Korzár logo Korzár
Nedeľa, 21. apríl, 2019 | Meniny má Ervín
Nájdete nás na webe

Recept: Hovädzie s pečenou tekvicou, vareným zemiakom a kôprovou omáčkou

Tento týždeň pre vás šéfkuchár František Schiller z reštaurácie Olive Tree pripravil ďalší originálny recept.

(Zdroj: Vladimír Mulík)

Milí čitatelia, tento týždeň pre vás šéfkuchár František Schiller z reštaurácie Olive Tree pripravil ďalší originálny recept. Veríme, že tento chutný pokrm si získa vašu priazeň. Ak nemáte na varenie čas, radi vám ho ponúkneme už tento štvrtok na business menu v reštaurácii Olive Tree. Tešíme sa na vás a želáme dobrú chuť.

Hovädzie varené s pečenou tekvicou, vareným zemiakom a kôprovou omáčkou

Ako prvé si uvaríme hneď zrána alebo deň vopred klasický hovädzí vývar, a to z hovädzieho zadného. Osobne volím varenie vývaru deň vopred, mäso postojí vo vývare a je omnoho chutnejšie než čerstvo uvarené. Na prípravu piatich porcií budeme potrebovať tieto suroviny:

1 kg hovädzieho zadného, 1 tekvicu hokkaido, 5 zemiakov, stredne veľkých, olivový olej, 60 g masla, soľ, korenie, rozmarín, tymian.

Na omáčku: 3 dl vývaru, 5 dl smotany 33 %, 0,5 dl acidka, čerstvý alebo sušený kôpor, soľ, cukor, korenie, citrónovú šťavu - pár kvapiek.

Ďalej si dôkladne umyjeme tekvicu a zemiaky. Tekvicu nešúpeme, šupka je po upečení ľahko stráviteľná. Rozkrojíme ju, vyberieme semienka - na pomoc si vezmeme našu starú, dobrú lyžicu. Nakrájame si tekvicu na desať mesiačikov, rozložíme na plech a pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C, cca 30-40 minút do mäkka. Do dvoch polievkových lyžíc olivového oleja si natrháme trošku byliniek a týmto olejom pokvapkáme upečenú, ešte teplú tekvicu, osolíme a okoreníme.

Zemiaky nešúpeme a vcelku ich uvaríme v dobre osolenej vode. Po uvarení ich jemne roztlačíme, tak, aby ostali čiastočne vcelku a do každého otvoreného zemiaka vložíme kúsok masla.

Na omáčku použijeme vývar, v ktorom sme varili hovädzie zadné. Vývar si vyredukujeme na minimum, pridáme smotanu 33 % a znovu redukujeme na hustotu omáčky. Do odstavenej omáčky pridáme kôpor, trošku acidka, podľa chuti soľ, cukor a pár kvapiek citrónovej šťavy. Varenie zemiakov, tekvice a omáčky sa snažím zosúladiť tak, aby som to mal hotové v rovnakom čase.

Tak teraz už stačí len nakrájať hovädzie varené (pozor - cez vlákna) a ohriať ho v troške vývaru s kúskom masla. Zaberie to pár minút. Ideme podávať.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019
  2. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť
  3. Až vďaka chorobe objavila svoj talent
  4. Pre učiteľov je dôležité, aby sa navzájom inšpirovali
  5. Kaufland začal s predajom slovenských uhoriek bez fólie
  6. Vie sa vaša pokladnica spojiť s finančnou správou?
  7. Jozef Miloslav Hurban sa dostal do vesmíru
  8. Čo robí dobrého zamestnávateľa dobrým?
  9. Bulharsko: Najlepšie miesta na dovolenku pri mori
  10. 7 kritických situácií na cestách. Ohrozujú každého vodiča
  1. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019
  2. Bim Challenge 2019
  3. Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov
  4. Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur
  5. Grilovacia sezóna je zahájená!
  6. Moderné bývanie v Žiline v 30-tych rokoch 20. storočia
  7. Čerpačky OMV na Slovensku majú dvere otvorené aj počas sviatkov
  8. Funkce pro Slovensko: navigace na čísla popisná i bez ulic! Mio
  9. Projekt CEC spojil študentov ekonomických univerzít troch štátov
  10. Kúzlo pravidelného investovania
  1. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019 16 739
  2. Bulharsko: Najlepšie miesta na dovolenku pri mori 14 343
  3. 7 kritických situácií na cestách. Ohrozujú každého vodiča 8 748
  4. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť 8 729
  5. Čo upiecť na Veľkú noc? 5 skvelých dezertov Adriany Polákovej 6 853
  6. Kaufland začal s predajom slovenských uhoriek bez fólie 5 203
  7. Vie sa vaša pokladnica spojiť s finančnou správou? 4 375
  8. Pre učiteľov je dôležité, aby sa navzájom inšpirovali 3 572
  9. Až vďaka chorobe objavila svoj talent 3 274
  10. Čo robí dobrého zamestnávateľa dobrým? 3 220

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop