Korzár logo Korzár
Nedeľa, 15. júl, 2018 | Meniny má Henrich
Nájdete nás na webe

Tip na recept

Recept Mareka Brezinu: Jablková tarta so škoricou a karamelovou omáčkou

Jablkova tarta.(Zdroj: archív)



Pre cca 12 osôb potrebujeme:

185 g hladkej múky
110 g masla
2-3 jablká
200 g kryštálového cukru
250 g kyslej smotany
1 vajce
štipku soli
2 polievkové lyžice vody
mletú škoricu
0,12 l smotany 33 %
čokoládu na zdobenie
sušené jablká

Postup:

Z múky, časti masla a vody zamiesime hladké cesto, kde počas miešania pridáme štipku soli.

Vymiesený bochník cesta zabalíme do fólie a odložíme na cca 3 hod. do chladničky.

Medzitým si pripravíme karamelovú omáčku a jablká. Na omáčku použijeme skaramelizovaný cukor a smotanu. Spolu varíme do požadovanej hustoty. Necháme vychladiť. Jablká ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.

Vychladené cesto rozvaľkáme na tenký okrúhly plát a položíme do maslom vymastenej formy na tartu.

Cesto perforujeme na celej ploche vidličkou. Poukladáme pripravené plátky jabĺk a posypeme časťou kryštálového cukru a mletou škoricou.

Pečieme 15 min. pri teplote cca 160 °C. Počas pečenia vymiešame kyslú smotanu s vajíčkom a lyžicou cukru. Predpečené cesto po 15 min. vyberieme a rovnomerne rozotrieme polevu z kyslej smotany. Pečieme ďalších 20 min. pri rovnakej teplote. Po upečení má mať povrch zlatistý nádych. Vychladíme na izbovú teplotu. Nakrájame na dvanásť porcií a podávame s karamelovou omáčkou. Ozdobíme čokoládou a sušeným jablkom a podávame.

Tento zákusok môžete u nás ochutnať na biznis obede v reštaurácii Olive Tree alebo ako dezert v servírovanom menu na konferenciách, plesoch či svadbách.







Článok pokračuje pod video reklamou

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  2. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  3. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  4. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  5. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  6. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!
  7. 3 dôvody, prečo sa oplatí mať online účet v ZSE už toto leto
  8. Iná tvár Mexika: Nocovanie s Indiánmi, dobrodružstvo v džungli
  9. Naša freestyle kajakárka: na majstrovstvá ideme tri baby
  10. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70%
  1. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  2. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  3. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  4. Salón architektov A0 – Coneco 2018
  5. Záhradný nábytok: aký materiál je najlepší?
  6. Životné jubileum prof. Ing. Jaroslava Valáška, PhD.
  7. OMV pozýva na pretekársky supervíkend na okruhu Slovakiaring
  8. Atos predstavil najúplnejšie 4G a LTE komunikačné riešenie
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 9 622
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 9 149
  3. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 7 725
  4. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 7 184
  5. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 6 024
  6. Nie sme žiadni paštikári. Slováci už dovolenkujú inak 5 113
  7. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 4 350
  8. Iná tvár Mexika: Nocovanie s Indiánmi, dobrodružstvo v džungli 4 199
  9. 3 dôvody, prečo sa oplatí mať online účet v ZSE už toto leto 3 494
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu! 3 137

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop