Korzár logo Korzár
Sobota, 23. február, 2019 | Meniny má Roman, Romana
Nájdete nás na webe

Tip na recept

Recept Mareka Brezinu: Jablková tarta so škoricou a karamelovou omáčkou

Jablkova tarta.Jablkova tarta.(Zdroj: archív)



Pre cca 12 osôb potrebujeme:

185 g hladkej múky
110 g masla
2-3 jablká
200 g kryštálového cukru
250 g kyslej smotany
1 vajce
štipku soli
2 polievkové lyžice vody
mletú škoricu
0,12 l smotany 33 %
čokoládu na zdobenie
sušené jablká

Postup:

Z múky, časti masla a vody zamiesime hladké cesto, kde počas miešania pridáme štipku soli.

Vymiesený bochník cesta zabalíme do fólie a odložíme na cca 3 hod. do chladničky.

Medzitým si pripravíme karamelovú omáčku a jablká. Na omáčku použijeme skaramelizovaný cukor a smotanu. Spolu varíme do požadovanej hustoty. Necháme vychladiť. Jablká ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.

Vychladené cesto rozvaľkáme na tenký okrúhly plát a položíme do maslom vymastenej formy na tartu.

Cesto perforujeme na celej ploche vidličkou. Poukladáme pripravené plátky jabĺk a posypeme časťou kryštálového cukru a mletou škoricou.

Pečieme 15 min. pri teplote cca 160 °C. Počas pečenia vymiešame kyslú smotanu s vajíčkom a lyžicou cukru. Predpečené cesto po 15 min. vyberieme a rovnomerne rozotrieme polevu z kyslej smotany. Pečieme ďalších 20 min. pri rovnakej teplote. Po upečení má mať povrch zlatistý nádych. Vychladíme na izbovú teplotu. Nakrájame na dvanásť porcií a podávame s karamelovou omáčkou. Ozdobíme čokoládou a sušeným jablkom a podávame.

Tento zákusok môžete u nás ochutnať na biznis obede v reštaurácii Olive Tree alebo ako dezert v servírovanom menu na konferenciách, plesoch či svadbách.







Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.
  2. Štefánka by Pulitzer
  3. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  4. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny
  5. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  6. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  7. Šanca pre mladé talenty z oblasti umenia, vedy či športu
  8. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online
  9. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime
  10. Stotisíc ľudí rozhodlo: Nadácia banky rozdelí štvrť milióna eur
  1. Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov
  2. Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?
  3. Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.
  4. Štefánka by Pulitzer
  5. Počuli ste už o integrovane pestovanej zelenine?
  6. Konferencia - EU support for research
  7. Slovensko má zasiahnuť robotizácia
  8. Viete, aké sú najlepšie možnosti sporenia pre mladých?
  9. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  10. Hitem jsou cyklopočítače Mio - pro zábavu i výkon
  1. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť 24 610
  2. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny 19 011
  3. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu 7 552
  4. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku 7 041
  5. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť 6 858
  6. Štefánka by Pulitzer 5 366
  7. Čo sa stalo s mojimi úsporami v druhom pilieri? 5 322
  8. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online 3 489
  9. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma 3 410
  10. Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a. 3 009

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop