko má zasiahnuť robotizácia
  8. Viete, aké sú najlepšie možnosti sporenia pre mladých?
  9. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  10. Hitem jsou cyklopočítače Mio - pro zábavu i výkon
  1. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť 24 598
  2. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny 18 870
  3. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu 7 720
  4. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku 7 054
  5. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť 6 808
  6. Štefánka by Pulitzer 5 338
  7. Čo sa stalo s mojimi úsporami v druhom pilieri? 5 319
  8. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma 3 537
  9. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online 3 516
  10. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime 2 956

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop