Korzár logo Korzár

Tip na recept

Recept Mareka Brezinu: Jablková tarta so škoricou a karamelovou omáčkou

Jablkova tarta.Jablkova tarta. (Zdroj: archív)



Pre cca 12 osôb potrebujeme:

185 g hladkej múky
110 g masla
2-3 jablká
200 g kryštálového cukru
250 g kyslej smotany
1 vajce
štipku soli
2 polievkové lyžice vody
mletú škoricu
0,12 l smotany 33 %
čokoládu na zdobenie
sušené jablká

Postup:

Z múky, časti masla a vody zamiesime hladké cesto, kde počas miešania pridáme štipku soli.

Vymiesený bochník cesta zabalíme do fólie a odložíme na cca 3 hod. do chladničky.

Medzitým si pripravíme karamelovú omáčku a jablká. Na omáčku použijeme skaramelizovaný cukor a smotanu. Spolu varíme do požadovanej hustoty. Necháme vychladiť. Jablká ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.

Vychladené cesto rozvaľkáme na tenký okrúhly plát a položíme do maslom vymastenej formy na tartu.

Cesto perforujeme na celej ploche vidličkou. Poukladáme pripravené plátky jabĺk a posypeme časťou kryštálového cukru a mletou škoricou.

Pečieme 15 min. pri teplote cca 160 °C. Počas pečenia vymiešame kyslú smotanu s vajíčkom a lyžicou cukru. Predpečené cesto po 15 min. vyberieme a rovnomerne rozotrieme polevu z kyslej smotany. Pečieme ďalších 20 min. pri rovnakej teplote. Po upečení má mať povrch zlatistý nádych. Vychladíme na izbovú teplotu. Nakrájame na dvanásť porcií a podávame s karamelovou omáčkou. Ozdobíme čokoládou a sušeným jablkom a podávame.

Tento zákusok môžete u nás ochutnať na biznis obede v reštaurácii Olive Tree alebo ako dezert v servírovanom menu na konferenciách, plesoch či svadbách.







SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 15 714
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 467
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 081
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 146
  5. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 600
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 463
  7. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody 2 326
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 2 272
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu